«Έφυγε» ο θρύλος του NBA, Τζον Χάβλιτσεκ

«Έφυγε» ο θρύλος του NBA, Τζον Χάβλιτσεκ

Ο Τζον Χάβλιτσεκ έμεινε στην ιστορία για τα κατορθώματά του με τη φανέλα των Σέλτικς τους οποίους οδήγησε σε οχτώ πρωταθλήματα NBA

havli-new
Το παγκόσμιο μπάσκετ και το ΝΒΑ θρηνεί το θάνατο του Τζον Χάβλιτσεκ. Ο θρύλος των Σέλτικς έφυγε σε ηλικία 79 ετών έχοντας ταλαιπωρημένη υγεία τα τελευταία χρόνια.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε και στις 16 σεζόν της καριέρας του με τους Σέλτικς κατακτώντας οκτώ πρωταθλήματα, επίδοση που τον φέρνει τρίτο στη λίστα πίσω μόνο από τους συμπαίκτες του Μπιλ Ράσελ (11) και Σαμ Τζόουνς (10).

In Memoriam of John "Hondo" Havlicek


Είχε επιλεγεί στο νούμερο επτά του ντραφτ του 1962 από το Οχάιο Στέιτ, με το οποίο είχε κατακτήσει τον τίτλο στο NCAA το 1960. Στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του αναδείχθηκε MVP των τελικών το 1974, ήταν All Star 13 φορές (και μάλιστα σερί) και επελέγη 11 φορές στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ και άλλες 8 στην καλύτερη αμυντική ομάδα.

John "Hondo" Havlicek: Career Tribute Mixtape
Κλείσιμο


Ακόμη και σήμερα παραμένει πρώτος στην ιστορία των Σέλτικς σε συμμετοχές, πόντους και εύστοχα σουτ, ενώ είναι δεύτερος σε ασίστ και πέμπτος σε ριμπάουντ. Επίσης είναι τέταρτος, πίσω από τους σύγχρονους Ντιρκ Νοβίτσκι, Κόμπι Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν, σε πόντους από έναν παίκτη που πέρασε όλη την καριέρα του με μια ομάδα στο ΝΒΑ.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης