Γλίστρησε από τα χέρια του Παναθηναϊκού το break στη Μαδρίτη

Γλίστρησε από τα χέρια του Παναθηναϊκού το break στη Μαδρίτη

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το break στη Μαδρίτη, αλλά μετά το 66-72 δέχτηκε ένα 9-0 στο φινάλε και η Ρεάλ πήρε τη νίκη με 75-72 - Δεύτερη ευκαιρία την Παρασκευή

kalath-new1
Χρυσή ευκαιρία να σπάσει την έδρα της Ρεάλ και να πάρει δικό του το πλεονέκτημα έδρας έχασε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη. Οι «πράσινοι» αν και βρέθηκαν στο -14 στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν κατέθεσαν τα όπλα και έφτασαν στο +6, 66-72 με 3:52 να απομένουν. Όμως κάποιες βεβιασμένες επιθέσεις στο φινάλε και κάποια εύκολα σφυρίγματα που πήραν οι γηπεδούχοι έφεραν το 9-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς για τη «βασίλισσα» που έκανε το 1-0.

«Διπρόσωπος» ο Καλάθης, που ήταν κακός για τρία δεκάλεπτα, οδήγησε στην ανατροπή στην τέταρτη περίοδο, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη στο φινάλε τελειώνοντας με 17 πόντους και 4 ασίστ. Εξαιρετικός ο Ίαν Βουγιούκας με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ, μοιραίος ο Ντεσόν Τόμας που είχε 12 πόντους αλλά αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο για την ισοφάριση. Τζέφρι Τέιλορ με 13 και Φαμπιάν Κοζέρ με 12 πόντους τα κρυφά όπλα για τη Ρεάλ.

Την Παρασκευή στις 22:15 το δεύτερο ματς της σειράς.

Το ματς

Καλάθης, Κιλπάτρικ, Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννης άρχισαν το ματς απέναντι σε Καμπάτσο, Τέιλορ, Ρούντι, Ράντολφ και Ταβάρες. Η νευρικότητα εκατέρωθεν ήταν εμφανής, με τους «πράσινους» να χρειάζονται 3:57 και πέντε άστοχα σουτ μέχρι να σπάσουν το ρόδι και τους γηπεδούχους με… απρόσμενα αποκλειστικό σκόρερ τον Τέιλορ να παίρνουν κεφάλι (6-0, 8-4). Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε, επίσης, σχεδόν εννιά λεπτά για να βρει την πρώτη του ασίστ, και οι γηπεδούχοι ξεκινώντας με 4/8 τρίποντα ξέφυγαν με 17-11. Η ζημιά, πάντως, περιορίστηκε με την είσοδο Βουγιούκα και Λάνγκφορντ που πρόσφεραν σκορ από τον πάγκο και έμειναν κοντά στο φινάλε της πρώτης περιόδου, 21-17.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν είχε λόγο να παρεκκλίνει από το πετυχημένο πλάνο τροφοδότησης των δύο πιο «ζεστών» του παικτών. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Καλάθης δεν είχε ρυθμό ξεκινώντας με 0/6 σουτ (και χωρίς ασίστ) μέχρι να ευστοχήσει σε τρίποντο 4:08 πριν το ημίχρονο. Η Ρεάλ δεν μπορούσε, πάντως, να αποσπαστεί πέρα από τους επτά, 32-25, και ο Κιλπάτρικ με τρίποντο έφερε τη διαφορά στον πόντο, 32-31. Το «χαρτί» Κοζέρ που τράβηξε ο Λάσο απέφερε έξι πόντους στη Ρεάλ, που με τρίποντο του Τόμπκινς σκαρφάλωσε στο +8 (41-33) και έμεινε εκεί ως το τέλος του ημιχρόνου, 43-35. Μια διαφορά όχι αμελητέα, αλλά που θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός είχε 11/30 σουτ και μόλις 3 ασίστ, ενώ ο ηγέτης του είχε 1/8 σουτ και 1 ασίστ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό. Έκανε σε τέσσερα λεπτά ισάριθμα λάθη, διπλάσια από ό,τι σε όλο το πρώτο μέρος, με τον Καλάθη σταθερά έξω από τα νερά του. Άλλο που δεν ήθελε η Ρεάλ, πάτησε το γκάζι και εκτοξεύτηκε στο 49-35. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν πιο συγκεντρωμένοι από το τάιμ άουτ του Πιτίνο και με ένα τρίποντο του Τόμας και δύο του Παπαπέτρου ψαλίδισαν τη διαφορά στους πέντε, 56-51. Δύο ολιγωρίες στο ριμπάουντ αρκούσαν για να ξαναφέρουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα Ταβάρες και Κοζέρ, 56-46, όμως η επιμονή των φιλοξενούμενων συγκράτησε το σκορ στο «ανοιχτό» 58-52, με τον Λεκαβίτσιους να αποχωρεί αιμόφυρτος από την αγκωνιά του Ρούντι που σφυρίχτηκε… αμυντικό φάουλ.

Κλείσιμο
Τα τρίποντα από Κάρολ και Πρέπελιτς κρατούσαν τη Ρεάλ σε μια σχετική απόσταση (61-52, 64-56), όμως δεν αποθάρρυναν τους «πράσινους». Με τον Καλάθη να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και τον εαυτό του, έφτασε 6:25 πριν το τέλος στο -3, 64-61, ενώ ένα δικό του τρίποντο κι ένα του Τόμας έφεραν τούμπα το ματς, 64-67. Ο πλήρως μεταμορφωμένος πλέον σε σχέση με ό,τι είχε προηγηθεί ματς Καλάθης με λέι απ και τρίποντο έφερε την ομάδα του και στο +6, 66-72, με 3:52 να απομένουν. Ο Ρούντι με τρίποντο κράτησε ζωντανή τη «βασίλισσα», που επωφελήθηκε από τις κακές επιθετικές επιλογές του Παναθηναϊκού που έχασε την ευκαιρία να βάλει το ματς… για ύπνο. Οι βολές του Καμπάτσο έφεραν τους Μαδριλένους ακόμη πιο κοντά, 71-72 και μετά το λάθος του Καλάθη, το αμφισβητούμενο φάουλ του Κιλπάτρικ πρόσφεραν δύο βολές στον Κάρολ για το προσπέρασμα (73-72). Ο Λάνγκφορντ πέταξε στα σκουπίδια μία ακόμη επίθεση και ο Καμπάτσο κερδίζοντας φάουλ από τον Καλάθη στα 14’’ διεύρυνε το προβάδισμα σε 75-72. Η τελευταία επίθεση έβγαλε ελεύθερο σουτ στον Τόμας για την ισοφάριση, αλλά εκείνος αστόχησε και η Ρεάλ επιβίωσε με 75-72 κάνοντας το 1-0.

Δεκάλεπτα: 21-17, 43-35, 58-52, 75-72.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης