NBA: Ράπτορς και Νάγκετς ισοφάρισαν τις σειρές τους κόντρα σε Μάτζικ και Σπερς

Με τον Λέοναρντ να είναι ασταμάτητος οι Ράπτορς επικράτησαν με 111-82 - Παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγών ήταν πίσω στο σκορ, οι Νάγκετς κατάφεραν να επικρατήσουν των των Σπερς με 114-105

Στο πρώτο ματς της σειράς των playoff στο NBA ανάμεσα στους Ράπτορς και τους Μάτζικ, οι «δεινόσαυροι» έπεσαν θύματα έκπληξης, καθώς η ομάδα του Ορλάντο κατάφερε να περάσει από το Τορόντο. Σήμερα οι Καναδοί δεν είχαν περιθώριο για νέα ήττα και με μία άκρως πειστική εμφάνιση έκαναν το 1-1 επικρατώντας με το εμφατικό 111-82. Μια νίκη που όπως φαίνεται και από το τελικό σκορ ήρθε με εξαιρετικά μεγάλη ευκολία. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς ένα προβάδισμα που έφτανε τους 10 πόντους και όχι απλά το κράτησαν αλλά και το μεγάλωσαν φτάνοντας με άνεση στο να ισοφαρίσουν την σειρά και πλέον θέλουν να πάνε στο Ορλάντο για να... σπάσουν και αυτοί την έδρα του αντιπάλου τους.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο εντυπωσιακός Λέοναρντ που έφτασε τους 37 πόντους και υπήρξαν στιγμές στο ματς που ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Πίσω του ο Σιάκαμ με 19, αλλά την διαφορά την έκανε ο Λάουρι. Και την έκανε όχι γιατί πέτυχε 22 πόντους, αλλά γιατί στον πρώτο αγώνα είχε μείνει άποντος με 0/7 σουτ εντός παιδιάς και 0/2 βολές, σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του σε playoffs. Για τους ηττημένους ο Γκόρντον είχε 20, ο Ρος 15, αλλά δεν έφτασαν για να μπορέσει η ομάδα τους όχι να κάνει το 2-0, αλλά τουλάχιστον να παλέψει το ματς.



Μετά τους Ράπτορς που ισοφάρισαν την σειρά με τους Μάτζικ έχοντας γνωρίσει την ήττα στο πρώτο παιχνίδι και οι Νάγκετς έκαναν το ίδιο. Η ομάδα του Ντένβερ έχοντας ηττηθεί μέσα στο σπίτι της από τους Σπερς δεν είχε περιθώρια για νέο άσχημο αποτέλεσμα και παρότι που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πίσω, κατάφερε να επικρατήσει με 114-105 και να κάνει και αυτή το 1-1. Από την άλλη τα... σπιρούνια βρέθηκαν πολύ κοντά στο να κάνουν δεύτερο σπάσιμο έδρας, πάλεψαν και με το παραπάνω αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προηγήθηκαν με 10 πόντους στο ημίχρονο, κρατούσαν συνεχώς μια διαφορά, αλλά οι γηπεδούχοι στην τελευταία περίοδο θύμισαν την ομάδα που τερμάτισε στην 2η θέση της Δύσης και με αντεπίθεση διαρκείας πήραν τη νίκη που πανηγυρίστηκε και με το παραπάνω. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάρεϊ με 24 πόντους και τον ακολούθησαν οι Χάρις με 23, Γιόκιτς με 21 και Μίλσαπ με 20. Ο Σέρβος σέντερ μάλιστα είχε ακόμα 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Για τους ηττημένους ο ΝτεΡόζαν με 31 πόντους ήταν ασταμάτητος, ο Όλντριτζ πρόσθεσε 24 και ο Ουάιτ 17, χωρίς όμως να μπορέσουν να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr