Super League, Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: Βλέπει παραμονή με δύο γκολάρες!

Super League, Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: Βλέπει παραμονή με δύο γκολάρες!

Με μια πανέμορφη λόμπα του Νικολιά και ένα εντυπωσιακό ψαλίδι του Μάνου, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο «εξάποντο» της αγωνιστικής!

4760801
Βάσεις παραμονής, τουλάχιστον μέσω του μπαράζ, έβαλε σήμερα ο ΠΑΣ, ο οποίος παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 50', βρήκε δύο φορές δίχτυα στη Λιβαδειά, αμφότερες με εξαιρετικό τρόπο, κέρδισε 2-0 τους Βοιωτούς και ανάσανε. Τη στιγμή που οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον με το 1,5 πόδι στη δεύτερη κατηγορία, κυρίως αν ισχύσει η αναδιάρθρωση.

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε τον Μπάγιτς στο τέρμα, τους Τσαμπούρη, Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι, Παντελιάδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ζησόπουλο, Μητρόπουλο στον άξονα, τον Στανόγεβιτς «οργανωτή», τους Νανγκίς, Γιακουμάκη στα άκρα και τον Μαρκόβσκι στο «κεφάλι».

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με τον Ν. Μιχαήλ κάτω από τα γκολπόστ, τους Αλ. Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Κάργα στα στόπερ, τον Σεργκελασβίλι αριστερό μπακ, τον Μπουκουβάλα δεξιό, τους Κάστρο, Πάντελιτς, Νικολιά στον άξονα και τους Παμλίδη, Αθανασιάδη επιθετικό δίδυμο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ακριβώς όπως... αναμένονταν, με γνώμονα την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Εκατέρωθεν δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα, ο ΠΑΣ είχε μία Α κατοχή μπάλας, αλλά ως εκεί. Δεν είναι τυχαίο πως ο Πετράκης στο ημίωρο άλλαξε το σύστημα σε 3-4-3 μήπως και δώσει πνοή στην ομάδα του, ενώ και δύο φάσεις του 45λεπτου, αμφότερες των φιλοξενουμένων, προήλθαν από «καθαρά» ατομικά λάθη των γηπεδούχων. Η πρώτη στο 15' όταν ο Ρεκιασβίλι έχασε την μπάλα από τον Αθανασιάδη, μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ και η άλλη στο 42', όταν ο Μπάγιτς έκανε κακό διώξιμο, ο Κάστρο σούταρε, αλλά ο Παντελιάδης απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 45' ακυρώθηκε γκολ του Μαρκόβσκι, σε μία φάση που σηκώνει πολύ κουβέντα και όλα συγκλίνουν πως κακώς δεν μέτρησε. Αρχικά ο ρέφερι Σιδηρόπουλος έδειξε σέντρα, μετά όμως καταλόγισε φάουλ του Σέρβου φορ (οφ σάιντ δεν υπήρχε), που πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει.

Κλείσιμο


Στο δεύτερο μισό τα δεδομένα άλλαξαν νωρίς, καθώς στο 50' ο Κάργας είδε δεύτερη κίτρινη, ο Λεβαδειακός απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα και παράλληλα άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά όμως δεν έκανε τη «μεγάλη» φάση, πλην εκείνης με τον Ζησόπουλο στο 64' που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονταν πιο επικίνδυνοι και στο 61' είχαν δοκάρι με τον Σεργκελασβίλι. Ουσιαστικά έψαχναν μία αντεπίθεση, ενώ οι «πράσινοι» με την είσοδο του Σαβαντογκό, «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-2. Ετσι φτάσαμε στο 77', όπου το τραγικό λάθος του Αντιλέχου έβγαλε τον Νικολιά τετ α τετ με τον Μπάγιτς και ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων σκόραρε με φανταστική λόμπα. Αυτό «έλυσε» τα πόδια των παικτών του ΠΑΣ, οι οποίοι αμύνονταν σωστά και στο 90'+5' διπλασίασαν τα τέρματά τους με το πολύ ωραίο «ψαλιδάκι» του Μάνου.

MVP: Ο Νικολιάς. Ανεξάρτητα τι έκανε σε όλο το ματς, που δεν ήταν και κακός. Απλά στο 79' σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ και όχι σε κάποιο «χαλαρό» ματς ή με το σκορ στο 4-0, αλλά σε έναν «τελικό» παραμονής και την ομάδα του στο 0-0. Φανταστική λόμπα, για χάι λάιτ και με φάσεις όπως αυτή, ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα.

Στο ύψος του: Οι Τζημόπουλος, Μιχαήλ. Ο Λεβαδειακός είναι μία ομάδα που σηκώνει πολύ την μπάλα και ο Μαρκόβσκι ένα «9αρι» πολύ καλό στον αέρα. Οι στόπερ του ΠΑΣ όμως (οι δύο που έβγαλαν το 90λεπτο, γιατί ξεκίνησαν με τριάδα μαζί με τον Κάργα), τον «έχασαν» μόνο στη φάση του 45', όπου δεν μέτρησε το γκολ του. Η ομάδα τους δεν «έχασε» στον αέρα.

Αδύναμος κρίκος: Οι Αντιλέχου και Ρεκιασβίλι. Οι δύο στόπερ του Λεβαδειακού υπέπεσαν σε λάθη, με αποκορύφωμα τη φάση του 79' όπου ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ (χρεώνεται στον πρώτο) και τη μεγάλη ευκαιρία του Αθανασιάδη στο 15' (χρεώνεται στον δεύτερο).

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Αντιλέχου στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Νικολιάς. Ξεκάθαρα. Εβγαλε τον σκόρερ του ΠΑΣ τετ α τετ σε μία προσπάθειά του να «σώσει» ένα πλάγιο (!).

Το «στραγάλι»: Στο 45' ακυρώθηκε γκολ του Μαρκόβσκι, παρότι ο Σιδηρόπουλος και ο βοηθός Κούλα Χασάν αρχικά πήγαν προς τη σέντρα. Μετά ο διεθνής ρέφερι το πήρε πάνω του και καταλόγισε φάουλ στον Σέρβο φορ, κάτι που πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει και η απόφασή του μοιάζει λανθασμένη. Αντίθετα σωστά ακυρώθηκε γκολ του ίδιου παίκτη λίγα λεπτά πριν. Στο 50' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κάργας και στον ΠΑΣ μπορούν να χαρακτηρίζουν «τραβηγμένη» την απόφασή του.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΠΑΣ έπαιζε με 10 παίκτες από το 50', αλλά από εκείνο το σημείο και μετά πέτυχε δύο γκολ και είχε ένα δοκάρι. Αυτό «απαντάει» στο ερώτημα αν κέρδισε δίκαια.

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Ρεκβιασβίλι, Ζησόπουλος (75' Σαβαντογκό), Μητρόπουλος (83' Καραχάλιος), Στανόγεβιτς (61' Μέλεγκ), Μαρκόβσκι, Νανγκίς, Γιακουμάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Μιχαήλ, Κάστρο, Πάντελιτς, Μπουκουβάλας, Κάργας, Μιχαήλ, Αθανασιάδης (87' Μάνος) Νικολιάς (90' Γιάκος), Τζημόπουλος, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (79' Αποστολόπουλος).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης