Basket League: Όλοι οι διάλογοι από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και οι θέσεις των ομάδων

Basket League: Όλοι οι διάλογοι από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και οι θέσεις των ομάδων

Ολοκληρώθηκε το... επεισοδιακό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ όπου συζητήθηκε το «φλέγον» ζήτημα της διαιτησίας με τις ομάδες της Basket League να εκφράζουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις για το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα

ESAKESD
«Είναι ευκαιρία που είμαστε όλοι μαζεμένοι και επειδή υπάρχει και το αίτημα του Ολυμπιακού και τα όσα έγιναν στο Περιστέρι-Κύμη, να συζητήσουμε για την διαιτησία γιατί υπάρχουν πολλά παράπονα» ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Ο Ολυμπιακός μέσω του Χρήστου Σταυρόπουλου θέλησε να γνωστοποιήσει τη θέση του εξηγώντας ότι επιθυμεί μόνο ξένους διαιτητές στα ματς με τον Παναθηναϊκό και όχι τους Αναστόπουλο, Μάνο, Παναγιώτου σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός μέσω του Μάνου Παπαδόπουλου υποστήριξε «υπάρχουν νόμοι και κανόνες τους οποίους δεν γίνεται να αλλάζουμε όποτε το θέλει ο Ολυμπιακός προκειμένου να καλύπτει τις δικές του αδυναμίες. Με την ίδια λογική δεν θα παίζουμε και εμείς χωρίς Κινέζους διαιτητές. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μπάσκετ και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν έχει κόσμο στο γήπεδο και από το ότι χρωστάει χρήματα.»

Εκείνη τη στιγμή ώρα ο διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε λέγοντας ότι «σου απαγορεύω να μιλάς έτσι για τον κόσμο του Ολυμπιακού και για τους Αγγελόπουλους. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος πιέζει καταστάσεις και ποιος όχι. Το πρωτοσέλιδο στην Πράσινη με τον Μπερτομέου μεταμφιεσμένο σε Χίτλερ, δεν το έβαλε η συγχωρεμένη η μάνα μου».

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς υποστήριξε ότι «οτιδήποτε και αν συζητάμε υπάρχουν νόμοι που δεν γίνεται να αλλάξουν. Τα χέρια μας είναι δεμένα», ενώ ο κ. Μπούμπουρας του Ηφαίστου είπε: «Δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Χρησιμοποιούμε όλες οι ομάδες το δικό τους brand για να προσελκύσουμε χορηγούς και κόσμο. Σίγουρα πρέπει να βρούμε κάποια λύση για το καλύτερο δυνατό του πρωταθλήματος».
Ο Κωστής Ζομπανάκης του Ρεθύμνου εξήγησε είπε ότι «τα δύο τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει έντονα προβλήματα στην ελληνική διαιτησία. Εχω σκεφτεί πολλές φορές να πράξω ανάλογα με τον Ολυμπιακό, δηλαδή να πάρω μια ομάδα και να φύγω αλλά δεν το έκανα.», ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος του Προμηθέα, τόνισε: «Και εγώ έχω σκεφτεί να πάρω την ομάδα και να φύγω, αλλά δεν έχω τη δύναμη του Ολυμπιακού». Ο Κωστής Ζομπανάκης συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να αλλάξει κάτι στην ελληνική διαιτησία. Τα παράπονα είναι έντονα, οι διαιτητές δεν είναι καθόλου καλοί και πλέον τα τελευταία χρόνια, έχω φτάσει στο σημείο να αγαπάω τον σύλλογό μου, αλλά όχι το ελληνικό μπάσκετ.»

Κλείσιμο
Ο Βαγγέλης Λιόλιος συμπλήρωσε: «Δεν γίνεται να βάζουμε τόσα χρήματα και να αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Από που και ως που η ΕΟΚ επεμβαίνει τόσο πολύ στον ΕΣΑΚΕ; Έπρεπε να έχουμε μια ανεξάρτητη αρχή. Ακόμα και όταν θελήσαμε να αλλάξουμε το σήμα της λίγκας, μας εμπόδισε η ΕΟΚ και δεν μας άφησε. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τόσες κακές διαιτησίες και να μην αλλάζει τίποτα. Δεν είναι λογικό αυτό. Προτείνω να ανεξαρτητοποιηθεί η διαιτησία και να φύγει από την ΕΟΚ. Να πάει στον ΕΣΑΚΕ.»

Η πλευρά του Χολαργού εξήγησε: «Υπάρχουν νόμοι και κανόνες που δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν τασσόμαστε υπέρ της κίνησης του Ολυμπιακού, αλλά σίγουρα θέλουμε και εμείς ό,τι καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ», ενώ ο Δημήτρης Γουλιέλμος του Άρη είπε ότι «είμαι φρέσκος στο Δ.Σ. αλλά γίνεται μια ουσιαστική συζήτηση. Δεν υπάρχουν νόμοι που δεν αλλάζουν και σας το λέω ως νομικός. Κάθε νόμος είναι για να αλλάξει. Δεν είμαστε ραγιάδες των νόμων. Μπορούμε να τους αλλάξουμε αν θέλουμε. Χαίρομαι που ο Ολυμπιακός έσπασε αυτό το κακό σπυρί με την κίνησή του να αποχωρήσει από το παρκέ ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτέλους κατ' ουσίαν το πρόβλημα της διαιτησίας.»

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου της Κύμης είπε: «Και εγώ αν ήμουν στο Περιστέρι θα έπαιρνα την ομάδα και θα έφευγα. Εγω έχω έρθει ήρεμος εδώ αλλά δεν πάει άλλο η κατάσταση με την ελληνική διαιτησία. Δεν αποτελεί μομφή για το Περιστέρι ή για οποιαδήποτε άλλη ομάδα που έχει ευνοηθεί απέναντι στο Περιστέρι. Αποτελεί μομφή για την ελληνική διαιτησία», με τον Χρήστο Σταυρόπουλο να παρεμβαίνει και να λέει: «Δεν είναι δυνατόν 18 χρόνια να διοικούν τα ίδια πρόσωπα στην ΚΕΔ».

Η πλευρά του Πανιωνίου εξήγησε ότι «αυτα που ζητάει ο Ολυμπιακός δεν γίνονται» ενώ η ΑΕΚ μέσω του Σταύρου Δουβή τόνισε: «Η ελληνική διαιτησία δεν είναι καλή. Σίγουρα υπάρχουν νόμοι αλλά έχουμε όλοι μας τη δύναμη για να τους διαφοροποιήσουμε. Η ΓΓΑ δεν μπορεί να επέμβει αλλά μπορεί απλά να προτείνει διάφορα πράγματα. Εχω έρθει με προτάσεις. 1. Αλλαγή στο όριο των μελών της ΚΕΔ γιατί δεν είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. 2. Τα νέα μέλη της ΚΕΔ να είναι έμμισθα. 3. Οι παρατηρητές διαιτησίας να μην είναι και μέλη στην Επιτροπή. 4. Υπάρχουν τόσοι αξιολογημένοι διαιτητές, να μπαίνουν 42 σε κάθε αγωνιστική, είτε να ορίζονται, είτε να κληρώνονται αλλά με συγκεκριμένη διαδικασία. Να κάτσουμε να τα ψηφίσουμε και να δούμε πώς να προχωρήσουμε.»

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος απολογήθηκε για το γεγονός ότι ανέβασε την ένταση, ενώ ο Χρήστος Σταυρόπουλος θέλοντας να παραθέσει κάποια στατιστικά, είπε στον Παπαδόπουλο: «Αυτά είναι τα στατιστικά με Αναστοπουλο και Μανο. Σε 24 παιχνιδια έχει ο Παναθηναϊκός 19-5 και όταν δεν παίζουν από το 2012 και μετά είναι 9 -19 οι νίκες. Πώς μπορεις να το εξηγήσεις;»

Ζούπας: «Ξέρετε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι διαιτητές, γιατί δεν βγαίνετε να τους πείτε»;
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ, Άγγελος Ζούπας παρενέβη στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ εξηγώντας πως δεν γίνεται καμία κίνηση επί της ουσίας για να αλλάξει η κατάσταση στη διαιτησία και τόνισε πως πλέον δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κερδίσει τους «αιώνιους»:
«Ξέρετε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι διαιτητές... Ξέρετε ότι υπάρχουν διαιτητές που πληρώνονται και μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν κανονικό μισθό. Γιατί, λοιπόν, δεν βγαίνετε να τα πείτε; Να πάτε στην ΕΟΚ, να πάτε στην ΚΕΔ να πείτε: "Ο Χ, ο Ψ, ο Ω τα παίρνουν, παίρνουν μισθό, δεν τους θέλουμε στη διαιτησία". Αυτό πρέπει να κάνετε! Σίγουρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική διαιτησία. Πλέον σε κανέναν δεν επιτρέπεται να κερδίζει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Υπάρχει διάβρωση ακόμα και στα παιδικοεφηβικά πρωταθλήματα! Εσείς οι ίδιοι όμως, μόλις γίνετε η κλήρωση, παίρνετε τους διαιτητές και τους μιλάτε. Άρα κάπου σας βολεύει κι εσάς όλη αυτή η κατάσταση. Ναι, μεν, θέλετε να αλλάξετε την κατάσταση στα λόγια, επί της ουσίας όμως δεν κάνετε κάτι γι' αυτό».

Προς το τέλος του Δ.Σ. ανέβηκε ξανά η ένταση αφού ο Μάνος Παπαδόπουλος είπε: «Ο Γαλατσόπουλος και ο Γουλιέλμος παίζουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού». Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανέφερε πως «θα είναι κακό για το ελληνικό μπάσκετ να μην κατέβει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή πρακτικά δεν γίνεται να αλλάξει ο κανονισμός. Πρέπει να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε συγκεκριμένα πράγματα».

Παπαδόπουλος: «Ας φύγει ο Ολυμπιακός» - Σταυρόπουλος: ««Μην έχεις κανένα άγχος γι' αυτό, αυτό θα γίνει»!
Κλείνοντας ο Μάνος Παπαδόπουλος είπε: «Δεν πειράζει, ας φύγει ο Ολυμπιακός. Να συνεχιστεί το πρωτάθλημα χωρίς αυτόν»! Ο Χρήστος Σταυρόπουλος του απάντησε: «Μην έχεις κανένα άγχος γι' αυτό, αυτό θα γίνει»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης