Europa League, Ντινάμο Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0: Πάγωσε το όνειρο

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες του, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και η Ντινάμο Κιέβου με το γκολ του Σολ στο 32', στην πρώτη της τελική στο ματς, πήρε τη νίκη και την πρόκριση  στους «16» του Europa League 

Το φινάλε του πρώτου αγώνα ήταν... πικρό. Το γκολ του Βέμιτς στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 2-2 που άλλαξε άρδην τα δεδομένα στο ζευγάρι Ολυμπιακός-Ντινάμο Κιέβου, φέρνοντας τους Ουκρανούς (γηπεδούχοι απόψε στο Ολιμπίνσκι) σε θέση οδηγού και τους ερυθρόλευκους ένα βήμα πιο πίσω.

Σε καμία περίπτωση όμως ο Ολυμπιακός δεν είναι χαμένος από χέρι, αρκεί να πραγματοποιήσει μια εμφάνιση ανολογη μ' αυτή που έκανε το βράδυ της Κυριακής στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ.

Θυμηθείτε τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι.



«Πιστεύουμε πως η ομάδα μπορεί να πετύχει κάτι πολύ καλό και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να περάσουμε», είπε χθες το απόγευμα στην συνένετυξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς δίνοντας το στίγμα της ατμόσφαιρας που επικρατεί στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια παρόλο που η παράδοση δεν είναι με το μέρος της ομάδας του.

Κι αυτό γιατί στις 12 περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα του και κλήθηκε να εξασφαλίσει την πρόκριση εκτός έδρας, το πέτυχε μόλις μία φορά! Τη σεζόν 2016-2017 και πάλι για τους 32 του Europa League είχε αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 με την τουρκική Οσμανλίσπορ, την οποία διέλυσε με 3-0 στον επαναληπτικό.

Πέρα όμως από την παράδοση, ο Ολυμπιακός έχει και σημαντικά προβήματα καθώς εκτός είναι οι τραυματίες Ομάρ, Χριστοδουλόπουλος, Βούκοβιτς αλλά και ο τιμωρημένος Καμαρά.

Η Ντινάμο έχει τα δικά της ζητήματα (απουσία Κάνταρ), αλλά θα έχει τη στήριξη περίπου 40.000 οπαδών της σε μια παγωμένη βραδιά όπου το θερμόμετρο θα πέσει κάτω απο το μηδέν...

Να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός προκρίνεται σε περίπτωση νίκηες με οποιοδήποτε σκορ ή ισπαλίας από 3-3 και πάνω ενώ αν το σκορ λήξει ισόπαλο 2-2 θα έχουμε παράταση.

Οι συνθέσεις
Ντινάμο: Μπόικο, Κετζιόρα, Μπουρντά, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σαπαρένκο, Σεπέλιεφ, Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς, Σολ.
Στον πάγκο της Ντιναμό: Μπούτσμαν, Σίντορτσουκ, Σίντκλεϊ, Γκάρμας, Ρουσίν, Σμιρνί, Αλιμπέρκοφ.
Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντίας, Ποντένσε, Χασάν.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Λοντίγκιν, Νάτχο, Ανδρούτσος, Γκερέρο, Μασούρας, Κούτρης, Μιράντα
Διαιτητής είναι ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούτσλιακ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr