Champions League, Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Ο Άγιαξ τις εντυπώσεις, η Ρεάλ τη νίκη!

Champions League, Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Ο Άγιαξ τις εντυπώσεις, η Ρεάλ τη νίκη!

Οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι, έχασαν κλασικές ευκαιρίες, όμως η εμπειρία της Ρεάλ της χάρισε τη νίκη που σημαίνει μισή πρόκριση - Η Ντόρτμουντ ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Τότεναμ τη διέλυσε στην επανάληψη όπου επικράτησε με 3-0!

real_ajax_art
Όπως και στα χθεσινά παιχνίδια, έτσι και στους σημερινούς αγώνες για την φάση των «16» όλα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Τότεναμ να παίρνουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά έναντι των Άγιαξ και Μπορούσια Ντόρτμουντ αντίστοιχα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
Ο Άγιαξ κοίταξε στα μάτια την Ρεάλ, ήταν πολύ καλύτερος στο χορτάρι του «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει ο καλύτερος, αλλά αυτός που εκμεταλλεύεται τις στιγμές του.

Κι αυτή ήταν η Ρεάλ, η οποία αφού έβγαλε χωρίς απώλειες το πρώτο ημίχρονο, χτύπησε με την εμπειρία της σε καίρια σημείο του αγώνα.

Οι Ολλανδοί με την ώθηση των οπαδών τους πίεσαν ασφυκτικά στο πρώτο τέταρτο, με την Ρεάλ να έχει την πρώτη (και μοναδική) της φάση στο 14' και τον Αίαντα να απαντά με δοκάρι του Τάντιτς στο 26' και το γκολ του Ταλιαφίκο στο 27' Ένα γκολ που μέτρησε για... λεπτά καθώς το VAR έδειξε ότι ο ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ Τάντιτς παρενοχλούσε τον Κουρτουά.

Κλείσιμο
Ο Άγιαξ έχασε κι άλλες ευκαιρίες, όμως με την συμπλήρωση μιας ώρας ο Βινίσους έδωσε την ασίστ τον Μπενζεμά κι ο Γάλλος εκτέλεσε πραγματικά τον Ονάνα πετυχαίνοντας το 0-1!

Το σοκ ήταν μεγάλο, όμως τα πιτσιρίκια των γηπεδούχων δεν το έβαλαν κάτω και στο 75' από την σέντρα πάρε-βάλε του Νέρες ο Ζίγιεχ ισοφάρισε σε 1-1.

Δεν έμειναν όμως σ' αυτό και προσπάθησαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ για να το πληρώσουν το 87' όταν ο Καρβαχάλ έβγαλε την τέλεια σέντρα, ο Ασένσιο ήταν στην σωστή θέση πετυχαίνοντας το 1-2.

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ταλιάφικο, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Μαζραουί, Φαν Ντε Μπεεκ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Σένε (73' Ντόλμπεργκ), Ζίγιεχ, Νέρες, Τάντιτς.
Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Ρεγκιλόν, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κροος, Βινίσιους (80' Μαριάνο Ντίας), Μπέιλ (61' Βάθκεθ), Μπενζεμά (73' Ασένσιο).



Τότεναμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-0
Η ΜΠορούσια πήγε στο ΛΟνδίνο χωρίς Ρόις, Αλκάθερ, η Τότεναμ έπαιζε χωρίς Κέιν, Ντέλε Άλι και στα πρώτα 45 λεπτά οι οπαδοί των «Σπερς», έκαναν τον σταυρό τους που το σκορ ήταν στο 0-0 αφού οι Γερμανοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι!

Με τους Σάντσο, Πούλισιτς να κάνουν ότι θέλουν, κάθε τους επίθεση μύριζε γκολ, αλλά έδειξαν τεράστια επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια, έχοντας όμως εγκλωβίει την Τότεναμ.

Μόνο που το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με παιδαριώδες λάθος του Χακίμι, με τον Βερτόνχεν να βγάζει σέντρα ακριβείας και τον Σον να ξαναφωνάζει «καλώς ήρθατε πελάτες» πετυχαίνοντας το 9ο του γκολ εις βάρος της Ντόρτμουντ!

Αυτό το γκολ άλλαξε εντελώς το μομέντουμ του αγώνα, με την Τότεναμ να ελέγχει πλήρως το ρυθμό κι αφού αντιλήφθηκε ότι η Μπορούσια δεν... μπορεί, χτύπησε στο φινάλε.

Στο 83' από την σέντρα του δεξιού οπισθοφύλακα Οριέ, ο αριστερός μπακ Βερτόνχεν (τον οποίο έχασε ο Χακίμι) σαν σε προπόνηση πέτυχε το 2-0 και στο 87' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γιορέντε χωρίς να σηκωθεί από το χορτάρι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τείκό 3-0, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της εκπληκτικής μεταμόρφωσης της ομάδας του.

Tότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Φόιτ, Βερτόνγκεν, Γουίνκς, Σισοκό (90' Γουανιάμα), Ερικσεν, Λούκας (84' Γιορέντε), Σον (90' Λαμέλα)
Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Χακίμι, Ζαγκαντού (77' Σμέλτσερ), Τοπράκ, Ντιαλό, Βίτσελ, Νταούντ, Ντιλέινι, Σάντσο (88' Γκερέιρο), Γκέτσε, Πούλισιτς (88' Πούλισιτς)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης