Champions League, Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Η Βασίλισσα δάμασε τον Αίαντα

Ο Άγιαξ ήταν εξαιρετικός, πίεσε την Ρεάλ, είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά οι «μερένγκες» είχαν την εμπειρία και έφυγαν από το Άμστερνταμ με διπλό πρόκρισης – Στο άλλο ζευγάρι η Ντόρτμουντ ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο,  όμως η Τότεναμ ήταν καταιγιστική στο δεύτερο όπου και διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

Η πρώτη παρτίδα των αγώνων για τους «16» του Champions League ολοκληρώνεται σήμερα (την άλλη εβδομάδα παίρνουν σειρά τα άλλα τέσσερα ζευγάρια) με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις σε Άμστερνταμ και Λονδίνο.

Στην Ολλανδία ο Άγιαξ, που ολοκλήρωσε αήττητος την πορεία τους στους ομίλους, υποδέχεται την κάτοχο του τίτλου Ρεάλ, ενώ στην Αγγλία η Τότεναμ κοντράρεται με την πρωτοπόρο της Bundesliga Μπορούσια Ντόρτμουντ σε ένα ζευγάρι με (πρόσφατους) ανοικτούς λογαριασμούς.

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Αίαντας μετά από καιρό έκανε την ποδοσφαιρική Ευρώπη να ασχοληθεί ξανά μαζί του, καθώς ύστερα από 12 χρόνια βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League έχοντας τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες στον όμιλο με Μπάγερν, Μπενφίκα και ΑΕΚ.

Αντίπαλος του η απόλυτη κυρίαρχος της διοργάνωσης (από το 2016 και μετά κρατά την κούπα σπίτι της) Ρεάλ, η οποία μπορεί να μην έθελξε με την απόδοση της στην πρώτη φάση (Ρόμα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Πλζεν οι αντίπαλοι της), αλλά είναι ξεκάθαρα το φαβορί κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εξαιρετική παράδοση που έχει πλέον κόντρα στον Άγιαξ.

Οι Ολλανδοί στα έξι τελευταία παιχνίδια τους κόντρα στη Βασίλισσα μετρούν ισάριθμες ήττες με συντελεστή τερμάτων 20-2 (!!!) και να προέρχεται από ένα σερί κακών εμφανίσεων στο πρωτάθλημα που τον έχουν φέρει στο -6 από την κορυφή. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα απουσιάσει ο τραυματίας Μπαντέ, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των
Ντε Γιονγκ, Ταλιαφίκο και Μαγκαλάν.

Η Ρεάλ αντιθέτως προέρχεται από το μεγάλο διπλό στην έδρα της συμπολίτισσας Ατλέτικο, είναι πιστή στο ραντεβού της με τους «16» για μία ακόμη χρονιά (συμμετέχει ανελλιπώς από το 2003-04 και μετά) και γνώρισε για τελευταία φορά τον αποκλεισμό σε νοκ άουτ παιχνίδι την άνοιξη του 2015 στα ημιτελικά με την Γιουβέντους), ενώ επί των ημερών του Σολάρι δείχνει σαφέστατα καλύτερη εικόνα.

Οι πιθανές συνθέσεις
Αγιαξ: Ονανά, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπέεκ, Σένε, Ζίγες, Ντόλμπεργκ, Τάντιτς
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Ρεγκιγιόν, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Μπέιλ, Μπενζεμά, Βινίσιους

Τότεναμ-Ντόρτμουντ
Λαβωμένες και οι δύο, αλλά εξίσου διψασμένες για την πρόκριση στα προημιτελικά, βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες μετά από ένα χρόνο καθώς ήταν πέρσι στον ίδιο όμιλο της διοργάνωσης με την Τότεναμ να πανηγυρίζει δύο νίκες, αλλά τη σεζόν 2015-2016 στους «16» του Europa League αυτή που είχε χαμογελάσει ήταν η Ντόρτμουντ.

Καθαρό φαβορί δεν υπάρχει, καθώς ας μην ξεχνάμε συγκρούεται η τρίτη της βαθμολογίας της Premier League με την πρωτοπόρο της Bundesliga, οι οποίες είναι δύο φύσει επιθετικές ομάδες, αλλά έχουν την ατυχία να τους λείπουν σημαντικά γρανάζια.

Από τη γηπεδούχο Τότεναμ απουσιάζουν οι Κέιν, Ντέλε Άλι, Ντέιβιτς ενώ από την φιλοξενούμενοι Μπορούσια οι Ρόις αλλά και οι Αλκάθερ, Ακαντζί, Πίστσεκ και Βάιγκλ.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Τότεναμ: Λορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Γουίνκς, Σισοκό, Έρικσεν, Μόουρα, Σον, Λαμέλα
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Χακίμι, Τοπράκ, Ντιάλο, Σμέλτσερ, Βιτσέλ, Ντιλέινι, Σάντσο, Φίλιπ, Γκερέιρο, Γκέτσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr