Φωτιά σε air condition προκάλεσε την τραγωδία με τους 10 νεκρούς στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο

Φωτιά σε air condition προκάλεσε την τραγωδία με τους 10 νεκρούς στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο

Ερωτήματα για την άδεια του οικήματος από το δήμο του Ρίο Ντε Τζανέιρο

fotia-flam
Τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν ξέσπασε η φωτιά που προκάλεσε το θάνατο 10 νεαρών ποδοσφαιριστών ηλικίας 14-16 ετών περιέγραψε ένας από τους επιζήσαντες της τραγωδίας στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της βραζιλιάνικης ομάδας η φωτιά ξεκίνησε από έναν σπινθήρα που προκάλεσε φωτιά σε air condition.

«Το air condition έπιασε φωτιά και έτρεξα εξώ. Ευτυχώς τα κατάφερα και είμαι ζωντανός» δήλωσε ο 17χρονος Φελίπε Καρντόσο. Ένας άλλος νεαρός ποδοσφαιριστής περιέγραψε πώς προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια προκειμένου να σώσουν τους φίλους τους.

Βραζιλιάνικά μέσα, εντωμεταξύ, έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις ηλικίες των 10 νεαρών που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ κοιμόντουσαν.



Κλείσιμο
Την ίδια ώρα από το γραφείο του δημάρχου του Ρίο Ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε ότι το κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά είχε χτιστεί σε ένα σημείο που είχε καταγραφεί ως χώρος στάθμευσης προσθέτοντας ότι είχαν προειδοποιήσει «30 φορές» τη διοίκηση της Φλαμένγκο να κλείσει το συγκεκριμένο οίκημα.

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της ποδοσφαιρικής ομάδας αρνήθηκε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη φωτιά και την απουσία άδειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης