Μάλκοβιτς: «Στην Ελλάδα γίνονται πολλές βρωμιές εκτός γηπέδου»!

Μάλκοβιτς: «Στην Ελλάδα γίνονται πολλές βρωμιές εκτός γηπέδου»!

Απίστευτες ατάκες από τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς για τις «βρωμιές στο ελληνικό μπάσκετ», τον Παναθηναϊκό, το Final 4 στο Παρίσι και τις σχέσεις του με τον Ντομινίκ Ουίλκινς!

PAo2
Τα χνώτα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δεν ταίριαξαν ποτέ με αυτά του Ντομινίκ Ουίλκινς. Ο Human Highlight Film, για πολλούς κορυφαίους NBAer που πέρασε τον Ατλαντικό για να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη, πανηγύρισε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο Παρίσι ωστόσο η παρουσία του στο «τριφύλλι» σημαδεύτηκε από τις κόντρες του με τον λάτρη της σιδηράς πειθαρχίας, Μπόζα.

Ο 66χρονος Μάλκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό Jot Down όπου μίλησε, μεταξύ άλλων για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και τις σχέσεις του με τον Ουίλκινς.

Σε ό,τι αφορά τους «πράσινους», τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Παναθηναϊκό, μου είπαν το εξής: Το μόνο που θέλουμε είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο Πρωταθλητριών! Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία για εμάς. Είχε ενδιαφέρον. Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μιλούσαμε έξι γλώσσες... Αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο, γίνονται πολλές βρωμιές εκτός γηπέδου. Πάντα κάτι συμβαίνει. Ο Τύπος είναι άθλιος! Υπήρχαν τρεις εφημερίδες που υποστήριζαν τον Παναθηναϊκό κι άλλες τρεις εναντίον του.

bozidar-maljkovic-para-jd-4


Οι διαιτησίες ήταν κακές, οι αγώνες ήταν σαν... αγώνες δρόμου. Έπειτα ήλθε η κρίση. Το ελληνικό μπάσκετ άρχισε να καταρρέει όταν ήλθε το ευρώ. Δεν μπορούσαν πλέον να δίνουν μαύρα χρήματα και ακολούθησε πτώση... Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν τόσο πλούσιος που δεν ήξερε τι είχε! Στο Final 4 του 1996 του είπα αστειευόμενος πως το ιδιωτικό αεροπλάνο για την επιστροφή μας στην Αθήνα ήταν πολύ μικρό. Αμέσως νοίκιασε ένα τζετ που είχε τα πάντα! Μέχρι και χαβιάρι! Δεν μπορούσα να το πιστέψω».
Κλείσιμο
Αναφορικά στον Ντομινίκ Ουίλκινς, είπε: «Δεν ανταλλάξαμε ποτέ βρισιές όπως γράφτηκε αλλά το πρόβλημα με τον Ντομινίκ είναι ότι δεν είχε δουλέψει ποτέ το καλοκαίρι. Στην πρώτη μας συνάντηση τον είδα να αράζει πίσω από μια μπασκέτα. Τον ρώτησα τι δεν πήγαινε καλά και μου είπε ότι έχει άσθμα. Του είπα λοιπόν: "Κοίτα... Κερδίζεις 3.5 εκατομμύρια δολάρια, δεν έχεις δικαίωμα να έχεις άσθμα". Αυτό κράτησε 3-4 μήνες. Έπειτα έπαιζε σαν κτήνος! Έκλεβε μπάλες, κάρφωνε πάνω από τον Βράνκοβιτς! Ήταν σούπερ παίκτης».

bozidar-maljkovic-para-jd-5


Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει τον τελικό στο Παρίσι: «Ήξερα ότι η Μπαρτσελόνα θα ασκούσε τεράστια πίεση στον διαιτητή, τον Πασκάλ Ντοριζόν. Δεν σφύριζαν φάουλ υπέρ μας. Μίλησα με τον διαιτητή στο ημίχρονο του αγώνα και του εξήγησα πως αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό! Ότι το ματς θα εξελισσόταν σε καταστροφή και ότι θα το πληρώσει! Επομένως, όσοι λένε ότι η τελευταία φάση κρίθηκε από τους διαιτητές, πρέπει να δουν όλο το παιχνίδι!

Ο Μοντέρο έκανε καθαρά βήματα! Ξεκάθαρα! Μετά από το τέλος του αγώνα ήλθε προς το μέρος μου ο Σαλβαρόρ Αλεμάνι (σ.σ. πρόεδρος της μπασκετικής Μπαρτσελόνα από το 1986 ως το 2003), ο πιο σπουδαίος άνθρωπος που ξέρω από το ισπανικό μπάσκετ μαζί με τον Πορτέλα και μου είπε: "Μπόζα, είναι δύσκολο για μένα αλλά συγχαρητήρια". Τέλος»!
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης