Στον «Δημόκριτο» περνά το εργαστήριο αναλυτικού ελέγχου ντόπινγκ

Στον «Δημόκριτο» περνά το εργαστήριο αναλυτικού ελέγχου ντόπινγκ

Νέα εποχή για το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ, το οποίο όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού περνάει υπό τη διαχείριση και εκμετάλλευση του μεγαλύτερου διεπιστημονικού Ερευνητικού Κέντρου της Ελλάδας, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

dopin
Ειδικότερα, με το άρθρο 50 του Νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι αρμοδιότητες των τμημάτων αναλυτικού ελέγχου ντόπινγκ και μεταβολικών μελετών του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε) του Ο.Α.Κ.Α, μεταφέρονται στο Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών (Ι.Β.Ε.) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», το οποίο παρέχει εχέγγυα υψηλής επιστημονικής επάρκειας και διεθνούς προβολής, αυξημένης διαχειριστικής ικανότητας και στρατηγικής διαχείρισης της γνώσης.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού με διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι το εργαστήριο αναλυτικού ελέγχου ντόπινγκ να καταστεί ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως.

Ο Δημόκριτος ιδρύθηκε το 1961 ως Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος». Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Ελλάδας με περίπου 180 Ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες και περισσότερα από 500 άτομα ερευνητικό προσωπικό που απασχολείται σε έργα χρηματοδοτούμενα από κρατικά κονδύλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνείς Οργανισμούς και τη Βιομηχανία.

Στο Κέντρο λειτουργούν πέντε ανεξάρτητα Ινστιτούτα που επικεντρώνουν την έρευνά τους σε διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς: Νανοεπιστήμη και Νανοτεχνολογία, Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, Βιοεπιστήμες, Πυρηνική και Σωματιδιακή Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία, Ραδιολογία, Ενέργεια και Ασφάλεια. Ο Δημόκριτος διοικείται από το Διοικητικό του Συμβούλιο και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης