Premier League: Απαντήσεις από Πογκμπά και βλέψεις τίτλου για Τότεναμ

Ο Μουρίνιο έφυγε και ο Πογκμπά έχει κέφια... - Ο Γάλλος πέτυχε δυο γκολ και η Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-1 της Χάντερσφιλντ - Πεντάρα η Τότεναμ και το βλέμμα στην... κούπα!

Οταν ο Πογκμπά έχει κέφια η Γιουνάιτεντ δε χάνει. Ο Μουρίνιο έφυγε, ο Γάλλος επέστρεψε στην ενδεκάδα και με τον Σόλσκιερ στον πάγκο έχει δυο γκολ και δυο ασίστ! Η Μάντσεστερ επικράτησε 3-1 της Χάντερσφιλντ και βρέθηκε στο -5 από την τετράδα.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να μπει δυνατά, ωστόσο η Χάντερσφιλντ ήταν σωστά οργανωμένη και είχε κλείσει τους χώρους. Ωστόσο, στο 28ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους Κόκκινους. Από στημένη φάση, ο Λίντελοφ πήρε την κεφαλιά, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και ο Μάτιτς απο κοντά άνοιξε το σκορ. Γιανγκ και Ερέρα πήραν θέση στο βασικό σχήμα στην επανάληψη, η Μάντσεστερ έγινε φουλ επιθετική και καθάρισε εύκολα.

Στο 64' οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Ερέρα μοίρασε στον Πογκμπά, ο οποίος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-0. Στο Ο Γάλλος χαφ είχε κέφια και στο 78' με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-0. Δυο γκολ ισάριθμες ασίστ σε δυο ματς, όταν στα τελευταία δώδεκα με τον Μουρίνιο είχε ένα γκολ και τρις ασίστ. Ο Γιόργκενσεν στο 88' μείωσε στο τελικό 3-1.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Λίντελοφ, Σο, Ντάλοτ (53' Γιανγκ), Μάτα (81' Γκόμες), Μάτιτς, Πογκμπά, Φρεντ (53' Ερέρα), Λίνγκαρντ, Ράσφορντ


Και στο βάθος... τίτλος
Εξάρα στην Εβερτον, πεντάρα στη Μπόρνμουθ (5-0) και η Τότεναμ στη 2η θέση και στο -6 από την κορυφή της Premier League. Οι Σπερς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το έδειξαν με το... καλημέρα της αναμέτρησης.

Στο 16ο λεπτό ο Ερικσεν άνοιξε το σκορ και μέχρι το 35ο λεπτό όλα είχαν τελειώσει. Στο 23' ο Σον πέτυχε το 2-0 και ο Μόουρα το 3-0.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τον Χάρι Κέιν να πετυχαίνει το 4-0 στο 61ο λεπτό. Στο 70΄ ο Σον διαμόρφωσε το 5-0 και οι Λονδρέζοι κάνουν όνειρα τίτλου!


Ξέσπασε με πεντάρα εκτός η Εβερτον
Πέρασαν πέντε αγωνιστικές χωρίς τρίποντο, με τον εντός διασυρμό από την Τότεναμ να της χαλάει τις γιορτές. Ωστόσο, η Boxing Day ήταν παραπάνω από τέλεια για την Εβερτον, καθώς πέρασε με το εκπληκτικό 1-5 από την Μπέρνλι.

Η κεφαλιά του Μίνα (2'), η φαουλάρα του Ντιν (13') και το πέναλτι του Σίγκουρντσον (22') κατέστησαν... άχαστο το απόγευμα για τα Ζαχαρωτά. Ο Γκίμπσον μείωσε (37'), αλλά το χαμηλό μακρινό του Ντιν (71') και το τσιμπηματάκι του Ριτσάρλισον (93'), ο οποίος έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, ολοκλήρωσαν την πεντάρα για τους φιλοξενούμενους.


Στο μηδέν η Πάλας
Στο «Selhurst Park», η Κρίσταλ Πάλας έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Κάρντιφ, με την τύχη να της γυρίζει την πλάτη. Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον έκανε αρκετές ευκαιρίες, πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλό της, είχε δοκάρι στα τελευταία λεπτά με τον Μιλιβόγεβιτς αλλά το τρίποντο δεν ήρθε ποτέ για τους Λονδρέζους!



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr