Μεσίνα στο Eurohoops για τα “παράθυρα” της FIBA: “Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο”

Μεσίνα στο Eurohoops για τα “παράθυρα” της FIBA: “Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο”

Ο Έτορε Μεσίνα ζει και εργάζεται στο ΝΒΑ και τους Σπερς, αλλά κάθε άλλο παρά αδιάφορα του φαίνονται τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δρώμενα.

db185dd0-messina-eurohoops-625x375
Το Eurohoops τον συνάντησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο “Έκτορας” μας μίλησε αυτά και φυσικά το ιταλικό μπάσκετ για το οποίο μόχθησε να ανεβεί πάλι κάποια σκαλιά.

Πρώτα όμως μιλήσαμε για τον Ντανίλο Γκαλινάρι και τη σεζόν που κάνει:

“Κάνει μία πραγματικά φανταστική σεζόν. Δεν ήταν τυχερός στην καριέρα του, είχε πολλούς τραυματισμούς. Η περσινή σεζόν ήταν επίσης δύσκολη. Παίζει καλά, σε μία ομάδα που μοιράζει την μπάλα και μοιάζει ιδανική για αυτόν“, είπε για τον “Γκάλο” και τους Κλίπερς, ενώ τον ρωτήσαμε για την πρόοδο των Ιταλών παικτών:

“Έχουμε μερικούς ενδιαφέροντες παίκτες στην Ιταλία. Ο Μέλι για παράδειγμα είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ. Είναι αθλητής, έξυπνος. Υπάρχουν παίκτες στη χώρα, είμαστε μία νίκη μακριά από το Παγκόσμιο κύπελλο παρά τις ελλείψεις. Δεν μπορείς να πεις πως τα σκοτεινά χρόνια πέρασαν, αλλά νομίζω βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο“.

Η γνώμη του για τα “παράθυρα”;

“Είχαμε κάνει μία συζήτηση με το συχωρεμένο Πάτρικ Μπάουμαν. Δεν είναι πια εδώ. Είναι λυπηρό. Δεν είναι καλό πάντως για το μπάσκετ και τους παίκτες η ύπαρξη των «παραθύρων», παρότι σε αρκετές χώρες ο κόσμος πάει στα γήπεδα. Το μπάσκετ δεν είναι ίδιο με το ποδόσφαιρο. Μπορεί να βρεθεί λύση αν κάτσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι”.

Όσο για την Ευρωλίγκα; Μας διέκοψε πριν καν ρωτήσουμε:

“Η Ευρωλίγκα ήταν η ζωή μου για 20 χρόνια. Πέρασα υπέροχα χρόνια, έχω δυνατές αναμνήσεις και φυσικά βλέπω ακόμα τα παιχνίδια“.

Ρισκάρει πρόβλεψη για το φάιναλ φορ; Γελάει και… διπλωματικά μας λέει:

“Θέλεις κάποιος να με μισήσει έτσι; Τα φαβορί ξεχωρίζουν και παρότι οι φανς θα ήθελαν να δούνε μία έκπληξη, τα ρόστερ, το βάθος, η εμπειρία, οι προπονητές κάνουν τη διαφορά. Οπότε το πιθανότερο είναι να δούμε τις συνηθισμένες τέσσερις ομάδες στο φάιναλ φορ“.

Κλείσιμο
Μπορεί η Αρμάνι να μπει σε αυτές;

“Η Αρμάνι είναι μαζί με την Έφες οι ομάδες που μπορούν να κάνουν την -ας πούμε- έκπληξη. Έχουν το βάθος, παίζουν καλά, έχουν και εμπειρία. Δεν θα είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσεις στα πλέι οφ, αν και σε πέντε παιχνίδια συνήθως υπερισχύει η ομάδα με τη μεγαλύτερη δύναμη. Ποτέ όμως δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Αυτή είναι η ομορφιά στην Ευρώπη“.

Ettore Messina on Italian NT, FIBA windows and the EuroLeague


Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης