Απλά ωραία και ήρεμα

Απλά ωραία και ήρεμα

Ο Ολυμπιακός από τις 3 συνεχόμενες ήττες και το 3-4 βρέθηκε στο 6-4 με 3 συνεχόμενες νίκες.

tdew
Η ηρεμία επανήλθε στο λιμάνι και τώρα έρχεται ένα βατό πρόγραμμα, αν μπορείς να πεις ότι έχεις εύκολα ματς στη φετινή Euroleague. Νταρου, Γκραν Κανάρια, Μπούντουσνοστ είναι οι πιο εύκολες ομάδες ως τώρα αλλά στην έδρα τους είναι επικίνδυνες μη ξεχνάμε την ήττα της ΤΣΣΚΑ τη προηγούμενη εβδομάδα. Το επόμενο ματς είναι στη Λιθουανία με τη Ζαλγκίρις είναι ένα ματς κομβικό που αν ο Ολυμπιακός πάρει το ροζ φύλλο αλλάζει πολύ τη προοπτική της 8αδας και της συνέχειας. Αν χάσει δεν ήρθε και η συντέλεια αλλά είναι ευκαιρία να σπάσει και η γκίνια με τους Λιθουανούς.

Στο σημερινό παιχνίδι η ομάδα του Μπλατ ξεκίνησε νωχελικά με κενά στη ρακέτα και τους Μαυροβούνιους να σκοράρουν εύκολα καλάθια. Όλα αυτά μέχρι το 2ο δεκάλεπτο που οι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν ρυθμό από το ανοικτό γήπεδο και τη σκληρή τους άμυνα με το ημίχρονο να κλείνει στο +7. Σε αυτή την αλλαγή της εικόνας σημαντικό ρόλο παίζουν ο Μάντζαρης και ο Λεντέι. Ο πρώτος σκλήρυνε την ομάδα έκλεισε το Κλαρκι και ηρέμησε την ομάδα, ναι κατεβάζει τη μπάλα αλλά τη κατεβάζει με τρόπο που η ομάδα οργανώνεται και ηρεμεί. Ο δεύτερος για ένα ακόμα ματς στο 4 αντιμετωπίζει το 4αρι της αντίπαλης ομάδας καλά και στην επίθεση δίνει ρυθμό με τα κλεψίματα και τα καλάθια του. Και οι 2 είναι οι κομβικοί παίκτες της σημερινής νίκης ο Βαγγέλης τελείωσε το ματς με 0/3 τρίποντα (είναι ψυχολογικό) αλλά είχε 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και μόλις 1 λάθος (και 3 βουτιές στο παρκέ). Ο Λεντέι έκανε ρεκόρ πόντων είχε 28 πόντους (2/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και εντυπωσιακές φάσεις.

Στο 2ο ημίχρονο μόλις η διαφορά πήγε πάνω από τους 15 πόντους το ματς ήταν τυπική διαδικασία. Οι Μαυροβούνιοι έκοψαν ταχύτητα και είχαν ξεσπάσματα με τον Κλαρκ. Από τον Ολυμπιακό πήρε χρόνο και πάλι ο Βεζένκοφ προσφέροντας σημαντικά λεπτά με σκληρή άμυνα και ριμπάουντ (το παιδί έχει ένα έμφυτο στα ριμπάουντ, ιεροσυλία αλλά μου θυμίζει Ρέγιες). Σπανούλης Μιλιτούνοφ και Πρίντεζης σκόραραν και βοήθησαν αλλά δεν έκαναν τη διαφορά των άλλων 2. Παπανικολάου και Τίμα με ξεσπάσματα αλλά και οι 2 κάνουν λάθη λόγω ψυχολογίας. Γκος και Στερλιενκς κυμάνθηκαν σε απλά επίπεδα σε αυτό το ματς δε χρειάστηκαν έτσι γίνεται στις ομάδες.

Υ.Γ.1 Ο Μπλατ φαγώθηκε με τα ψηλά σχήματα και τελικά τις νίκες τις φέρνουν τα 3 γκαρντ συγχρόνως.

Υ.Γ.2 Σήμερα παρόλο που το σκορ είναι +15 και θέλει 3’ κανείς δε φεύγει, λογικό αυτοί οι λίγοι είναι οι μπασκετικοί Ολυμπιακοί, οι άλλοι με ΠΑΟ, Φενερ και ΤΣΣΚΑ.

Υ.Γ.3 Παπανικολάου παίζει όπως το 2012 αγχώνεσαι λες και πρέπει να αποδείξεις.

Κλείσιμο
Πηγή: www.pameathlitika.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης