Europa League: Προκρίσεις τελευταίας στιγμής για Μάλμε, Ρεν και Βιγιαρεάλ

Europa League: Προκρίσεις τελευταίας στιγμής για Μάλμε, Ρεν και Βιγιαρεάλ

Η Γκενκ πιστοποίησε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα του 9ου ομίλου - Το «διπλό» που χρειαζόταν η Μάλμε στην Τουρκία για να προκριθεί το πήρε απέναντι στην Μπεσίκτας (1-0) και θα συνεχίσει - Πίσω από την Ντιναμό Κιέβου στον 11ο όμιλο τερμάτισε η Ρεν, η οποία με το εντός έδρας 2-0 επί της Αστάνα, εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «32»

Malmo
Η Σεβίλη πέρασε τελικά ως πρώτη από το 10ο όμιλο στους «32» του Europa League, επικρατώντας της Κράσνονταρ με 3-0. Η ρωσική ομάδα, πάντως, θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι της, αφού κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Η Γκενκ πιστοποίησε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα του 9ου ομίλου. Με δύο γκολ... από τα αποδυτήρια επικράτησε με 4-0 της Σαρπσμπόργκ και πήρε την πρωτιά του γκρουπ και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Το «διπλό» που χρειαζόταν η Μάλμε στην Τουρκία για να προκριθεί το πήρε απέναντι στην Μπεσίκτας (1-0) και θα συνεχίσει στο Europa League, με τους Τούρκους να μένουν εκτός.

Πίσω από την Ντιναμό Κιέβου στον 11ο όμιλο τερμάτισε η Ρεν, η οποία με το εντός έδρας 2-0 επί της Αστάνα, εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «32» αφήνονας εκτός την ομάδα από το Καζακστάν.

Η Βιγιαρεάλ χρειάστηκε την τελευταία αγωνιστική για να «τσεκάρει» την πρόκριση για την επόμενη φάση και, μάλιστα, με το 2-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας «έκοψε πρώτη το νήμα» στον 7ο όμιλο. Μαζί της στους «32» του θεσμού θα βρεθεί και η Ραπίντ Βιένης, η οποία νίκησε 1-0 την Ρέιντζερς, που ήθελε τη νίκη για να είναι σίγουρα 2η.

Η επιβλητική νίκη της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ έστειλε τους Λευκορώσους στον επόμενο γύρο, πίσω από την Τσέλσι, που είχε εξασφαλίσει την πρωτιά εδώ και αρκετό καιρό.

Κλείσιμο
Οι ομάδες που έχουν προκριθεί έως τώρα είναι οι: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπέτις, Φενέρμπαχτσε, Ντιναμό Κιέβου, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ζυρίχη, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άρσεναλ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Λάτσιο, Σάλτσμπουργκ, Τσέλσι, Σεβίλη, Κράσνονταρ, Ρεν, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Βιγιαρεάλ, Ραπίντ Βιένης, Μάλμοε.

Επίσης στην φάση των «32» θα συνεχίσουν προερχόμενες από το Champions League και οι Μπενφίκα, Μπριζ, Γαλατασαράι, Ίντερ, Νάπολι, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βαλένθια και Βικτόρια Πλζεν.

Αναλυτικά:

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ραπίντ Βιένης - Ρέιντζερς 1-0 (81΄ Λιούμπισιτς)
Βιγιαρεάλ - Σπαρτάκ Μόσχας 2-0 (11΄ Τσουκβουέζε, 48΄ Εκαμπί)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Λάτσιο - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (56΄ Κορέα - 65΄ Γκατσίνοβιτς, 71΄ Χάλερ)
Μαρσέιγ - Απόλλων Λεμεσού 1-3 (11΄ Τοβάν - 8΄ πεν., 30΄ Μαγκλίκα, 56΄ Στυλιανού)

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκενκ - Σάρπσμποργκ 4-0 (5΄ Γκάνο, 8΄ Παϊντσίλ, 64΄ Μπέργκε, 67΄ Αϊντού)
Μπεσίκτας - Μάλμε 0-1 (51΄ Άντονσον)

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Ακχισάρ- Σταντάρ Λιέγης 0-0
Σεβίλη - Κράσνονταρ 3-0 (5΄,10΄ Μπεν Γεντέρ, 49΄ πεν. Μπανέγα)

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Κιέβου - Γιάμπλονετς 0-1 (10΄ Ντολεσάλ)
Ρεν - Αστάνα 2-0 (66΄ πεν., 71΄ Σαρ)

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Βίντι - Τσέλσι 2-2 (32΄ αυτ. Αμπάντου, 56΄ Νεγκό - 30΄ Γουίλιαν, 75΄ Ζιρού)
ΠΑΟΚ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-3 (59΄ Πρίγιοβιτς - 18΄ Σκάβις, 42΄ πεν., 45΄+1 Σίγκνεβιτς)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης