Χατζηθεοδωρίδης για Παναθηναϊκό: «Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας»

Χατζηθεοδωρίδης για Παναθηναϊκό: «Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας»

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης μίλησε για το δυνατό στοιχείο του φετινού Παναθηναϊκού, εξήγησε τους λόγους που επέστρεψε στην Ελλάδα και τόνισε πως το Κύπελλο ενδιαφέρει το «τριφύλλι»…

4560820
Συνέντευξη στο match programme του αυριανού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ιεράπετρα παραχώρησε ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης. Με τον νεαρό άσο των «πράσινων» να αποκαλύπτει τα συστατικά της επιτυχίας της ομάδας του, εξηγώντας παράλληλα γιατί επέλεξε να μεταγραφείς τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χατζηδεοδωρίδη:

Πώς βρέθηκες στην Αγγλία;
«Έπαιζα στον Καλλιθεακό στην Κατερίνη και με είδε ο κ. Λάκης Παπαϊωάννου. Τότε άνοιγε μία ακαδημία της Άρσεναλ στην Ελλάδα και έγιναν τουρνουά σε Λουτράκι και Αθήνα όπου με επέλεξαν. Ήμουν 12 χρονών τότε και έφυγα από το σπίτι μου για να μείνω στο Λουτράκι. Δύο χρόνια έμεινα εκεί και μετά πήγαμε για άλλα δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι ήταν Χριστούγεννα όταν με επέλεξαν μαζί με ακόμα ένα παιδί για να πάμε στο Λονδίνο και να κάνουμε δοκιμαστικά στην Άρσεναλ! Τέλος Μαΐου με ειδοποίησαν ότι θέλουν να υπογράψω συμβόλαιο δύο ετών. Έπαιξα στην Κ18 και στην Κ19, ενώ αγωνίστηκα και κάποια παιχνίδια με την Κ21. Δυο – τρεις φορές προπονήθηκα με την πρώτη ομάδα της Άρσεναλ. Όλο αυτό ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα. Στα 18 μου πήγα στην Championship με τη Μπρέντφορντ για να πάρω παιχνίδια και τον περασμένο Ιανουάριο δόθηκα δανεικός στην Τσέλτεχαμ Τάουν».

Θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά τα πράγματα για σένα και να μείνεις στην Άρσεναλ;
«Από κάθε προπονητή έπαιρνα το καλύτερο που μπορούσα να πάρω. Στην Άρσεναλ ήταν πολύ δύσκολα να τα καταφέρει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος και ο αριθμός των παικτών που περιμένουν μια ευκαιρία ήταν μεγάλος».

Τι σκέφτηκες όταν έμαθες την πρόταση του Παναθηναϊκού;
«Συζήτησα με τον κ. Νταμπίζα και τον κ. Δώνη. Είδα ότι με πίστευαν και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να γυρίσω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ σε μια ιστορική ομάδα που έχει υψηλούς στόχους, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Επιζητώ την εμπιστοσύνη από ένα σύλλογο και αισθάνθηκα ότι αυτό συνέβη στην περίπτωση του Παναθηναϊκού».

Ήρθες ως αριστερός μπακ αλλά στον Παναθηναϊκό έχεις ήδη αγωνιστεί τόσο ως αριστερό χαφ όσο και ως κεντρικό χαφ. Ποια θέση σου ταιριάζει και ποια σου αρέσει περισσότερο;
«Στην Αγγλία έπαιζα αριστερό μπακ αλλά και σε τριάδα όλη την αριστερή πλευρά. Πράγματι ο κ. Δώνης με έχει χρησιμοποιήσει και σε άλλες θέσεις. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και σε κάθε θέση βρίσκω στοιχεία που μου αρέσουν. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα για μένα να παίζω αριστερό μπακ ή όλη την πλευρά όταν παίζουμε σύστημα με τρεις αμυντικούς».

Προσπεράσατε αήττητοι ακόμα μια δύσκολη έδρα, αυτή του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αισθάνεσαι και εσύ ότι ο Παναθηναϊκός δεν χάνει εύκολα;
Κλείσιμο
«Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας. Είμαστε πραγματική ομάδα. Δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Έχουμε πολύ καλό κλίμα και αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάς εύκολα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικός παράγοντας για να κατορθώσει μια ομάδα να φτάσει ψηλά».

Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που κυνηγάει ο Παναθηναϊκός;
«Όπως κάθε αγώνα έτσι και σε αυτόν θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Το Κύπελλο μας ενδιαφέρει και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει».

Είναι παγίδα αυτά τα παιχνίδια με αντιπάλους που προέρχονται από χαμηλότερες κατηγορίες;
«Κάποια ματς, ναι, είναι τέτοια. Δεν πρέπει να τα παραμελήσουμε, να τα θεωρήσουμε εύκολα γιατί αν δεν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι μπορεί να πάθουμε ζημιά. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης