Κίνδυνος «βαριάς καμπάνας» για την ΑΕΚ μετά τα άγρια επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Κίνδυνος «βαριάς καμπάνας» για την ΑΕΚ μετά τα άγρια επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Τουλάχιστον οχτώ Ολλανδοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια των οπαδών της Ένωσης με οπαδούς του Άγιαξ - Η ΑΕΚ έχει ήδη «κίτρινη κάρτα» για τα καπνογόνα στον αγώνα με τη Μπάγερν - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια μέσα στο ΟΑΚΑ

episodia_arthro
Με πάρα πολύ βαριά «καμπάνα» από την UEFA βρίσκεται αντιμετώπη η ΑΕΚ μετά τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης με οπαδούς της Ένωσης να επιτίθενται σε οπαδούς του Άγιαξ

Η ΑΕΚ έχει ήδη λάβει «κίτρινη κάρτα» για καπνογόνα που είχαν ανάψει στην αναμέτρηση με την Μπάγερν και ενώ δεν ήταν «καθαρές» οι εκθέσεις των παρατηρητών για τα ματς με Σέλτικ, Βίντι και Μπενφίκα.

Ο απολογισμός από την πλευρά των Ολλανδών κάνει λόγο για τουλάχιστον οχτώ τραυματίες ενώ για τραυματίες κάνει λόγο και η ΑΕΚ.





Alle beelden van rellen bij AEK - Ajax (In het stadion)
Κλείσιμο


Vuurwerkbom verwondt Ajacieden in stadion AEK



Σύμφωνα με το sport-fm.gr Ένωση είχε αναφέρει σε όλα τα σεκιούριτι μίτινγκ -και το πρωί του αγώνα- τόσο την UEFA όσο και την Αστυνομία ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα αν οι οπαδοί του Άγιαξ έρθουν στο ΟΑΚΑ μαζί με οπαδούς του Παναθηναϊκού (πήραν μέρος και στα επεισόδια της Δευτέρας). «Δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα αν υπάρξουν μόνο οπαδοί του Άγιαξ στην εξέδρα τους. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη», είχαν επισημάνει.

Στην πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανήμερα του αγώνα, το μεγαλύτερο μέρος των όσων είπε ο security officer της UEFA αναλώθηκε στα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και είχε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και με τον αξιωματικό της ολλανδικής αστυνομίας που συνόδευε τους Ολλανδούς Αστυνομικούς. Η εντολή ήταν σαφής: να μην μπερδευτούν και πάλι οπαδοί του Άγιαξ με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Κάτι που δεν έγινε τελικά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα που έληξε με νίκη των Ολλανδών (2-0).

Οπαδοί της ΑΕΚ συγκρούστηκαν με εκείνους του Αγιαξ, ενώ στα επεισόδια φέρονται να ενεπλάκησαν και οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και της Βίσλα Κρακοβίας!

Οι οπαδοί εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες, ενώ στην εξέδρα των Ολλανδών μπήκαν τα ΜΑΤ.




aek-ajax01
aek-ajax02
aek-ajax03






ΑΕΚ - Άγιαξ | AEK - Ajax Επεισόδια Riots

























Όλα ξεκίνησαν νωρίς, στο Γκάζι, μεταξύ των συγκεντρωμένων στο σημείο οπαδών του Άγιαξ και των ΜΑΤ. Οι οπαδοί του Άγιαξ προκαλούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και, όταν κινήθηκαν εναντίον τους με σκοπό να σπάσουν τον κλοιό, δέχθηκαν την αντίδραση των αστυνομικών.

Στο σημείο, ανάμεσα στα μαγαζιά, επικράτησε μεγάλη ένταση, αλλά μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, οι οπαδοί του Άγιαξ περιορίστηκαν και, αφού τέθηκαν υπό έλεγχο, μπήκαν στα πούλμαν που θα τους μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου για το ματς με την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr από τη στιγμή των επεισοδίων:

Οπαδοί του Άγιαξ πλατεία Γκάζι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης