Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς: Θα γίνει τελικά ο... «τελικός του αιώνα»;

Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς: Θα γίνει τελικά ο... «τελικός του αιώνα»;

Μετά τα χθεσινά έκτροπα και τις εικόνες με το πούλμαν της Μπόκα να δέχεται επίθεση με πέτρες, σίδερα και... σπρέι αερίου κατά την άφιξή του στο γήπεδο, η Ομοσπονδία έχει ορίσει το ματς για τις 22:00 (ώρα Ελλάδος) και η Αστυνομία έχει δώσει το «οκ» για τη διεξαγωγή του - Οι άνθρωποι της Μπόκα ωστόσο, φοβούμενοι κλίμα τρομοκρατίας, εξακολουθούν να εξετάζουν το σενάριο να μην κατεβάσουν την ομάδα στο γήπεδο και να διεκδικήσουν τον τίτλο στα χαρτιά

bocariver-0
Η σύγκρουση των Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς στους τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, συγκέντρωσε πάνω της το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη. Με το πρώτο παιχνίδι, στην περίφημη έδρα της Μπόκα, το «Μπομπονέρα», να λήγει ισόπαλο με σκορ 2-2, αυξήθηκε ακόμα περισσότερο η προσμονή για το δεύτερο ματς στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ, που θα έκρινε και τον σπουδαίο τίτλο.

Το μεγάλο ματς ωστόσο, ο «τελικός του αιώνα», όπως τον αποκάλεσαν πολλοί, δεν έμελλε να ξεκινήσει ποτέ. Το μίσος μεταξύ των δύο ομάδων μεταφέρθηκε και εκτός αγωνιστικού χώρου, με το πούλμαν της Μπόκα να δέχεται επίθεση με πέτρες, σίδερα και... σπρέι αερίου κατά την άφιξή του στο γήπεδο.

Πολλοί παίκτες της Μπόκα έκλαιγαν στα αποδυτήρια από τα δακρυγόνα που έπεσαν έξω από το «Μονουμεντάλ», ενώ ο αρχηγός Πάμπλο Πέρες και ο Γκονσάλο Λαμάρδο πήγαν στο νοσοκομείο, όπου τους έδεσαν τα μάτια με επιδέσμους, καθώς είχαν κοπεί από γυαλιά, όταν έσπασαν τα τζάμια του πούλμαν!

Έπειτα απ' όλα αυτά και παρά τις πιέσεις από CONMEBOL και FIFA, η αναμέτρηση αναβλήθηκε για απόψε στις 22:00. Οι άνθρωποι της Μπόκα ωστόσο φαίνεται να φοβούνται νέα έκτροπα και να εξετάζουν ακόμα το ενδεχόμενο να μην κατέβουν στο γήπεδο και να διεκδικήσουν τον τίτλο στα χαρτιά. Από την άλλη, κατόπιν πιέσεεων, η Αστυνομία έδωσε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της σπουδαίας αναμέτρησης. Το ερώτημα πάντως παραμένει: θα γίνει ο μεγάλος τελικός και, αν ναι, κάτω από ποιες συνθήκες;

Όλα όσα προηγήθηκαν - Το χρονικό της βίας


TN en vivo las 24hs




Θλιβερές εικόνες στην Αργεντινή λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στη Ρίβερ και την Μπόκα Τζούνιορς. 

Οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν στο πούλμαν της «μισητής» αντιπάλου και μάλιστα έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών της αποστολής, καθώς κατάφεραν να σπάσουν και κάποια τζάμια στο πλάι του οχήματος. Οι οπαδοί της Ρίβερ πέταξαν πέτρες στο πούλμαν της Μπόκα, καθώς περνούσε ανάμεσά τους, ενώ έριξαν ακόμα και σπρέι πιπεριού στα μέλη της αντίπαλης αποστολής! 

Παράλληλα, επικράτησε αρκετή ένταση γενικότερα εκτός του Monumental, ενώ έπεσαν και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπνεύσουν καλά οι ποδοσφαιριστές, αλλά και πολλοί οπαδοί, που βρίσκονταν ήδη στο γήπεδο.
Κλείσιμο



Η Μπόκα ζήτησε να αναβληθεί ο τελικός, καθώς τουλάχιστον τέσσερις παίκτες της είχαν τραυματιστεί από την επίθεση στο πούλμαν, ενώ δύο εξ αυτών, ο μέσος και αρχηγός της ομάδας, Πάμπλο Πέρες, πήγε στο νοσοκομείο με γυαλιά στο μάτι, όπως και ο Γκονσάλο Λαμάρδο.

Τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι άνθρωποι της Μπόκα ζήτησαν να γίνει ο αγώνας την Κυριακή και εκείνοι της Ρίβερ συμφώνησαν, ωστόσ η CONMEBOL πίεζε για απόψε, εξαιτίας των τηλεοπτικών. Άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για πιέσεις προς την Μπόκα ακόμα και από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, που απειλούσε τους φιλοξενούμενους με αποκλεισμό, αν δεν κατέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο!

Περίπου δέκα λεπτά πριν τις 11 τη νύχτα (ώρα Ελλάδος), η CONMEBOL ανακοίνωσε ότι η αναμέτρηση θα ξεκινούσε στις 00:15!

Εικόνες από τους τραυματίες της Μπόκα, Πάμπλο Πέρες και Γκονσάλο Λαμάρδο






Footage of Boca Juniors bus windows being thrown in by River supporters


boca3
boca2
boca1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης