Euroleague live, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 93-80 (Τελικό)

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές τους Τίμα, Πρίντεζη είχε το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο (41-48), όμως ο Παναθηναϊκός άλλαξε πρόσωπο χάρις στους Αντετοκούνμπο, Λεκαβίτσιους και έφτασε σε μια πολύ μεγάλη νίκη

Είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν ως το τέλος της χρονιάς και η αλήθεια είναι ότι (όπως πάντα σχεδόν παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Κι οι δύο έχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους (περισσότερες ο Ολυμπιακός που έχει και νέο προπονητή), κι οι δύο έχουν τις ίδιες μεγάλες φιλοδοξίες που οδηγούν ως το φάιναλ φορ της Βιτόρια, αλλά παράλληλα κι οι δύο είναι ακόμη ανέτοιμοι, έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους.

Πρόσωπο του αγώνα φυσικά είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος για πρώτη φορά θα αγωνιστεί κόντρα στην παλιά του ομάδα μετά την καλοκαιρινή μετακόμιση του στον Παναθηναϊκό.

Η σημερινή είναι η 14η Ευρωπαϊκή αναμέτρηση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 9-4 νίκες έχοντας κερδίσει στον τελευταίο εμφύλιο (2/3/2018) με 87-85 στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο αιώνιοι μέχρι στιγμής έχουν το ίδιο ρεκόρ (3 νίκες-2 ήττες), ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει ήδη υποστείο μια εντός έδρας ήττα (Ζαλγκίρις) και μία εκτός έδρας που δεν την υπολόγιζε (Μπάγερν) με αποτέλεσμα να έχει μια μεγαλύτερη πίεση, ενώ για τον Ολυμπιακό αυτό είναι το 4ο εκτός έδρας παιχνίδι του έχοντας χάσει μέχρι στιγμής πολύ δύσκολα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ενώ έχει κερδίσει σε Χίμκι, Μπασκόνια).

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ στον Ολυμπιακό εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιάνις Στρέλνιεκς.

Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο καθώς εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί το sold out, όμως δεν θα πρέπει να περιάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις τους (στην Euroleague) η έδρα είχε «σπάσει» τρεις φορές.


Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
19:00, Χίμκι - Μπαρτσελόνα
20:00., Μπουντούτσνοστ - Ζάλγκιρις Κάουνας
21:00, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
21:30, Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr