Europa League live: Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 0-2 (Τελικό)

Ο Ολυμπιακός αφού έχασε απίστευτες ευκαιρίες τελικά βρήκε το γκολ στο 65' από την κεφαλιά του Βασίλη Τοροσίδη - Στο 82' ο Φορτούνης «κλείδωσε» τη νίκη - Άτυχοι οι ερυθρόλευκοι έχασαν στο 17' με τραυματισμό τον Γκερέιρο

Στο στάδιο «Josy Barthel» (χωρητικότητας 8125 θεατών) ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί ότι σήμερα το βράδυ θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και στη γενικότερη πορεία του δίνοντας ένα τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Οι… αναταράξεις που προκλήθηκαν μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, φαίνεται ότι έχουν λειτουργήσει ως ξυπνητήρι για όλους μέσα στην ομάδα που αντιλαμβάνονται ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώρια για άλλες απώλειες, ενώ η επιλογή του Μαρτίνς να κρατήσει την ομάδα κλεισμένη στο Ρέντη για σχεδόν 2 μέρες έχει λειτουργήσει θετικά.

Όλα τα παραπάνω βέβαια απομένει να αποτυπωθούν κι από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας πάνω στο χορτάρι, σε ένα πραγματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κι όσοι πιστεύουν ότι η Ντουντελάνζ είναι εύκολος αντίπαλος, να υπενθυμίσουμε ότι στο Μεγάλο Δουκάτο η Μίλαν νίκησε μετά κόπων και βασάνων 1-0, ενώ η Ρεάλ Μπέτις εντός έδρας επικράτησε επίσης πολύ δύσκολα με 2-0.

Η Ντουντελάνζ, πρωταθλήτρια πέρσι στη χώρα της, είναι η πρώτη εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου που συμμετέχει στους ομίλους μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι οι άνθρωποι της πιστεύουν ότι σ’ αυτά τα ματς με τον Ολυμπιακό έχουν ελπίδα για να πετύχουν κάτι…

Κι αυτή ακριβώς την ελπίδα θέλει να ψαλιδίσει ο Ολυμπιακός που θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές από τον Μαρτίνς συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, με τον Πορτογάλο να επαναφέρει τον τιμωρημένο Φορτούνη, τον Μπουχαλάκη στο πλευρό του Καμαρά και τον Ναουέλ στο αριστερό άκρο αντί του Χριστοδουλόπουλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Μιράντα, Ελαμπντελαουί, Νάτχο, Γκιγέρμε, Τουρέ, Φετφατζίδης και Χριστοδουλόπουλος. Εκτός έμειναν οι Γιασίν Μεριά και Κώστας Τσιμίκας.

Οι ενδεκάδες
Ντουντελάνζ (Ντίνο Τοπμέλερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοβ, Στσνελ, Πρεμπέχ, Ελ Χρίτι - Στολζ, Κρούσκα, Κρουζ, Κουτουριέ, Σινάνι, Τουρπέλ.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Βούκοβιτς, Παπέ Σισέ, Κούτρης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο, Γκερέρο.
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τούρκος Χουσεΐν Κιστσέκ.



Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων που ξεκινούν στις 19:55
1ος Όμιλος
ΑΕΚ Λάρνακας-Λουντογκόρετς 19:55
Ζυρίχη-Λεβερκούζεν 19:55
Βαθμολογία: Λεβερκούζεν 6, Ζυρίχη 6, ΑΕΚ Λ. 0, Λουντογκόρετς 0.

2ος Όμιλος
Λειψία-Σέλτικ 19:55
Σάλτσμπουργκ-Ρόζενμποργκ 19:55
Βαθμολογία: Σάλτσμπουργκ 6, Σέλτικ 3, Λειψία 3, Ρόζενμποργκ 0.

3ος Όμιλος
Κοπεγχάγη-Σλάβια Πράγας 19:55
Ζενίτ-Μπορντό 19:55
Βαθμολογία: Κοπεγχάγη 4, Ζενίτ 4, Σλάβια 3, Μπορντό 0.

4ος Όμιλος
Σπάρτακ Τρνάβα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 19:55
Άντερλεχτ-Φενέρμπαχτσε 19:55
Βαθμολογία: Ντιναμό 6, Σπαρτάκ 3, Φενέρ 3, Άντερλεχτ 0.

5ος Όμιλος
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Άρσεναλ 19:55
Καραμπάγκ-Βόρσκλα 19:55
Βαθμολογία: Άρσεναλ 6, Σπόρτινγκ 6, Βόρσκλα 0, Καραμπάγκ 0.

6ος Όμιλος
Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 19:55
Μίλαν-Μπέτις 19:55
Βαθμολογία: Μίλαν 6, Μπέτις 3, Ολυμπιακός 1, Ντουντελάνζ 0.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr