Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 της Σαχτάρ, χάνοντας και μία ντουζίνα ευκαιρίες. Δεύτερο σερί διπλό για τους πολίτες.
UPD:
Πέρυσι, η Σαχτάρ είχε βάλει πολύ δύσκολα στην Μάντσεστερ Σίτι. Φέτος, όμως, οι Ουκρανοί όχι μόνο αποδυναμώθηκαν το καλοκαίρι, αλλά υποδέχθηκαν την ομάδα του Γκουαρδιόλα χωρίς τους δύο κορυφαίους τους παίκτες, καθώς Τάισον και Μάρλος είναι τραυματίες.
Αυτό φάνηκε και με το παραπάνω στο γήπεδο, όπου η Σίτι κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Το 0-3, μάλιστα, είναι πολύ μικρό για να δείξει τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς Ζεσούς και Μαχρέζ έκαναν διαγωνισμό για το ποιος θα χάσει τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες. Για καλή τους τύχη, όμως, ο Νταβίντ Σίλβα αποδείχθηκε πιο εύστοχος, κάνοντας το 0-1 στο 30’, όπως και ο Λαπόρτ, που στο 35’ έκανε το 0-2.
Όλα είχαν τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, με τους Ουκρανούς να μην μπορούν να κάνουν και πολλά και το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών της Σίτι να συνεχίζεται. Πάλι καλά που ήρθε ο Μπερνάρντο Σίλβα από τον πάγκο να κάνει το 0-3 στο 70’, με τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να ξεσπούν μετά τα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια στον όμιλο και να φτάνουν σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη εκτός έδρας.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.