Η UEFA ανακοινώνει την Πέμπτη τη χώρα διεξαγωγής του Euro 2024

Η UEFA ανακοινώνει την Πέμπτη τη χώρα διεξαγωγής του Euro 2024

Γερμανία και Τουρκία μαθαίνουν την Πέμπτη στη Νιόν της Ελβετίας ποια από τις δύο θα διοργανώσει το Euro 2024

euro
Οι υποψηφιότητες της Γερμανίας και της Τουρκίας κοντράρονται την Πέμπτη στη Νιόν για τη διεξαγωγή του Euro 2024.

Στα χαρτιά το φαβορί δείχνει να είναι η Γερμανία, όπου τα γήπεδα είναι έτοιμα και δεν απαιτούνται ουσιαστικές βελτιώσεις για τη φιλοξενία μιας μεγάλης διοργάνωσης. Άλλωστε στη Γερμανία είχε διεξαχθεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Ωστόσο, στο γερμανικό στρατόπεδο παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι κι αυτό γιατί εκτιμούν πως η Τουρκία έχει τις πιθανότητές της, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι τη θεωρούν μεγάλο αουτσάιντερ.

Οι Τούρκοι είχαν προσπαθήσει να πάρουν τη διοργάνωση τρεις φορές στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία, και γι' αυτό το λόγο υπάρχει η εικασία ότι ίσως τους το οφείλουν. Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στη χώρα το 2024 και στη Γερμανία φοβούνται ότι αυτό ίσως ανατρέψει τα δεδομένα.

Από την άλλη η «ασφάλεια» που μπορεί να παρέχει η Γερμανία σε συνδυασμό με τα οικονομικά δεδομένα μπορεί να πει κάποιος ότι της δίνουν το αβαντάζ, όπως και ο παράγοντας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία συχνά στην Τουρκία καταπατούνται.

Όπως και να έχει η... αγωνία τελειώνει, καθώς κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινώσει τη χώρα διεξαγωγής της διοργάνωσης για το 2024, η οποία θα επιστρέψει σε ένα κράτος (είτε σε Γερμανία είτε σε Τουρκία), έπειτα από αυτή του 2020 που θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές χώρες.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης