Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης: Ο Νικόλας Πλυτάς «σχηματίζει» στο νερό το σήμα της Ειρήνης

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης: Ο Νικόλας Πλυτάς «σχηματίζει» στο νερό το σήμα της Ειρήνης

Ο 23χρονος πρωταθλητής των θαλάσσιων σπορ, Νικόλας Πλυτάς, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, «σχηματίζοντας» με ένα jet surf, το Σήμα της Ειρήνης στα νερά της λίμνης Κομήτη, στη Βόνιτσα

AP-1WXWNVZ112111_news
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, ο 23χρονος πρωταθλητής των θαλάσσιων σπορ, Νικόλας Πλυτάς, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, «σχηματίζοντας» με ένα jet surf, το Σήμα της Ειρήνης στα νερά της λίμνης Κομήτη, στη Βόνιτσα.

«Η μέρα αυτή είναι πολύ σημαντική. Ειδικά στις εποχές που ζούμε, το μόνο που εύχομαι είναι ο κόσμος να ζει ειρηνικά, να σέβεται το συνάνθρωπο και τη φύση», δηλώνει ο Νικόλας λίγο πριν την προσπάθειά του. «Ο κάθε άνθρωπος, έχει ένα μοναδικό μέρος όπου βρίσκει την ειρήνη. Για μένα, αυτό το μέρος είναι το νερό».

Αν και είναι μόλις 23 ετών, μετρά ήδη 9 χρόνια πρωταθλητισμού και αμέτρητες διακρίσεις σε Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις, κυρίως στο θαλάσσιο σκι, αλλά και το wakeboarding, skateboarding, snowboarding και surfing, έχοντας μάλιστα μόλις επιστρέψει από την Ιαπωνία όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο ISA World Surfing Games.

Γνωστός για την περιβαλλοντική του δράση, ο Πλυτάς, συχνά βρίσκει πρωτότυπους τρόπους να ευαισθητοποιεί το κοινό, όπως αυτή τη φορά, επιλέγοντας για όχημα ένα jetsurf, μια χειροποίητη μηχανοκίνητη σανίδα κατασκευασμένη από carbon, που φτάνει ταχύτητες ως 38 μίλια ανά ώρα.

Ιδανικό σημείο για το εγχείρημα, αποτέλεσε η κυκλική Λίμνη Κομήτη, στη Βόνιτσα, η οποία βρίσκεται σε φυσικό βύθισμα, με περίμετρο 900 μέτρα και απλώνεται σε μία έκταση 52 στρεμμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστορία, προήλθε από την πτώση ενός μικρού κομήτη.

Δείτε εδώ το βίντεο 

Κλείσιμο
AP-1WXWPMNV92111_news
AP-1WXWPSAYN2111_news
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης