Europa League, Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0: Άντεξε με 10, μπορούσε και τη νίκη

Europa League, Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0: Άντεξε με 10, μπορούσε και τη νίκη

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του με αντίπαλο μια εξαιρετική Μπέτις στην πρεμιέρα του Europa League - Οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλές δυσκολίες, αλλά και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα - Με 10 παίκτες από το 73' ο Ολυμπιακός λόγω αποβολής του Τσιμίκα με 2η κίτρινη κάρτα

olympiacos_betis_arthro
Ισοπαλία σαν... νίκη για τον Ολυμπιακό στο 0-0 με την Μπέτις στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Σε μία βραδιά όπου οι Ισπανοί έβαλαν αρκετές δυσκολίες στους Πειραιώτες που όμως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 73' μέχρι το 95' (σ.σ. πέντε λεπτά έξτρα χρόνου) λόγω αποβολής του Τσιμίκα. Ο Ολυμπιακός πάντως είχε και φάσεις για γκολ στο ματς ενώ αρκετά παράπονα είχαν οι ερυθρόλευκοι για τη διαιτησία.

Όπως δήλωσε ο Πέδρο Μάρτινς μετά τη λήξη της αναμέτρησης «απέναντι σε μία πολύ καλή ισπανική ομάδα εμείς είχαμε τις πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Εκείνοι δεν μας απείλησαν ιδιαίτερα. Ήταν ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα. Εμείς δεν δείξαμε την ποιότητά μας και η Μπέτις πήρε τον έλεγχο του ματς. Όμως εμείς φεύγουμε με μία περίεργη αίσθηση καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ματς».

Την καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού πιστοποίησε και ο προπονητής της Μπέτις ο οποίος δήλωσε ότι «φυσικά και ο Ολυμπιακός μας προκάλεσε κινδύνους». Ο Κίκε Σετιέν παραδέχθηκε ότι «έχουμε πρόβλημα στην τελική φάση. Υπάρχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα έρθει το γκολ και όταν θα έρθει θα μπορέσουμε και να πάρουμε και τις νίκες».



Οι αλλαγές του Μάρτινς και πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Κλείσιμο
Ο Μαρτίνς επέλεξε να κρατήσει ξανά βασικό τον Μπουχαλάκη στο κέντρο δίπλα στον Καμαρά. Επίσης να βάλει στο αρχικό σχήμα τους Φετφατζίδη και Χασάν. Η διάταξη: Γιαννιώτης κίπερ, άμυνα με Ομάρ, Βούκοβιτς, Μεριά και Τσιμίκα, άξονα με Καμαρά και Μπουχαλάκη, επιτελικό τον Φορτούνη, άκρα με Ποντένσε και Φετφατζίδη και φορ τον Χασάν.

Η Μπέτις από μέρους του άρχισε το ματς με 3-4-3 και ως εξής: Ρόμπλες κίπερ, άμυνα με Σίντνεϊ, Μαντί και Χάβι Γκαρθία, κέντρο με Λο Σέλσο, Κουαδράδο και άκρα Μπαραγάν & Τέγιο και τριάδα επίθεσης με Χοακίν, Μορόν και Λεόν.

Πρώτη απειλή από την Μπέτις

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήταν από τους Ισπανούς. Στο 14ο λεπτό η Μπέτις έβγαλε μία γρήγορη επίθεση όπου ο Λο Σέλσο κόπηκε στο... τσακ από τον Τσιμίκα σε τετ α τετ που έβγαινε με τον Γιαννιώτη.

Στο 18' ένα σουτ από τον Φορτούνη χωρίς δύναμη δεν ανησύχησε τον αντίπαλο κίπερ. Στο 23' πήγε να βγει μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό με τον Χασάν να χάνει τετ α τετ μετά από βολέ του Γιαννιώτη και κακή τοποθέτηση του κίπερ Ρόμπλες. Ο Αιγύπτιος είχε βγει μπροστά, έβαλε κόντρα στην μπάλα και έβγαλε μία φάση όπου θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Στο 27' ένα φάουλ του αρχηγού της Μπέτις, Χοακίν, πέρασε ψηλά έξω.

Στο 30' ο Λο Σέλσο είχε ένα σουτ που πέρασε έξω με την Μπέτις να δείχνει πως είχε πιο καλή κυκλοφορία και δημιουργία από τον Ολυμπιακό σε εκείνο το σημείο. Ο Χοακίν στο 33' είχε ένα σουτ πάνω σε σώματα. Στο 34' ένα σουτ του Ομάρ βρήκε στον Ποντένσε και από εκεί στα χέρια του Ρόμπλες.

Η πρώτη γρήγορη αλλαγή Μάρτινς με τον Νάτχο

Βλέποντας πως ο Μπουχαλάκης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό του αγώνα και είχε θέμα στον άξονα στο 35' ο Μαρτίνς έβαλε στον αγώνα τον Νάτχο. Επίσης άλλαξαν πλευρές Ποντένσε και Φετφατζίδης. Στο 37' ο Καμαρά είχε ένα μακρινό σουτ άουτ ενώ θα μπορούσε να είχε 'σπάσει' την μπάλα στον Ποντένσε. Στο 38' μπλόκαρε ο Γιαννιώτης κεφαλιά του Λεόν.

Στο 41ο λεπτό ο Φορτούνης πίεσε και έκλεψε την μπάλα για να τροφοδοτήσει τον Ποντένσε που δεν μπόρεσε να... νικήσει από κοντά τον πορτιέρε της Μπέτις και στην συνέχεια ήρθε ο Χασάν για να χάσει επίσης από κοντά μεγάλη ευκαιρία για να βρει δίχτυα. Στο 44' ο Γιαννιώτης μπλόκαρε σουτ του Τέγιο. Το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό πάντως να δέχεται αρκετή πίεση με τον τρόπο που έπαιζε η Μπέτις και με την γρήγορη μετάβαση μπάλας από άμυνα σε επίθεση και γενικά την καλή της κυκλοφορία.

Στο 51ο λεπτό από κλέψιμο του Καμαρά μετά από πίεση η μπάλα έφτασε στον Φετφατζίδη που απέναντι από τον Ρόμπλες δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 52' η Μπέτις απείλησε ξανά από μπαλιά του Χοακίν. Στο 55' ο Ομάρ έκανε ένα τρομερό κόψιμο σε τετ α τετ των Ισπανών που βγήκε όμως από λανθασμένη μη υπόδειξη οφσάιντ.

Στο 61ο λεπτό μετά από λάθος του Βούκοβιτς που έστειλε την μπάλα πάνω στον Λεόν ο άσος της Μπέτις τον απέφυγε και σούταρε για να αποκρούσει με τα πόδια ο Γιαννιώτης εξαιρετικά. Ήταν μία μεγάλη επέμβαση.

Το βασικό ζήτημα του Ολυμπιακού παρέμενε το ότι δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα αρκετά στα πόδια του για να δημιουργήσει ανάλογα. Στο 71ο λεπτό ο Λάζαρος πήρε την θέση του Φετφατζίδη. Στο 72' ο Ρόμπλες έβγαλε πολύ καλά το σουτ του Καμαρά που ήταν καλό και επικίνδυνο.

Στο 73' ο Τσιμίκας είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ και έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα. Η πίεση της Μπέτις αυξήθηκε στο διάστημα αυτό χωρίς όμως αντίκρισμα με τον Σανάμπρια πάντως να έχει μία καλή στιγμή λίγο πριν το τέλος.

MVP: Οι δύο γκολκίπερ. Γιαννιώτης και Ρόμπλες είχαν ένα πολύ καλό βράδυ με αρκετές καλές επεμβάσεις.

Στο ύψος τους: Από τον Ολυμπιακό περισσότερο ξεχώρισαν οι Ομάρ και Βούκοβιτς. Για την Μπέτις τρομερή η ποιότητα του Χοακίν που παρότι τα χρόνια έχουν περάσει έδειξε ότι μπορεί να κάνει διαφορά μεσοεπιθετικά.

Αδύναμος κρίκος: Προφανώς σχετικά με το α' μέρος το... βάρος πέφτει στον Μπουχαλάκη που έγινε και αλλαγή αλλά συνολικά στο πρώτο ημίχρονο τα μεγάλα ατού του Ολυμπιακού δεν... τράβηξαν τόσο. Εδώ μπαίνει ο Τσιμίκας κυρίως λόγω της αποβολής του. Γενικά δεν ήταν ένα τόσο καλό βράδυ για αρκετά βαριά... χαρτιά του Ολυμπιακού και ειδικά μεσοεπιθετικά. Σε κακό βράδυ με αρκετά λάθη ο Μεριά.

Η γκάφα: Ανήκει στον Τσιμίκα για την αποβολή του. Έβαλε δύσκολα έτσι για την ομάδα του στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

Το στραγάλι: Υπάρχει μία λανθασμένη μη υπόδειξη οφσάιντ σε επίθεση της Μπέτις που θα μπορούσε να είχε αποφέρει γκολ για τους Ισπανούς. Η διαιτησία είχε λάθη και σε φάουλ και κάρτες σε φάσεις σε βάρος του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες γενικά έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία απόψε και ενώ στο 2ο μέρος ζήτησαν δύο πέναλτι. Οι δύο κίτρινες πάνω στον Τσιμίκα έδειξαν να είναι σωστές.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός σαφώς και δεν είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι σε μία ισπανική ομάδα που βγάζει τρομερό τέμπο στο παιχνίδι της και είναι πολύ καλή στην γρήγορη μεταφορά της μπάλας από άμυνα σε επίθεση και γενικά στην κυκλοφορία και την δημιουργία. Ωστόσο το 0-0 με την ομάδα του Μαρτίνς να παίζει με δέκα από το 73' λόγω της αποβολής του Τσιμίκα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός ήθελε τουλάχιστον να μην χάσει και αυτό πέτυχε. Η Μπέτις από την άλλη έδειξε πως μπορεί και να είναι η πιο καλή ομάδα στον όμιλο.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Τέλος του αγώνα.

90'+3': Μεγάλη φάση για την Μπέτις με την παράλληλη σέντρα να περνά από την εστία του Γιαννιώτη χωρίς να βρεθεί Ισπανός στην πορεία της...

90': Πέντε ταλεπτά των καθυστερήσεων

86': Ο Μεριά κάνε το τσαφ αλλά για καλή του τύχη η μπάλα περνά κόρνερ!

85': Ωραία προσπάθεια του Φορτούνη που κάνει την σέντρα αλλά δεν υπάρχει συμπαίκτης του εκεί

82': Κίτρινη στον Ινούι

80': Τοροσίδης αντί του Ποντένσε για να καλυφθεί το κενό του Τσιμίκας

76': Το εκτελεί ο Φορτούνης διώχνει η άμυνα, ο Καμαρά σουτάρει από την κόντρα ευνοείται ο Χασάν, αλλά είναι οφσάιντ.

75': Φάουλ για τον Ολυμπιακό που κερδίζει ο Ποντένσε

73': Από το κόρνερ η Μπέτις βγήκε στην κόντρα, ο Τσιμίκας ανέτρεψε τον Λεόν κι αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες!

72': Σουτ του Καμαρά και ο Ρόμπλες διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ

70': Ο Ομάρ σπάει ωραία στον Φετφατζίδη που μπαίνει στην περιοχή και κάνει κακή σέντρα

66': Ετοιμάζει Χριστοδουλόπουλο ο Μαρτίνς

64': Φάουλ για την Μπέτις κακή εκτέλεση από τον Χοακίν.

60': Τραγικό λάθος του Βούκοβιτς ο Λεόν φεύγει μόνος του και ενώ μπορεί να πασάρει στον αμαρκάριστο Μορόν πλασάρει πάνω στο σώμα του Γιαννιώτη!

55': Προσπαθεί ο Ολυμπιακός να βρει τρόπο για να πάρει τα ηνία του αγώνα.

52': Η απάντηση της Μπέτις με τον Μορόν να προλαβαίνει τον Γιαννιώτη, όμως η κεφαλιά του πέρασε παράλληλα από την εστία.

51': Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να βγάζει την ασίστ στον Φετφατζίδη  ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ της Μπέτις αλλά πλάσαρε πάνω του!

46': Ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Σ' αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός σπαταλά πολύ μεγάλη ευκαιρία!

41': Τεράστια διπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού. Μετά το κλέψιμο που έκανε ο Φορτούνης, ο ίδιος έδωσε την ασίστ στον Ποντένσε που προσποιήθηκε και σούταρε για να διώξε ο Ρόμπλες κι ο Χασάν στην κενή εστία πλάσαρε άουτ!

38': Κεφαλιά του Λεόν μπλοκάρει ο Γιαννιώτης.

35': Νάτχο αντί Μπουχαλάκη στην πρώτη κίνηση του Ρόμπλες!

34': Σουτ του Ομάρ μπλοκάρει ο Ρόμπλες

30': Νέα απειλή για την Μπέτις με το σουτ το Λο Σέλσο να περνά δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ο Μαρτίνς σηκώνει για ζέσταμα τον Νάτχο βλέποντας τον Ολυμπιακό στο τελευταίο πεντάλεπτο να έχει κάποια ζητήματα.

28': Λάθος του Μπουχαλάκη, κλέβει η Μπέτις αλλά ο Λεόν έκανε βιαστική σέντρα και έδιωξε ο Μεριά!

27': Φάουλ για την Μπέτις, το εκτελεί ο Χοακίν, αλλά η μπάλα περνά ψηλά άουτ..

22': Λάθος του Ρόμπλες ο Χασάν κλέβει τη μπάλα αλλά δεν μπορεί να την συγκρατήσει και να απειλήσει!

21':Κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη, που ανέτρεψε από πίσω τον Λο Τσέλσο στον χώρο του κέντρου.

18' Ο Φορτούνης σουτάρει έξω από την περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Ρόμπλες.

14': Μεγάλη φάση για την Μπέτις με τον Μορόν να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας αλλά πριν πλασάρει τον Γιαννιώτη, ο Τσιμίκας με σωτήρια προβολή διώχνει σε κόρνερ!

12': Φάουλ για την Μπέτις, βγαίνει ο Γιαννιώτης και καθαρίζει τη φάση παίρνοντας και φάουλ.

10': Υπόδειξη οφσάιντ για τον Φορτούνη που ήταν οριακά μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό...

4557556
4557561
4557563


8': Προσπαθεί να πιέσει πολυ ψηλά ο Ολυμπιακός.

4': Φοβερό κατέβασμα από Φετφατζίδη, αλλά δεν του βγήκε η προσποίηση εντός της περιοχής...

1': Σέντρα στον αγώνα...

-Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το ματς.

-Κατάμεστο το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν δημιουργήσει εκπληκτική ατμόσφαιρα.
4557536


-Ο Ολυμπιακός κόντρα σε Ισπανικές ομάδες τα πάει μια χαρά στο γήπεδο του, όπου σε σύνολο 15 αγώνων έχει μόλις 2 ήττες (από Βαλένθια και Λεβάντε), 6 νίκες και 7 ισοπαλίες (με ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο!).

Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Ποντένσε, Χασάν.
Στον πάγκο των Πειραιωτών: Ζοζέ Σα, Ρόντερικ, Τοροσίδης, Γκιλιέρμε, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος και Γκερέρο
Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Χάβι Γκαρσία, Σέρχιο Λεόν, Τέγιο, Σίδνεϊ, Λορέν Μορόν, Χοακίν, Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο, Μαντί.
Στον πάγκο οι: Λόπεθ, Μπάρτρα, Κανάλες, Ινούι, Σανάμπρια, Μπουντεμπούζ και Φίρπο
Διαιτητής: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία). Βοηθοί: Μάρτσιν Μπόνιεκ και Νταβίντ Ιγκόρ Γκόλις. Τέταρτος: Κριστόφ Μίρμους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης