UEFA Youth League: Διαφορά κλάσης και συντριβή των Νέων της ΑΕΚ από τον Άγιαξ

UEFA Youth League: Διαφορά κλάσης και συντριβή των Νέων της ΑΕΚ από τον Άγιαξ

Η ομάδα Νέων της ΑΕΚ ηττήθηκε με 6-0 από την αντίστοιχη ομάδα του Αγιαξ στην πρεμιέρα των «κιτρινόμαυρων» για το Youth League

aekyouth
Το μεσημέρι της Τετάρτης, πριν από τον μεγάλο αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ για την πρώτη αγωνιστική του Champions League, οι ομάδες των Κ19 των δύο συλλόγων τέθηκαν αντιμέτωπες για τη διοργάνωση του Youth League.

Οι Νέοι της ΑΕΚ ντεμπούταραν στη διοργάνωση της UEFA, γνωρίζοντας την ήττα από τους αντίστοιχους του Άγιαξ με 6-0, αλλά αποκτώντας εμπειρίες για τη συνέχεια.

Οι πιτσιρικάδες του Αίαντα καθάρισαν από το πρώτο μέρος με τα τέρματα των Κουν (6'), Νούνελι (26') και Γένσεν (34'), δείχνοντας τη διαφορά κλάσης που υπήρχε μεταξύ των δύο ομάδων.

Από την πλευρά της πάντως η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρίες με τους Μπούση και Χριστόπουλο στο πρώτο μέρος, ενώ ακόμα μία καλή στιγμή είχε ο Τσιβελεκίδης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 66' ο Αγιαξ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 με τέρμα του Χάνεσεν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντεστ έγραψε το 5-0 για τον Αίαντα. Στο 84' με πέναλτι ο Άγιαξ έφτασε στο τελικό 6-0, με τον Ούνουβαρ που το εκτέλεσε να γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Youth League όντας 15 χρονών και τριών μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι της Κ19 της ΑΕΚ παρακολούθησαν από την αρχή οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς, ενώ αργότερα στο γήπεδο πήγαν και οι Ευάγγελος Ασλανίδης και Μηνάς Λυσάνδρου, οι οποίοι είχαν παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο του Άγιαξ.

Άγιαξ (Τζον Χάιτινχα): Ελ Μάαχ, Φαν Χέλντερεν, Χ. Μαντούρο, Μπότμαν (72' Ντάγκλας), Κέμπερ, Κ. Τίμπερ (72' Αμπίντ), Νούνελι (66' Ντεστ), Γένσεν, Μπρόμπεϊ (61' Χάνσεν), Εκελενκαμπ, Κουν (71' Ούνουβαρ)
ΑΕΚ (Γιώργος Σίμος): Γκίνης, Σταμούλης, Μαλισσόβας (46' Ποζατζίδης), Τσιβελεκίδης, Μπούσης, Μπογκντάνι (65' Πετούσης), Σαρδέλης (34' Τσέλιος), Τάμπας, Χριστόπουλος (78' Πατρινός), Μπότος, Μαχαίρας (78' Μάρκου).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης