ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3: Ασπρόμαυρη παρέλαση στο Ηράκλειο

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3: Ασπρόμαυρη παρέλαση στο Ηράκλειο

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο σκορ με τον Παπαστεριανό στο 21', αλλά ο ΠΑΟΚ πριν κλείσει το ημίχρονο έφερε Τούμπα το ματς - Αρχικά στο 37' με τον Μπίσεσβαρ ικαι στο 45+4' με τον Μάτος ενώ στο 53' ο Ζαμπά πέτυχε το τελικό 1-3

4551032
Τρία στα τρία για τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ. Οι Θεσσαλονικείς παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Παπαστεριανού στο 21', όμως έδειξαν ψυχικά αποθέματα, κατάφεραν να ανατρέψουν την εικόνα κάνοντας το 1-2 πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο και πήραν το τρίτο τρίποντο στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Οι Κρητικοί από την πλευρά τους, εκτός του γκολ που πέτυχαν δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Δεν πίεσαν παρά ελάχιστα τον «δικέφαλο του βορρά», ενώ αμυντικά έκαναν επιπόλαια λάθη με συνέπεια να χάσουν και σχετικά εύκολα. Συνολικά η εικόνα της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου (ήταν στις εξέδρες σαν τιμωρημένος), μόνο καλή δεν ήταν, ειδικά μετά το πρώτο μισάωρο και ως το τέλος.

Τραγικός αγωνιστικός χώρος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μια αρχή που είχε την τραγική εικόνα του αγωνιστικού χώρου. Με τον ΟΦΗ να παίζει τα δύο πρώτα του παιχνίδια εκτός έδρας και με μια βδομάδα διακοπή λόγω του Nations League, η εικόνα στο χορτάρι του «Γεντί Κουλέ» ήταν τραγική, ειδικά αν σκεφτούμε πως ναι μεν κάποιες βροχές έπεσαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά ο καιρός στην Κρήτη είναι καλός. Τέτοιος αγωνιστικός χώρος δεν αξίζει σε μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ που επέστρεψε με αξιώσεις στην Super Leagiue. Και επέστρεψε και αγωνιστικά, αλλά και στις εξέδρες, με τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο και να δημιουργεί μια εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Ξεκίνημα με πέναλτι που δεν δόθηκε

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Διαμαντόπουλο αλλά και όλους εμάς. Συγκεκριμένα μόλις στο 3' ο Ζαμπά έφυγε μόνος απέναντι από τον Στρέζο, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ τον ανέτρεψε καθαρά, χωρίς όμως να δοθεί η παράβαση. Ήταν τόσο γρήγορη η φάση που όλοι νομίζαμε πως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φώναζαν για κόρνερ που δεν τους δόθηκε, αλλά τα παράπονα και δικαιολογημένα ήταν για το πέναλτι.

Κλείσιμο
Ασχολήθηκαν με το πέναλτι και πήγαν να το πληρώσουν

Η απόφαση του Διαμαντόπουλου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ όμως αντί να κοιτάξουν να παίξουν ποδόσφαιρο να έχουν το μυαλό τους μόνο στην διαμαρτυρία. Αυτό αρχικά το πλήρωσαν καθώς στο 21' ο Παπαστεριανός με εξαιρετική προσπάθεια και μετά το λάθος του Κάνιας μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Ένα γκολ που ναι μεν μπήκε από πολύ ωραία ατομική ενέργεια, αλλά έχει να κάνει και με το καθαρό μυαλό που δεν είχαν οι Θεσσαλονικείς.

Το καθάρισε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου

Το 1-0 «ταρακούνησε» του φιλοξενούμενους που αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να ασχολούνται με την διαιτησία και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και μάλιστα μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Αρχικά στο 37' ο Ελ Καντουρί βρήκε ωραία τον Μπίσεσβαρ ο Νάστος κοιτούσε τον Ολλανδό και ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ με σουτ έκανε το 1-1. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Μπίσεσβαρ να εκτελεί το κόρνερ και τον Μάτος να δείχνει για ακόμα μία φορά πως είναι ο καλύτερος με το κεφάλι στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 1-2.

Γρήγορα το τρίτο και μετά Τσέλσι

Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε σχετικά γρήγορα να κάνει το 1-3 με τον Ζαμπά μετά από νέα ασίστ του Μπίσεσβαρ και μετά απλά κατέβασε ταχύτητα έχοντας στο μυαλό της τον αγώνα με την Τσέλσι στη Τούμπα για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο ΟΦΗ στο διάστημα αυτό προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει και να μπει και πάλι στο παιχνίδι.

MVP: Ο αγώνας έληξε με 3-1 για τον ΠΑΟΚ και ο Μπίσεσβαρ είχε 1 γκολ και 2 ασίστ. Ε τι άλλο να έκανε για να είναι πολυτιμότερος στον αγώνα;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Στάθηκε και με το παραπάνω ο Ζαμπά. Όχι μόνο για το γκολ, αλλά για την συνολική του προσφορά, ενώ μην ξεχνάμε πως κέρδισε και πέναλτι στα πρώτα λεπτά που ωστόσο δεν του δόθηκε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η άμυνα του ΟΦΗ, που και στα τρία γκολ του ΠΑΟΚ αντέδρασε λανθασμένα με συνέπεια να δεχθεί τρία τέρματα. Ήταν όλοι σε κακή ημέρα και το πλήρωσαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Εδώ βάζουμε τον Νάστο που στο 1-1 του Μπίσεσβαρ κοιτούσε τον Ολλανδό χωρίς να κάνει κίνηση να τον μαρκάρει. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και σκόραρε με τον αντίπαλό του να έχει κάνει μεγάλη γκάφα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μία σημαντική φάση είχε για τον Διαμαντόπουλο το ματς και κατάφερε να την χάσει. Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Στρέζος ανατρέπει καθαρά τον Ζαμπά με τον διαιτητή να μην δίνει τίποτα. Από εκεί και πέρα και όπως πήγε το ματς δεν χρειάστηκε να κάνει κάποιο άλλο λάθος, αν και θα μπορούσε στο πειθαρχικό κομμάτι να δώσει κάποιες κίτρινες παραπάνω.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τόσο μεγάλη που αν ο ΠΑΟΚ δεν έχανε χρόνο για να διαμαρτυρηθεί για ένα πέναλτι που κακώς δεν του δόθηκε, θα το είχε... τελειώσει πιο νωρίς το ματς. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του ήταν κακός και παρότι προηγήθηκε δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του, με το 1-3 να είναι απολύτως δίκαιο.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης