Απολύθηκε ο αναβάτης που πάτησε φρένο στη μηχανή του αντιπάλου του ενώ έτρεχε με 225χλμ/ώρα

Η συγγνώμη του Ρομάνο Φενάτι για την «άνανδρη» κίνησή του δεν στάθηκε αρκετή

Με την απόλυσή του από την ομάδα του και με την απώλεια ενός διαφημιστικού συμβολαίου πλήρωσε ο Ιταλός Ρομάνο Φενάτι την κίνησή του να πιάσει το φρένο του αντιπάλου του Στέφανο Μόντσι ενώ έτρεχαν με 225χλμ/ώρα σε αγώνα της Moto2.

«Σας ανακοινώνουμε ότι η ομάδα Marinelli Snipers Team θα διακόψει το συμβόλαιο του αναβάτη Ρομάνο Φενάτι για την μη αθλητική, επικίνδυνη και καταστροφική για την εικόνα όλων μας συμπεριφορά του. Αναγνωρίζουμε ότι η ανεύθυνη ενέργειά του έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή ενός άλλου αναβάτη» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα Marinelli Snipers Team.

Νωρίτερα στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί το αφεντικό της εταιρείας κατασκευής μοτοσικλετών Agusta, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα σκίσει το συμβόλαιο του Φενάτι.

Ο ίδιος ο Ιταλός αναβάτης με δήλωσή του τη Δευτέρα ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. «Με καθαρό μυαλό τώρα, εύχομα όλα να ήταν ένα κακό όνειρο. Σκέφτομαι τι συνέβη, έκανα μια απαράδεκτη άνανδρη κίνηση. Η κριτική που δέχομαι είναι σωστή και θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όλους όσοι πίστεψαν σε μένα. Δυστυχώς έχω παρορμητικό χαρακτήρα αλλά οι προθέσεις μου δεν ήταν να χτυπήσω τον άλλο αναβάτη. Σε κάθε περίπτωση η κίνησή μου ήταν αδικαιολόγητη».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr