Η «νέα» Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι

Η «νέα» Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι

Η Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη - Οι «μπλε» από το Λονδίνο με την ιταλική σφραγίδα ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις για το «Δικέφαλο»!

chelsea
Στο Λονδίνο θα πάει (για τρίτη φορά) ο ΠΑΟΚ, που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις ξυπνούν από τις δύο προηγούμενες επισκέψεις του στην αγγλική πρωτεύουσα. Το 1997 πέτυχε μια περήφανη πρόκριση επί της Άρσεναλ και το 2011 κέρδισε στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, την Τότεναμ. Μ’ άλλα λόγια ο «Δικέφαλος» είναι αήττητος στο Λονδίνο!

Όμως, επειδή η προϊστορία δεν παίζει μπάλα, στην Τούμπα γνωρίζουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν στις δύο μονομαχίες τους με τους «μπλε» από το «Στάμφορντ Μπριτζ», ποια είναι η Τσέλσι, του Εντέν Αζάρ και των άλλων αστέρων που κατοικοεδρεύουν στο δυτικό Λονδίνο και υπό τις οδηγίες του Μαουρίσιο Σάρι επιχειρούν να μπουν «σφήνα» ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Σίγουρα, δεν εντυπωσίασε στη μεταγραφική περίοδο, αλλά όταν έχεις στην ομάδα σου παίκτες όπως ο Αζάρ, ο Γουίλιαν, ο Καντέ, ο Ζορζίνιο, τότε δεν μπορείς να περάσεις απαρατήρητος. Όπως επίσης, όλα όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι στην ομάδα του Δυτικού Λονδίνου, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ο Αντόνιο Κόντε απομακρύνθηκε καθυστερημένα, το ρόστερ χωρίς ισορροπία και με ελάχιστες μεταγραφές, τον Τιμπό Κουρτουά να απουσιάζει αδικαιολόγητα μέχρι να αποχωρήσει και στο τέλος να καταβάλλει 80 εκατομμύρια ευρώ στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για τον 23χρονο Κέπα Αριζαμπαλάγκα. Δεν τα λες και απολύτως λογικά όλα αυτά…

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που δεν είναι στο Λονδίνο αλλά μένει αυτό το διάστημα στο Ισραήλ, πρόσφατα διέψευσε τα σενάρια περί αποχώρησής του από την ιδιοκτησία του συλλόγου, εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδας και πάλι σε ιταλικά χέρια. Γοητεύτηκε από τη δουλειά και το ποδόσφαιρο που έπαιζε η Νάπολι και αποφάσισε να φέρει έναν ακόμη -τον 6ο την τελευταία 20ετία- Ιταλό προπονητή στο Νησί για χάρη της Τσέλσι.
Οι «μπλε» με πέντε κατακτήσεις πρωταθλημάτων στα 26 χρόνια της Premier League θέλουν να αφήσουν πίσω τους την περσινή σεζόν, όπου δεν μπόρεσαν να μπουν στην πρώτη τετράδα και να παίξουν στο Champions League καταλήγοντας έτσι μαζί με την Αρσεναλ στο Europa League. Αλλωστε, αυτός παραμένει να είναι και ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας και την τρέχουσα περίοδο, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με το απόλυτο «τρία στα τρία» και τις νίκες κόντρα σε Χάντερσφιλντ (0-3), Αρσεναλ (3-2) και Νιουκάστλ (1-2).

Κλείσιμο
Τα φώτα να είναι στραμμένα στον Εντέν Αζάρ, με το Βέλγο σιγά σιγά μετά την παρουσία του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, να ανεβάζει στροφές και να σκοράρει την περασμένη αγωνιστική στη νίκη των «μπλε» στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Μαουρίτσιο Σάρι άφησε ύστερα από τρία χρόνια τη Νάπολι και διαδέχθηκε τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τσέλσι στην οποία επιχειρεί να βάλει τη δική του σφραγίδα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί χρόνος και αρκετή δουλειά από τον 59χρονο Ιταλό προπονητή, ο οποίος είναι διάσημος για τη λατρεία που έχει για το τσιγάρο. Και επειδή στην Αγγλία δεν είναι «παίξε – γέλασε», προτιμά να το μασάει, παρά να το καπνίζει την ώρα των αγώνων!

Η Premier League είναι μια πρόκληση για τον Σάρι, που το 1999 πήρε μια απόφαση που του άλλαξε όλη τη ζωή. Αποφάσισε να αφήσει την πρωινή δουλειά σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές τράπεζες της Ιταλίας, όπου εργαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος, για να κάνει το χόμπι, αυτό του προπονητή σε κάτι ερασιτεχνικές ομάδες, επάγγελμα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Ο Εντεν Αζάρ ποντάρει πάρα πολλά στην παρουσία του Σάρι στο τιμόνι της ομάδας. Ο Ιταλός μπορεί να μην έχει πολλούς τίτλους στο παλμαρέ του, αλλά είναι λάτρης του όμορφου ποδοσφαίρου, με τον Βέλγο να είναι αυτός που θα διευθύνει την «μπλε ορχήστρα».

Ο Αζάρ μπήκε ως αλλαγή στην πρεμιέρα της Premier League με την Χάντερσφιλντ, το ίδιο συνέβη και στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Αρσεναλ, ενώ κόντρα στη Νιουκάστλ ξεκίνησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και πέτυχε το ένα από τα δύο γκολ της νίκης. Με τον Σάρι είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Βέλγος σούπερ στάρ μπορεί να αναγεννηθεί και να εκτοξεύσει την καριέρα του.

- ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1905

- ΕΔΡΑ: «Stamford Bridge» (41.631 θέσεων)

- ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ: «Οι μπλε»

- ΤΙΤΛΟΙ: 6 πρωταθλήματα Αγγλίας, 8 Κύπελλα Αγγλίας, 5 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 1 Champions League, 1 Europa League, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων, 1 Σούπερ Καπ.

- ΗΡΘΑΝ: Ζορζίνιο (Νάπολι), Κόβασιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Κέπα Αριζαμπαλάγκα (Αθλέτικ), Ρόμπερτ Γκριν (Χάντερσφιλντ), Μάρκο Φαν Γκίνκελ (PSV)

- ΕΦΥΓΑΝ: Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζούμα (Εβερτον), Μπακαγιόκο (Μίλαν), Μπατσουαγί (Βαλένθια), Πάσαλιτς (Αταλάντα), Ντέλατς (Χόρσενς), Εντουάρντο (Φίτεσε), Μπέικερ (Λιντς), Κάλας (Μπρίστολ), Κέιν (Χαλ), Μπλάκμαν (Λιντς), Νέιθαν (Ατλέτικο Μινέιρο).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης