Το προφίλ της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ

Το προφίλ της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ

Οπως κι ο ΠΑΟΚ έτσι κι η κορυφαία ομάδα της Λευκορωσίας αποκλείστηκε στα play off του Champions League

bate
Η πρωταθλήτρια Λευκορωσίας είναι η μία από τις αντιπάλους του ΠΑΟΚ στο Europa League. Μια ομάδα που έχει σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συμμετέχοντας και στους ομίλους του Champions League. Η ΜΠΑΤΕ θα έρθει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα καθώς τη σεζόν 2009-10 είχε παίξει για την ίδια διοργάνωση με την ΑΕΚ.

Η ΜΠΑΤΕ κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα με έναν τρόπο που μπορείς να πεις τουλάχιστον περιπετειώδη. Στα μέσα της σεζόν αφαιρέθηκαν βαθμοί εξαιτίας χρεών, όμως την τελευταία αγωνιστική επιστράφηκαν και κατέκτησε τον τίτλο στην ισοβαθμία.

Ηταν το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και μπήκε σε ένα παλμαρέ που έχει επίσης 3 Κύπελλα και 7 Super Cup. Για να βρεθεί εδώ και να είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους, απέκλεισε στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Ελσίνκι και στον τρίτο την Καραμπάχ, όμως στα playoffs έπεσε πάνω στην PSV Αϊντχόφεν και ύστερα από δύο ήττες υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση.

Στο τιμόνι της ομάδας είναι ο Αλεκσέι Μπάχα, νεαρός που ανήκει στη γενιά με τους ανερχόμενους τεχνικούς και πιθανότατα θα δώσει συνέχεια στην εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η ΜΠΑΤΕ στο να δημιουργεί ικανούς προπονητές. Στο φινάλε της περασμένης σεζόν, οι Λευκορώσοι είχαν στον πάγκο τον Γερμάκοβιτς, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Ντουλούμπ για να χάσει τη δουλειά του ο τελευταίος επειδή έχασε το Super Cup και επειδή η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Με την άφιξη του Μπάχα, η ΜΠΑΤΕ βρήκε ρυθμό και σήμερα τα πηγαίνει καταπληκτικά σε μια λίγκα που ολοκληρώνεται στο φινάλε του ημερολογιακού έτους.

Αστέρι είναι ο Ιχαρ Στάσεβιτς, 32χρονος πλάγιος μέσος, ο οποίος βρίσκεται στο club από το 2015 και είναι διεθνής 38 φορές με την Εθνική Λευκορωσίας. Στην ΜΠΑΤΕ επίσης παίζει ο [37χρονος πλέον] Αλεξάντερ Χλεμπ, ο κορυφαίος παίκτης που έχει βγάλει ποτέ η Λευκορωσία, με βιογραφικό που λέει πρωτάθλημα με την Στουτγκάρδη και θητεία σε Μπαρτσελόνα και Αρσεναλ. Αξίζει να σημειωθεί και ο Μιχαλάι Σιγκνιέβιτς, μεσοεπιθετικός που το 2017 έπαιξε στον Πλατανιά και είναι επίσης διεθνής.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης