Νεστέροβιτς στο Eurohoops: “Οι Ευρωπαίοι μπορούν να γίνουν MVP στο ΝΒΑ!” (video)

Νεστέροβιτς στο Eurohoops: “Οι Ευρωπαίοι μπορούν να γίνουν MVP στο ΝΒΑ!” (video)

Ο Ράσο Νεστέροβιτς – ή Μακρής όταν είχε πάρει το ελληνικό διαβατήριο για να παίξει στο ανδρικό του ΠΑΟΚ χωρίς να συμβεί τελικά- έχει γράψει τη δική του ιστορία στο μπάσκετ.

228fe50b-nesterovic-625x375
Πρωταθλητής με τους Σπερς το 2005, τον είδαμε στα μέρη μας και με τον Ολυμπιακό κάνοντας μία σπουδαία σεζόν (2010-11) που είχε άδοξο τέλος για αυτόν και την ομάδα του, αφού τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να παίξει στους τελικούς.

Το Eurohoops τον συνάντησε στοπ Βελιγράδι στο Basketball Without Borders και μίλησε μαζί του για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και το ΝΒΑ:

“Είναι σαν οικογενειακή συνάντηση εδώ πέρα. Πολλά πρόσωπα που έβλεπες για αρκετά χρόνια αλλά είχες καιρό να συναντηθείς. Είναι πάντα όμορφο να επιστρέφεις και να δουλεύεις μαζί τους”, είπε ο αρχικά ο Ράσο και συνέχισε μιλώντας για τις ομάδες που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ:

“Νομίζω πως οι Σπερς θα κάνουν ανανέωση φέτος και θα στηριχθούν σε νεαρότερους παίκτες. Θα χρειαστούν χρόνο, αλλά αποκλείω να διακριθούν. Μόλις τελειώσει η κανονική περίοδος μπορούν να γίνουν διεκδικητές. Όσον αφορά στους Ράπτορς, διαθέτουν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ανατολή και νομίζω πως θα συνεχίσουν τοιουτοτρόπως”.

Ο Νεστέροβιτς μίλησε και για τους Ευρωπαίους παίκτες σε σχέση με το ΝΒΑ:

“Όλα ξεκίνησαν με τον Βλάντε (Ντίβατς), τον Ντράζεν (Πέτροβιτς), τον Άρβιντας (Σαμπόνις), τον Ντίνο (Ράτζα) και τον Τόνι (Πάρκερ). Από αυτούς προχώρησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο ΝΒΑ και χάρη σε αυτούς άνοιξε ο δρόμος και τώρα πολλοί Ευρωπαίοι πηγαίνουν στο ΝΒΑ κάθε χρόνο. Νομίζω πως οι Ευρωπαίοι απέδειξαν πως μπορούν να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο και να γίνουν ακόμα και MVP της λίγκας!”.

Κλείσιμο
Ποια όμως είναι η άποψη του και για το συμπατριώτη του, Λούκα Ντόντσιτς;

“Τον πρώτο χρόνο θα προσπαθήσει να δει πως κινούνται τα πράγματα, πως παίζεται το παιχνίδι. Μπορούν να περιμένουν τον πραγματικό Ντόντσιτς μετά ένα ή δύο χρόνια”.
Rasho Nesterovic in Basketball without Borders

Πηγή: www.eurohoops.net



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης