Ολυμπιακός: Απέκλεισε με δεύτερη νίκη τη Λουκέρνη - Επόμενο εμπόδιο η Μπέρνλι

Ολυμπιακός: Απέκλεισε με δεύτερη νίκη τη Λουκέρνη - Επόμενο εμπόδιο η Μπέρνλι

Μετά τη νίκη με 3-1 στην Ελβετία οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την αγγλική ομάδα για να περάσουν στους ομίλους του Europa League - Η Μπέρνλι προκρίθηκε στην παράταση επικρατώντας της Μπασακσεχίρ με 1-0 - Το προφίλ των Άγγλων - Σταθερά στη 14η θέση η Ελλάδα

olympiakos_main02
Το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού πριν τους ομίλους του Europa League θα είναι η Μπέρνλι! Οι Άγγλοι... ίδρωσαν, αλλά τελικά απέκλεισαν την Μπασακσεχίρ με 1-0 στην παράταση στο νησί.

Τα δύο παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα 0-0 στην κανονική τους διάρκεια, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην παράταση. Εκεί η Μπέρνλι κατάφερε να βρει το γκολ, που η αλήθεια είναι πως άξιζαν περισσότερο οι Τούρκοι στα 90 λεπτά, με τον Κορκ στο 97' και πήρε την πρόκριση, μιας και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος της παράτασης.

Αυτό το γκολ την... έφερε απέναντι στον Ολυμπιακό στα play off του Europa League με το έργο των «ερυθρόλευκων» να μην είναι και το ευκολότερο, καθώς μιλάμε για μια ομάδα που αγωνίζεται στην Premier League. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να δείχνουν μέχρι τώρα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από την περσινή χρονιά, όμως η δυναμικότητα της Μπέρνλι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή της Λουκέρνης.  Περισσότερο απ' όλα δε η αμυντική λειτουργία, καθώς η αγγλική ομάδα είναι «σκληρή» και δυσκολοκατάβλητη.

Από την πλευρά της η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τελείωσε την πρώτη της ευρωπαϊκή περιπέτεια παίρνοντας άριστα και στα 180 λεπτά με τον Λάζαρο να πετυχαίνει τέσσερα γκολ (!) τον Γκερέρο άλλα τρία. Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Ελβετία νικώντας 3-1 και πλέον θα δώσει τη μάχη του στα play off του Europa League για να μπει στους ομίλους.

Δείτε τα γκολ της δεύτερης νίκης του Ολυμπιακού επί της Λουκέρνης:

Λουκέρνη - Ολυμπιακός 0-1: Γκολ Λάζαρου

Κλείσιμο
Λουκέρνη - Ολυμπιακός 0-2: Γκολ Λάζαρου


Λουκέρνη - Ολυμπιακός 0-3: Γκολ Γκερέρο


Λουκέρνη - Ολυμπιακός 1-3: Γκολ Ντεμασάι


Αυτή είναι η Μπέρνλι

Η Μπέρνλι έζησε την περσινή σεζόν το δικό της ποδοσφαιρικό παραμύθι, τερματίζοντας στην 7η θέση της Premier League και βγαίνοντας στην Ευρώπη μετά από 52 χρόνια! Σαφώς ένα τεράστιο επίτευγμα για τους «Κλάρετς», οι οποίοι έζησαν μοναδικές στιγμές καθώς τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν μεταξύ Premier και Championship. Έδρα της ομάδας το Ταρφ Μουρ, χωρητικότητας 21.944 θεατών, που αποτελεί και «όπλο» του συλλόγου. Εκεί μαζεύει τους περισσότερους βαθμούς, ποντάροντας στην αθλητικότητα και το πάθος που βγάζουν οι παίκτες

Φυσικά, αρχιτέκτονας αυτού του οικοδομήματος, στον οποίο πιστώνεται η πορεία της Μπέρνλι είναι ο Σον Ντάιτς, με τον 47χρονο Άγγλο προπονητή να βρίσκεται από το 2012 στον πάγκο της ομάδας. Ο Ντάιτς δημιούργησε μια εξαιρετική χημεία και οδήγησε την Μπέρνλι εκεί που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της θα μπορούσε να φανταστεί. Στο ρόστερ των «Κλάρετς» ξεχωρίζουν ο κίπερ Χίτον, ο Βέλγος μέσος Ντεφούρ, ο Άγγλος διεθνής Λένον και ο πολύπειρος Ιρλανδός φορ Γουόλτερς.

Γενικότερα πάντως πρόκειται για ένα ομαδικό σύνολο που όλοι συνεισφέρουν κυρίως αναφορικά με την ανασταλτική λειτουργία. Μεταγραφικά δεν έχει κινηθεί δυνατά. Ουσιαστικά τρεις παίκτες απέκτησε: τον σέντερ μπακ Μπεν Γκίμπσον από τη Μίντλεσμπρο, τον φορ Ματέι Βίντρα από την Ντέρμπι και τον πρώην διεθνή Αγγλο πορτιέρο Τζο Χαρτ. Από τους τέσσερις πάντως που αποχώρησαν, κανείς δεν ήταν βασικός. Στην πρεμιέρα της φετινής Premier League ήρθε ισόπαλη χωρίς γκολ στη Σαουθάμπτον.

Σταθερά 14η η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Λουκέρνης πρόσθεσε πολύτιμους βαθμούς στο ελληνικό σακούλι της κατάταξης στην UEFA. Η Ελλάδα παραμένει στη 14η θέση και συνεχίζει με τρεις εκπροσώπους, τη στιγμή που οι διώκτες της μετρούν απώλειες.

Η Ελλάδα έφτασε τους 24.100 βαθμούς προσθέτοντας 0.200, με την Κροατία να ακολουθεί στη 15η θέση με 23.750, την Τσεχία 16η με 23.675 και την Ελβετία 17η με 23.600. Μάλιστα οι διώκτες της χώρας είχαν αποκλεισμούς που μείωσαν τους εκπροσώπους τους στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο μίνιμουμ στόχος είναι να μην υποχωρήσει η Ελλάδα κάτω από τη 16η θέση, κάτι που θα συνεπάγεται τη μείωση των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη από πέντε σε τέσσερις.

Υπενθυμίζεται ότι, αν η Ελλάδα τερματίσει τη σεζόν:

-στην 11η ή 12η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στα play offs του Champions League, δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο απευθείας στους ομίλους του Europa League, τρίτο πρωταθλήματος στον τρίτο προκριματικό του Europa League και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

-στη 13η ή 14η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό.

-στη 15η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή επίσης στον δεύτερο προκριματικό, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

-στη 16η και 17η θέση θα έχει τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League , δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό και τρίτο του πρωταθλήματος στον πρώτο προκριματικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης