ΑΕΚ-Σέλτικ 2-1: Η Ένωση...vid-ωσε το σεντόνι!

ΑΕΚ-Σέλτικ 2-1: Η Ένωση...vid-ωσε το σεντόνι!

Η ΑΕΚ όχι απλά συνέχισε το αήττητο σερί της, αλλά κερδίζοντας την Σέλτικ με τα γκολ των Γκάλο στο 6'και Λιβάια στο 50' προκρίθηκε πανηγυρικά στα play offs  του Champions League - Οι Σκωτσέζοι μείωσαν στο 78' με τον Σινκλέρ και το φινάλε ήταν θρίλερ, με τους κιτρινόμαυρους να αντέχουν και να αντιμετωπίζουν στην επόμενη φάση την Ουγγρική Vidi

4526227
Η κλήρωση με τη Σέλτικ δεν έδινε τον τίτλο του φαβορί στην ΑΕΚ. Της έδινε καλές πιθανότητες για να προκριθεί όμως και ακριβώς αυτό έγινε! Μπροστά σε περίπου 40.000 οπαδούς της, οι οποίοι ήταν συγκλονιστικοί από την... προθέρμανση ως το τελευταίο σφύριγμα, η πρωταθλήτρια νίκησε τους Σκωτσέζους με 2-1, σκοράροντας νωρίς σε κάθε ημίχρονο με τους Γκάλο και Λιβάια. Ετσι, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα στον Αλμπάνη να κάνει το ντεμπούτο του, πήρε το εισιτήριο για τα play-off! Και το πήρε με τον Τσιγκρίνσκι να απουσιάζει και από τα δύο ματς, με τον Μπογέ να απουσιάζει και από τα δύο ματς, με τον Μάνταλο να παίζει μόνο ένα 20λεπτο, με τον Λόπες να μην παίζει καν στη ρεβάνς, με τον Γαλανόπουλο να μην είναι διαθέσιμος λόγω της άδικης αποβολής του στη Σκωτία. Κι όμως, η ΑΕΚ νίκησε όλα τα προβλήματα και φορτσάρει για ομίλους!

Στη Γλασκώβη η Σέλτικ είχε μπει δυνατά στο ματς για να εκμεταλλευτεί και την ώθηση από τον κόσμο της, με αποτέλεσμα να σκοράρει νωρίς. Και αφού το έκαναν οι Καθολικοί, γιατί να μην το κάνει η ΑΕΚ; Το γύρισμα του Χουλτ από αριστερά, στο 6', είχε ως αποδέκτη τον Γκάλο για το 1-0, το οποίο ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ. Θα ξεσηκωνόταν ακόμη περισσότερο τρία λεπτά μετά αν ο Κλωναρίδης έκανε το 2-0 με το σουτ εντός περιοχής, αλλά δεν ήταν εύκολο. Οπως δε θα ήταν εύκολο το να συνεχίσει η Ενωση φορτσάτη για όλο το πρώτο 45λεπτο, με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να δώσει μπάλα και χώρο στη Σέλτικ.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς προσπαθούσε κυρίως από αριστερά με τον Τίερνι αφού ο Μπακάκης είχε και πάλι προβλήματα αμυντικά, χωρίς όμως να γίνει κάποια ζημιά για τους Κιτρινόμαυρους. Η Σέλτικ, άλλωστε, είχε μία πολύ καλή ευκαιρία μόνο, στο 33', αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το πλασέ του Γκρίφιθς. Αυτή ήταν η στιγμή που κινδύνεψε περισσότερο η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με νεύρα από τον Λιβάια αλλά και από τους οπαδούς για τον Ρώσο διαιτητή, ο οποίος για κάποιο λόγο δεν έγινε με τίποτα φάουλ υπέρ της Ενωσης...

Το δεύτερο, πάντως, δεν άρχισε με νεύρα αλλά με πανηγυρισμούς. Το 2-0 από τον Λιβάια στο 50', μετά την κεφαλιά-πάσα του Λαμπρόπουλου στο φάουλ του Γκάλο, έστελνε την ΑΕΚ με το 1,5 πόδι στα play-off του Champions League, αφού το μόνο που είχε να κάνει στη συνέχεια ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Δε φάνηκε και τόσο εύκολο αυτό στα πρώτα λεπτά μετά το 2-0, αφού χρειάστηκαν δύο επεμβάσεις των Οικονόμου-Λαμπρόπουλου και μια μεγάλη επέμβαση του Μπάρκα για να μην ξαναμπεί στο ματς η Σέλτικ, για την οποία πέρασε στον αγώνα και ο Ντεμπελέ.
Οχι ότι αυτό δημιούργησε κάποιο πρόβλημα πάντως στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι στη συνέχεια ήλεγξαν την κατάσταση και είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 με τον Κλωναρίδη, ο οποίος στο 72' άφησε τη θέση του στον Μάνταλο. Η ΑΕΚ είχε σκορ και ρολόι με το μέρος της αλλά είχε πάντα και τα θέματα της αμυντικά από τη δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα στο 78' να βγει από εκεί η σέντρα για την κεφαλιά του Σινκλέρ, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα άγχωσε το ΟΑΚΑ (2-1).

Ωε εκεί όμως... Η Ενωση δεν έκανε τόση δουλειά και στα δύο ματς για να την πετάξει στα σκουπίδια στο τέλος και με τον κόσμο της να το παίρνει πάνω του στα τελευταία λεπτά, κράτησε το 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τα play-off, απέχοντας πλέον 180 λεπτά από τους ομίλους του Champions League! Ποιος να το έλεγε πριν πέντε χρόνια, ε;

Κλείσιμο
Man of the match: Ο Γκάλο. Εβαλε το γκολ του 1-0, από το δικό του φάουλ ξεκίνησε το 2-0, έκανε ό,τι έπρεπε ως εξτρέμ, μπαίνοντας εκεί λόγω του τραυματισμού του Λόπες.

Αδύναμος κρίκος: Το κέντρο άμυνας της Σέκτικ. Η ΑΕΚ έκανε 3-4 φάσεις και έβαλε δύο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Λιβάια. Εκανε το 2-0, κρατούσε μπάλες, έδινε ανάσες στους συμπαίκτες του. Στο ύψος του και ο Μπάρκας με δύο πολύ καλές επεμβάσεις, όπως και ο Αλεφ στο κέντρο.

Η γκάφα: Την έκαναν οι Σιμούνοβιτς-Χέντρι στο 1-0 της ΑΕΚ, αφού δεν κατάλαβαν καν πως βγήκε ανάμεσα τους ο Γκάλο και σούταρε.

Το στραγάλι: Ο Ρώσος Μπεζμπορόντοφ έσπρωξε λίγο τη Σέλτικ, έδινε ανάποδα φάουλ ή δεν έδινε καθόλου στην ΑΕΚ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο είναι πολύ καλό για την Ενωση και μπορεί να γίνει γεμάτο... δεκάδες εκατ. ευρώ αν μπει στους ομίλους του Champions League. Κι εδώ που έφτασε, ΠΡΕΠΕΙ να μπει!

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Αλεφ, Γκάλο, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Λιβάια.
Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τίερνι, Μπράουν, Ντσαμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς, ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιθς.
Πηγή:www.gazzetta.gr


Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

-Τέλος του αγώνα η ΑΕΚ είναι στα play offs και θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μάλμε-Βίντι!

-Μεγάλη ευκαιρία για την Σέλτικ με τη μπάλά μετά το τακουνάκι του Σίμουνιτς να περνά δίπλα από το δοκάρι!

-Τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων

90'+3': Σέντρα καθαρίζει και πάλι ο εξαιρετικός Μπάρκας

Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων

90': Σουτ του Εντσάμ., εντελώς άστοχο..

-Σηκώθηκαν και οι δύο

88': Σέντρα στην περιοχή, Οικονόμου και Σιμόες στο χορτάρι με τον διαιτητή να διακόπτει το ματς...

80':  Όλη η Σέλτικ μπροστά!

78' ΓΚΟΛ: Αδράνεια στην άμυνα από τα αριστερά, βγήκε η σέντρα κι ο Σινκλέρ με κεφαλιά ψαράκι μείωσε σε 2-1.

72': Μάνταλος αντί Κλωναρίδη...

66': Ανίκητος ο Μπάρκας έβγαλε και το φάουλ του Εντσάμ.

64': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Κλωναρίδη, ο οποίος πλάσαρε άσχημα, μετά το γύρισμα του Λιβάια!

59': Τεράστια επέμβαση με το ένα χέρι του Μπάρκα!

57': Γύρισμα του Τιέρνι διώχνει σωτήρια ο Λαμπρόπουλος.

50' ΓΚΟΟΟΟΛ: Από το φάουλ ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά κι ο Λιβάια μόνος του σκόραρε για το 2-0! Η ΑΕΚ αγκαλιά με την πρόκριση!

46': Ξεκίνησε το β' ημίχρονο στο ΟΑΚΑ

45': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου!

41': Κίτρινη στιον Λιβάια για διαμαρτυρία.

33': Ο Τίερνι βρήκε χώρο και γύρισε για τον Γκρίφιθς, το πλασέ του οποίου στην κίνηση έφυγε λίγο άουτ. Μεγάλη φάση για τους Σκωτσέζους

26': Ο Λιβάια φεύγει στην πλάτη της άμυνας, όμως τον προλαβαίνει ο Γκόρντον!

23': Γύρισε ο Ρόγκιτς από δεξιά, ο Τίερνι έκανε την προβολή στο πίσω δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

15': Σούτ του Γκρίφιθς δεν ανησυχεί ο Μπάρκας.

12': Σουτ του Ρόγκιτς, μπλόκαρε εύκολα ο Μπάρκας.

9': Πλησιάζει στο δεύτερο γκολ η ΑΕΚ με το σουτ του Κλωναρίδη εντός περιοχής μετά την πάσα του Μπακασέτα.

6' ΓΚΟΟΟΟΛ: Με πανομοιότυπο τρόπο όπως και στο γκολ του πρώτου αγώνα η ΑΕΚ παίρνει το προβάδισμα καθώς μετά τη σέντρα στην καρδιά της περιοχής ο Γκάλο με πλασέ άνοιξε το σκορ!

2': Κεφαλιά του Μπακάκη η μπάλα έξω.

1': Σέντρα στον αγώνα

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Αλεφ, Γκάλο, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Λιβάια.
Στον πάγκο της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Τσόσιτς, Μοράν, Πόνσε, Μάνταλος, Αλμπάνης, Γιακουμάκης.
Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιχ, Σιμούνοβιτς, Ρόγκιτς, Τίερνι, Μπράουν, Ντσαμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς, ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιθς.
Στον πάγκο της Σέλτικ: Μπέιν, Ντεμπελέ, Σινκλέρ, Γκαμπόα, Χέις, Κουάσι, Τζόνστον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης