Στη μάχη της Ευρώπης ρίχνονται απόψε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Στη μάχη της Ευρώπης ρίχνονται απόψε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τη Σπαρτάκ Μόσχας χωρίς Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Γλασκώβη από τη Σέλτικ με απόντα τον Μάνταλο για τα play off του Champions League - Οι πιθανές ενδεκάδες

hult-pelkas
Η ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινά απόψε για την ΑΕΚ με ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που την περιμένουν φέτος. Οι Κιτρινόμαυροι είναι έτοιμοι για το πρώτο ματς με τη Σέλτικ στο Σέλτικ Παρκ (21:45, Cosmote Sport1HD), την πρώτη από τις δύο μάχες που θα δώσουν και πρέπει να πάρουν ώστε να βρεθούν στα play off του Champions League. Και το πρώτο βήμα, θα επιχειρήσουν να το κάνουν με δύο από τις τελευταίες μεταγραφές, τους Μπογιέ και Αλεφ, να προορίζονται για την αρχική 11άδα.

Προβλήματα υπάρχουν για την Ενωση και είναι σημαντικά. Τσιγκρίνσκι και Μάνταλος είναι εκτός (και από τη ρεβάνς) λόγω τραυματισμών αλλά η πρωταθλήτρια δεν μπορεί να μείνει σε αυτό. Αντιθέτως, όλοι σκέφτονται μπροστά, σκέφτονται τους ομίλους του Champions League, το όνειρο που θέλουν να ζήσουν δίνοντας συνέχεια στη... γεωμετρική πρόοδο της ΑΕΚ κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με όσα έδειξε ο Ουζουνίδης στη Σκωτία, η ΑΕΚ θα έχει κάτω από τα δοκάρια τον Μπάρκα, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μπακάκη, στόπερ τους Λαμπρόπουλου-Οικονόμου και στη θέση του αριστερού μπακ τον Χουλτ. Ο Σουηδός, τουλάχιστον, φάνηκε την Τρίτη ότι έχει το προβάδισμα, αν και παίζει δυνατά και η υποψηφιότητα του Λόπες.

Από εκεί και πέρα, στον άξονα αναμένεται να ξεκινήσουν οι Σιμόες και Αλεφ, με τον Βραζιλιάνο να έχει το προβάδισμα λόγω και του ύψους που μπορεί να δώσει πολύτιμη βοήθεια στις στατικές φάσεις, ενώ οι Μπακασέτας, Μπογιέ και Κλωναρίδης προορίζονται για στηρίγματα του Λιβάια, με τον Αργεντίνο να αναλαμβάνει τον ρόλο του τραυματία Μάνταλου.

Για τη Σέλτικ υπάρχουν απουσίες, γνωστές πάντως από το ξεκίνημα της σεζόν. Σε φάση ανάρρωσης ο νιόφερτος χαφ Μόργκαν, δεν προλαβαίνει ούτε ο Ντεμπελέ. Αγώνα δρόμου κάνει να επιστρέψει στις προπονήσεις ο Μπογιάτα πριν βγει η βδομάδα, για να είναι διαθέσιμος στον επαναληπτικό. Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του Εντσάμ, που υπολογίζεται κανονικά από τον Ρότζερς.

Πιθανές ενδεκάδες

Κλείσιμο
Σέλτικ (4-2-3-1): Γκόρντον – Γκαμπόα, Άιχερ, Σιμούνοβιτς, Τιερνέι – Μπράουν, Εντσάμ – Φόρεστ, Ρόγκιτς, ΜακΓκρέγκορ (Χάγιες) – Έντουαρτ

ΑΕΚ (4-4-2): Μπάρκας – Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (Λόπεζ) – Μπακασέτας, Σιμόες, Άλεφ (Γαλανόπουλος), Μπογιέ – Κλωναρίδης, Λιβάγια

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είναι σε σαφώς καλύτερη φόρμα, καθώς προηγήθηκαν τα δύο παιχνίδια και ο θρίαμβος επί της Βασιλείας, και με βάση την περσινή ομάδα και την ομοιογένεια που διαθέτει ελπίζει ότι θα κάνει το αποφασιστικό πρώτο βήμα απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα (21:05, Novasports2HD).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λουτσέσκου θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αρχηγού Βιεϊρίνια, ο οποίος θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τη ρεβάνς στη Μόσχα. Ανέτοιμος κρίθηκε κι ο Μπίσεσβαρ, που συμπληρώνει το «απουσιολόγιο» της ομάδας. Ο Κάνιας αντίθετα ανέβασε ρυθμούς και υπολογίζεται κανονικά, ενώ κι ο νιόφερτος Άκπομ κρίθηκε έτοιμος από τον Λουτσέσκου, δύσκολα όμως να ξεκινήσει βασικός.

Βασικούς παρέταξε η Σπαρτάκ στο παιχνίδι κόντρα στη Λοκομοτίβ κι ο κόουτς Καρέρα ανέφερε σε δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή στο σχηματισμό και στους αρχικούς έντεκα που θα επιλέξει. Παίζεται μόνο η θέση στην κορυφή της επίθεσης, όπου θα παίξει ένας εκ των Τασάεφ ή Λουίς Αντριάνο. Τρεις παίχτες δεν ακολούθησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τους Τζίκια, Μελγκαρέχο και Σαμέντοφ.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Λέο Μάτος, Χατσερίδι, Βαρέλα, Κρέσπο – Κάνιας, Μαουρίτσιο – Λημνιός, Πέλκας, Ζαμπά (Καντουρί) - Πρίγιοβιτς

Σπαρτάκ (4-3-3): Μαξιμένκο – Εσένκο, Γκιγιότ, Μποκέτι, Κομπάροφ – Γκλουσάκοφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν – Ζε Λουίς, Τασάεφ (Λουίς Αντριάνο) – Πρόμες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης