Νικ Καλάθης: Ο απόλυτος ηγέτης της μετά Διαμαντίδη εποχής!

Νικ Καλάθης: Ο απόλυτος ηγέτης της μετά Διαμαντίδη εποχής!

Ο Νικ Καλάθης θα φοράει την φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 3 χρόνια και το Eurohoops πάει τον χρόνο πίσω και θυμάται όλα τα στάδια μίας λαμπρής καριέρας, που έχει ακόμα πολλά επεισόδια!

calathes_pao_efes-625x375
Το πρώτο ”βιολί” του Παναθηναϊκού θα συνεχίζει τις ραψωδίες του στο ΟΑΚΑ για την επόμενη τριετία! Οι πράσινοι ήθελαν όσο τίποτα την παραμονή του Νικ Καλάθη και εκείνος δεν αρνήθηκε την ”χρυσή” πρόταση!

Επομένως, ο ομογενής γκαρντ θα φοράει την πράσινη φανέλα μέχρι και το 2021, κλείνοντας έτσι συνολικά 9 χρόνια στους πρωταθλητές Ελλάδας!

Το Eurohoops πάει αρκετά χρόνια πίσω και θυμάται πώς ξεκίνησε η συνεργασία αυτή, μία συνεργασία που έμελλε να αλλάξει την πορεία και των δύο!

Η πρώτη επαφή με την Ελλάδα
4f706fd0-calathes-ethiniki

Το 2008, τη Εθνική ομάδα Νέων στελεχώνει ο Νικ Καλάθης, ένα παιδί άγνωστο στο ελληνικό κοινό, που φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και με τις εμφανίσεις του και το πολύπλευρο ταλέντο του, ανάγκασε τα μικρότερα κλιμάκια της Εθνικής να ασχοληθούν μαζί του.

Κλείσιμο
Ο Νικ πήρε το βάπτισμα του πυρός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 με τους Νέους και με 11,2 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ, κατάφερε να τραβήξει πάνω του το βλέμμα του Παναθηναϊκού και όχι μόνο.

Μιλάμε για έναν νεαρό αθλητή, που είχε αρχίσει να χτίζει με εντυπωσιακό τρόπο το όνομά του μέσω του κολεγιακού μπάσκετ. Θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους γκαρντ εκείνης της εποχής, ενώ από μικρός έδειξε την μοναδική του έφεση στην δημιουργία, κάνοντας συνεχόμενα ρεκόρ σε ασίστ, στην ιστορία της Φλόριντα! Την σεζόν 2008/09 απέδειξε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, όντας ο μόνος στο κολεγιακό πρωτάθλημα με 15+ πόντους, 5+ ριμπάουντ και 6+ ασίστ μέσο όρο!

Draft και… Παναθηναϊκός!
f094eacd-cala

Τελικά, τον Μάιο του 2009, ο Νικ Καλάθης, αν και συμμετείχε στο Draft εκείνης της χρονιάς (επιλέχθηκε στο νο. 45 από τους Τίμπεργουλβς), προτίμησε να έρθει στην πατρίδα του και να αγωνιστεί για λογαριασμό των πράσινων.

Η έλευση ενός πολλά υποσχόμενου παίκτη στον Παναθηναϊκό εκείνης της περιόδου ήταν βέβαιο πως θα συνδυαστεί με μειωμένες εμφανίσεις. Ο ίδιος ο παίκτης, σε συνέντευξή του πριν λίγο καιρό στο Eurohoops, είχε δηλώσει πως η πρώτη χρονιά στο Τριφύλλι δεν ήταν καθόλου εύκολη για εκείνον, καθώς πίστευε πως ουσιαστικά δεν τον θέλουν στην ομάδα. Όμως, από την επόμενη κιόλας χρονιά, τα πράγματα άλλαξαν!

Η συμμετοχή του στο παιχνίδι ήταν πλέον αισθητή και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φάνηκε πως είχε εμπιστευτεί τον 22χρόνο τότε Καλάθη. Πλάι στον Δημήτρη Διαμαντίδη άρχιζε να μαθαίνει τα μυστικά της θέσης και στο τέλος της χρονιάς, όλοι μαζί πανηγύρισαν την κατάκτηση της έκτης Ευρωλίγκας, αλλά και του πρωταθλήματος Ελλάδας! Ονειρική σεζόν για τον Καλάθη.
Nick Calathes's performance at  Final4 SF .vs Siena (06-05-2011)

Κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για την σεζόν 2011/12. Η ήττα στον ημιτελικό του Final Four της Πόλης από την ΤΣΣΚΑ, σε συνδυασμό με την απώλεια του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, χαρακτήρισαν την χρονιά κάτι λιγότερο από μέτρια. Στο τέλος της, μία μεγαλειώδης εποχή, αυτή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έφτασε στο φινάλε της και πολλοί παίκτες αποχώρησαν, μαζί και ο Καλάθης.
HighLights Nick Calathes, season 2011-2012, by paobcgr


Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης