Μουντιάλ 2018: Δείτε το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων

Μουντιάλ 2018: Δείτε το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων

WorldCup2018
Τα πρώτα ζευγάρια για τη φάση των «16» έγιναν χθες γνωστά μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της Δευτέρας.

Με την 3η αγωνιστική στον 3ο και τον 4ο όμιλο συνεχίζεται η δράση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Τα φώτα πέφτουν κυρίως στην προσπάθεια της Αργεντινής να μην αποχωρήσει πρόωρα από τη διοργάνωση, καθώς αντιμετωπίζει τη Νιγηρία. Ωστόσο, η πρόκρισή της δεν βρίσκεται μόνο στα πόδια της.

Τα παιχνίδια Γαλλία-Δανία (17:00) και Νιγηρία-Αργεντινή (21:00) θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1 και τα Αυστραλία-Περού (17:00) και Ισλανδία-Κροατία (21:00) από την ΕΡΤ2.

Στον 3ο όμιλο στις 17:00, η Γαλλία που έχει ήδη περάσει στους 16 του Μουντιάλ αντιμετωπίζει τη Δανία, που θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό για να πάρει τη δεύτερη θέση. Την ίδια η Αυστραλία κοντράρεται με το αποκλεισμένο Περού και αν νικήσει, σε συνδυασμό με νίκη της Γαλλίας, προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Στον 4ο όμιλο στις 21:00, η Αργεντινή θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Νιγηρία, αλλά και παράλληλα, ήττα της Ισλανδίας, που αγωνίζεται με την Κροατία, η οποία έχει ήδη προκριθεί. Οι δύο αγώνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η Αλμπισελέστε κινδυνεύει να μείνει εκτός διοργάνωσης χωρίς νίκη, στην πιο μεγάλη έκπληξη ως τώρα.

-> Αυστραλία-Περού 17:00

->Δανία-Γαλλία 17:00

Δανία και Γαλλία έχουν εξασφαλίσει αμφότερες την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η σημερινή τους συνάντηση (17:00, ΕΡΤ1) στο «Λουζνίκι» θα κρίνει ποια θα τερματίσει πρώτη και ποια δεύτερη στον τρίτο όμιλο. Οι δύο ομάδες δεν έχουν περιθώριο επιλογής, αφού τα πάντα για πρόκριση και κατάταξη στον τέταρτο όμιλο κρίνονται αργότερα (21:00).
Κλείσιμο
Οι «τρικολόρ» έχουν το πάνω χέρι, αφού μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και έξι βαθμούς, έναντι τεσσάρων των αντιπάλων τους που μόνο με νίκη τερματίζουν ψηλότερα. Ο Ντιντιέ Ντεσάν είναι πιθανό να αφήσει στον πάγκο τους Πογκμπά και Ματουιντί, που έχουν από μία κάρτα. Στον αντίποδα, ο Πόουλσεν είναι τιμωρημένος και ο Κβιστ τραυματίας.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων σε Μουντιάλ, με τις δύο προηγούμενες να ήταν επίσης σε τελευταίο ματς φάσης ομίλων. Η Γαλλία είχε κερδίσει 2-1 το 1998 και η Δανία 2-0 το 2002.

Πιθανές συνθέσεις:
Δανία (Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Ντιλέινι, Σένε, Μπρέθγουεϊτ, Έρικσεν, Σίστο, Γιόργκενσεν.
Γαλλία (Ντεσάν): Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κιμπέμπε, Λούκας, Καντέ, Ενζονζί, Ντεμπελέ, Λεμάρ, Γκριεζμάν, Ζιρού.
Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία).

->Νιγηρία-Αργεντινή 21:00

->Ισλανδία-Κροατία 21:00


Οι χθεσινοί αγώνες 

Την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας σφράγισε και τυπικά χθες στο Καλίνινγκραντ η Ισπανία, που έμεινε ισόπαλη με το Μαρόκο 2-2 (19΄ Ίσκο, 90΄+1 Άσπας - 14΄ Μπουταΐμπ, 81΄ Εν-Νεσιρί). Οι Ίβηρες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο, καθώς την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ισοφάριζε τους Πορτογάλους με πέναλτι (1-1) και στην ισοβαθμία οι «φούριας ρόχας» υπερτερούσαν της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Έτσι, στους «16» θα αντιμετωπίσουν τη διοργανώτρια Ρωσία, που προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 1ο όμιλο.

Νωρίτερα, η Ουρουγουάη τερμάτισε στην κορυφή του 1ου ομίλου στο μουντιάλ 2018 με 9 βαθμούς, αφού στον 3ο και τελευταίο αγώνα στη Σαμάρα νίκησε 3-0 τη Ρωσία. Με γκολ του Σαλέμ Αλ Νταουσαρί στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σαουδική Αραβία αποχαιρέτησε με νίκη γοήτρου το Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς επικράτησε στο Βόλγκογκραντ 2-1 της Αιγύπτου και πήρε την τρίτη θέση του 1ου ομίλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης