Ο προπονητής της Τυνησίας ομολογεί το τρικ για το Ραμαζάνι: Εγώ έδωσα την εντολή «πέστε κάτω»

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι την πρώτη φορά δεν πήγε και πολύ καλά αλλά στον αγώνα με την Τουρκία όλα πήγαν βάσει προγράμματος

Προμελετημένο και όχι αυθόρμητο ήταν, όπως φαίνεται, το τρικ των ποδοσφαιριστών της εθνικής Τυνησίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πείνα από τη νηστεία κατά το Ραμαζάνι.

Όπως αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας Ναμπίλ Μααλούλ, αυτός ήταν που έδωσε την εντολή στον τερματοφύλακα της ομάδας Μουέζ Χασέν να πέσει κάτω σε δύο φιλικούς αγώνες την ώρα που έδυε ο ήλιος και να υποδυθεί τον τραυματία προκειμένου οι συμπαίχτες του να βρουν τρόπο και χρόνο για να φάνε και να πιουν.

«Αυτή ήταν η στρατηγική μου. Την είχα προετοιμάσει γιατί έχουμε αρκετούς παίχτες που κάνουν νηστεία» δηλώσε στο BBC ο Μααλούλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «την πρώτη φορά δεν εξελίχθηκε και πολύ καλά η επιχείρηση γιατί ο Μουέζ δεν κατάλαβε καλά όταν του φώναξα "πέσε κάτω". Αν και του έστειλα τον Γιασίν Μεριά, ο Μουέζ πάλι δεν κατάλαβε καλά. Ωστόσο στο δεύτερο ματς η επιχείρηση εξελίχθηκε καλύτερα γιατί του το είχαμε πει πριν ξεκινήσει ο αγώνας».

Η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε το τρικ ήταν στο 58ο λεπτό του φιλικού με την Πορτογαλία. Ο Χασέν έπεσε στο έδαφος και οι συμπαίχτες του έτρεξαν είτε στον πάγκο της ομάδας είτε στους φυσιοθεραπευτές που υποτίθεται ότι έδιναν τις πρώτες βοήθειες στον Τυνήσιο τερματοφύλακα, για να φάνε μικρά σνακ και να πιουν νερό.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο 48ο λεπτό του αγώνα της Τυνησίας με την Τουρκία με τους πλέον παρατηρητικούς να αντιλαμβάνονται και να καταγράφουν το τρικ του Χασέν.





Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πλέον στο επόμενο φιλικό της Τυνησίας στις 9 Ιουνίου κόντρα στην Ισπανία.

Ευτυχώς για τους Τυνήσιους ποδοσφαιριστές το Ραμαζάνι θα έχει λήξει στις 18 Ιουνίου οπότε και είναι προγραμματισμένη η έναρξη του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr