Ισμαέλ Μπλάνκο: «Ένα τηλέφωνο κι επιστρέφω στην ΑΕΚ»!

Ισμαέλ Μπλάνκο: «Ένα τηλέφωνο κι επιστρέφω στην ΑΕΚ»!

Ο <Αργεντινός επιθετικός, ο αγαπημένος «Ζορό» των φίλων της ΑΕΚ, μιλάει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, για τον «δουλευταρά» Χιμένεθ και την κλάση του Αραούχο, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

1399607
Στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν η τελευταία χρονιά που Ίσμαελ Μπλάνκο σκόραρε με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Στα 35 του ο «Ζορό» των φίλων της Ένωσης έχει επιστρέψει την τελευταία διετία στην πατρίδα του την Αργεντινή. Πρώτα στην Κολόν και πλέον στην Ατλέτικο Τουκουμάν. Την ίδια στιγμή ο Μανόλο, έχοντας γυρίσει στην ΑΕΚ, κατάφερε να την οδηγήσει έπειτα από 24 χρόνια ξανά στην κορυφή της Ελλάδας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μιλώντας με τον Μπλάνκο καταλαβαίνεις πόσο πολύ θα ήθελε και αυτός να είναι εδώ. Άλλωστε και ο ίδιος νιώθει το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς του… κιτρινόμαυρο και παρά την απόσταση, όπως αναφέρει στο Gazzetta Weekend Journal, η κατάκτηση του τίτλου ήταν κάτι που τον γέμισε με χαρά, γνωρίζοντας πόσο πολύ περίμενε όλος ο σύλλογος αυτή την επιτυχία.

«Η ΑΕΚ πάντα πάλευε για τον τίτλο. Είναι μια μεγάλη ομάδα που πρέπει πάντα να νικάει, όπου και να παίζει. Όλοι οι φανατικοί οπαδοί, η διοίκηση και οι παίκτες ήθελαν πολύ την κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Ήταν ένα δώρο που περίμεναν πολύ οι οπαδοί τόσο καιρό. Σε μένα, που το είδα από τόσο μακρινή απόσταση, μου έδωσε μεγάλη χαρά γιατί πάντα από τότε που έφυγα από την ΑΕΚ ενημερωνόμουν για ό,τι συνέβαινε στον σύλλογο. Μπορεί να είμαι μακριά αλλά έχω επικοινωνία με φίλους στην Ελλάδα και μαθαίνω για το πώς πηγαίνει η ΑΕΚ.

Είμαι πραγματικά χαρούμενος για την κατάκτηση αυτού του τίτλου από την ΑΕΚ, για τους παίκτες, για τους ανθρώπους της ομάδας και για τους οπαδούς. Ήταν μια μεγάλη γιορτή και όλος ο σύλλογος το δικαιούταν. Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στην ΑΕΚ πάντα γνωρίζουν ότι πρέπει να μάχονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Μπορεί το πρωτάθλημα να άργησε, αλλά με επιμονή ήρθε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα θα πρέπει να χαρούν αυτή τη στιγμή που περίμεναν πολύ, τόσο οι παίκτες όσο και οι οπαδοί που το δικαιούνται απόλυτα και έπειτα να κοιτάξουν την επόμενη σεζόν», τονίζει ο Μπλάνκο στο GWJ.

«Αφοσιωμένος στην ΑΕΚ ο Μανόλο, μεγάλες δυνατότητες ο Αραούχο»

Ο Αργεντινός επιθετικός είχε ζήσει τον Μανόλο Χιμένεθ στην τελευταία σεζόν του στην Ελλάδα. Για τον Μπλάνκο το πάθος και η προσωπικότητα του Σεβιγιάνου κόουτς αποτελούν στοιχεία που έφεραν την ΑΕΚ ξανά στην κορυφή. Άλλωστε ήταν πράγματα που είχε διακρίνει ο ίδιος στη συνεργασία του μαζί του στην Ένωση.

Κλείσιμο
«Χαίρομαι πάρα πολύ για τον Μανόλο γιατί τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι ένας περήφανος άνθρωπος, είναι δουλευταράς, αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο και στην ΑΕΚ και στον στόχο που είχε να καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Μανόλο στην πρώτη του θητεία είχε κατακτήσει το κύπελλο και τώρα το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Σίγουρα αυτό έδωσε κάτι πολύ όμορφο στον σύλλογο. Το αξίζει για τη δουλειά που έχει ρίξει και για την νοοτροπία του νικητή που έχει. Είναι ένας προπονητής που σε όποιον σύλλογο βρίσκεται θέλει να κερδίζει τίτλους. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν και για το γεγονός ότι είχα την τύχη να τον έχω προπονητή», υπογραμμίζει ο Μπλάνκο.

Φυσικά, ο ίδιος είναι χαρούμενος για ακόμα ένα λόγο. Για την παρουσία ενός συμπατριώτη του στην κορυφή της επίθεσης. Όπως εκείνος «έσκιζε» με τα γκολ του τα αντίπαλα δίχτυα, έτσι και τώρα, ένας άλλος Αργεντινός, ο Σέρχιο Αραούχο, οδήγησε με τα δικά του γκολ την ΑΕΚ στον φετινό τίτλο.

«Ο Αραούχο είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλές δυνατότητες. Έχει αγωνιστεί σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι το ισπανικό. Στην ΑΕΚ τα πήγε πολύ καλά, βοήθησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 χρόνια και αποτέλεσε μία σημαντική μονάδα με τα γκολ που σημείωσε. Τώρα εξαρτάται από τον ίδιο και από την ομάδα για να παραμείνει εκεί. Θα ήταν πολύ καλό αν έμενε γιατί τον γνωρίζουν και θα ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα. Και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν και για το γεγονός ότι ένας συμπατριώτης μου κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα έπειτα από τόσα χρόνια με την ΑΕΚ», τονίζει ο Μπλάνκο.

«Αρκεί μια κλήση και γυρίζω πίσω στην ΑΕΚ»

Για τον Αργεντινό επιθετικό η ΑΕΚ είναι πάντα στο μυαλό του. Και θα επέστρεφε σε αυτήν χωρίς δεύτερη σκέψη αν υπήρχε η δυνατότητα να του ζητηθεί. Άλλωστε ο Μπλάνκο πραγματοποίησε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στην Ελλάδα και ταυτίστηκε πολύ με το κλαμπ. Φυσικά είναι σε μία ηλικία που δεν θα ήταν εύκολο, ωστόσο ο ίδιος επισημαίνει ότι αρκεί μια κλήση για να πει το «ναι» θέλοντας να δείξει την αγάπη του για την ομάδα.

«Πραγματικά αν η ΑΕΚ με ήθελε θα ήμουν διαθέσιμος. Το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοικτό και αν επέστρεφα θα ήμουν πολύ περήφανος και πολύ χαρούμενος. Ακόμα και τώρα, μόλις ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου με την Ατλέτικο Τουκουμάν, μπορώ να περιμένω μια κλήση τους και γυρίζω στην ΑΕΚ. Πάντα η επιθυμία μου ήταν αυτή. Μακάρι να είχα μία τέτοια καλή είδηση τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Για μένα και την οικογένειά μου η ιδέα να επιστρέψω σε μια ομάδα που έζησα τόσο όμορφα πράγματα μου αρέσει. Το σίγουρο είναι ότι θα βρίσκομαι στη διάθεση του συλλόγου αν αυτός θελήσει».

«Οι αντίπαλοι θα νιώθουν τη δύναμη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Ο Μπλάνκο είναι ενημερωμένος απόλυτα για τις εξελίξεις στην ΑΕΚ και για το υπό κατασκευή γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, και βέβαια στάθηκε στην σπουδαιότητα της επιστροφής της Ένωσης στη φυσική της έδρα, όπου όλοι οι αντίπαλοι θα νιώθουν τη δύναμή της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο να έχει το δικό του γήπεδο και φυσικά για τους οπαδούς να βλέπουν την ομάδα στην έδρα της. Το ΟΑΚΑ είναι ένα πολύ μεγάλο στάδιο, αλλά δεν ανήκει στον σύλλογο. Αλλά πλέον με την κατασκευή του νέου γηπέδου θα είναι κάτι πολύ καλό για την ομάδα και οι αντίπαλοι θα γνωρίζουν ότι η ΑΕΚ θα είναι πολύ δυνατή στη δική της έδρα. Είναι πολύ σημαντικό και για τους ίδιους τους παίκτες να ξέρουν ότι αγωνίζονται στη δική τους έδρα. Άλλωστε η ΑΕΚ που αποτελεί τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας δικαιούται να έχει το δικό της σπίτι».

Κλείνοντας, ο Μπλάνκο έστειλε και το μήνυμά του στους οπαδούς της ΑΕΚ, εκφράζοντας για ακόμα μια φορά τη χαρά του για το γεγονός ότι πανηγύρισαν φέτος μετά από τόσα χρόνια την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Αγαπάω τους οπαδούς της ΑΕΚ και γνωρίζω ότι και αυτοί με αγαπάνε. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτούς και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για την κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος που τόσο περίμεναν. Με ευχαριστεί που πανηγύρισαν αυτό τον τίτλο και μακάρι να μην είναι κάτι που θα τελειώσει, αλλά να έρθουν περισσότεροι τίτλοι στο μέλλον. Στέλνω όλη την αγάπη μου από μένα και την οικογένειά μου σε αυτούς».
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης