Λουτσέσκου, Βιεϊρινία: "Δείξαμε σε όλη τη χρονιά ότι είμαστε καλύτερη ομάδα"

Λουτσέσκου, Βιεϊρινία: "Δείξαμε σε όλη τη χρονιά ότι είμαστε καλύτερη ομάδα"

Τόσο ο προπονητής όσο και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (20:30, ΟΑΚΑ) τόνισαν ότι ο Δικέφαλος δεν έχει να αποδείξει κάτι στον αγώνα με την ΑΕΚ, αφήνοντας όμως και πάλι αιχμές για τα όσα έγιναν στο πρωτάθλημα 

PAOK_Press
Κι οι δύο χαρακτήρισαν "πολύ δυνατή ομάδα" την ΑΕΚ και τόνισαν ότι στον τελικό παίζουν "οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας", ωστόσο τόσο ο Λουτσέκου, όσο και ο Βιεϊρίνια ξεκαθάρισαν ότι κανείς στην ομάδα δεν το βλέπει ως ευκαιρία για να αποδείξουν ότι όντως ήταν η καλύτερη ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς θεωρούν ότι αυτό το έχουν κάνει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:
Αντελίνιο Βιεϊρίνια: "Ήρθαμε για να το κερδίσουμε"

-Αλλάζει κάτι στην ψυχολογία σου που βρίσκεται δίπλα στο Κύπελλο
"Όχι! Ήρθαμε για να το κερδίσουμε τον τελικό, όπως θέλουμε να κερδίζουμε τον κάθε αγώνα...Δεν υπάρχει άγχος. Είναι ένας τελικός ένα μεγάλο παιχνίδι, έχουμε κάνει την σωστή προετοιμασία για να τα καταφέρουμε".

Κλείσιμο
-Αν το κερδίσετε θα είναι πετυχημένη η  χρονιά κι αν το χάσετε θα είναι αποτυχημένη;
"Ο κόσμος μπορεί να το σκέφτεται έτσι... Εμείς όμως ξέρουμε τι έχουμε πετύχει και θέλουμε να κλείσουμε τη σεζόν με έναν τίτλο"

-Τα συναισθήματα του  στην πιθανότητα να σηκώσεις την πρώτη σου κούπα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
"Αυτός ήταν ο στόχος μου! Να κερδίσω τίτλους με την ομάδα της καρδιάς μου! Πρέπει όμως να το κερδίσουμε πρώτα και μετά να το σκεφτώ. Θέλω οπωσδήποτε να κλείσω τη σεζόν με έναν τίτλο".

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο; Πέρσι άνοιξε μια πληγή με την τιμωρία για όλα όσα έγιναν...
"Δεν χρειάζεται να στείλω μήνυμα. Ο κόσμος αν δεν προκαλείται είναι όπως όλοι οι φίλαθλοι της Ελλάδας. Πιστεύω ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι αυτά που πρέπει κι ο κόσμος μας πρέπει να είναι δίπλα μας την επόμενη σεζόν σε όλα τα ματς... Το νιώσαμε φέτος κι είναι από τα χειρότερα πράγματα.Όλοι ξέρουν την ατμόσφαιρα της Τούμπας και μας έλειψε αυτό πολύ φέτος"¨.

-Μετά από τόσα χρόνια καριέρας τι σου έμαθε η φετινή χρονιά λίγο πριν το τέλος...
"Μαθαίνω κάθε μέρα και φέτος έμαθα πολλά.Έμαθα να μένω ήρεμος σε δύσκολες στιγμές κι αυτό που έγινε φέτος να μην ξανασυμβεί ποτέ, να νιώθεις ότι σου κλέβουν πράγματα από τα χέρια σου. Ελπίζω να μας κάνει πιο δυνατούς για του χρόνου"

-Αύριο ευκαιρία να δείξετε ότι είστε καλύτεροι ομάδα;
"Το δείξαμε όλη την σεζόν! Αν δεν μας είχαν πάρει τους βαθμούς θα είμασταν εμείς πρωταθλητές. Θέλουμε λοιπόν να κερδίσουμε για εμάς, για τον κόσμο και τον πρόεδρο μας"

-Έχετε παίξει πολλές φορές με την ΑΕΚ και που πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς;
"Αν πω θα αποκαλύψω τα μυστικά μας (γέλια). Τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Κι οι δύο θα μπούν για τη νίκη, αλλά τα μυστικά μας δεν θα σας τα πω".

Ραζβάν Λουτσέσκου: "Παίζουν οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας"

-Θεωρείται ότι δεδομένου είναι ένα μονο ματς θα κερδίσει ο πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος;
"Είναι ένα μόνο ματς και δεν έχει να κάνει με όλα όσα συνέβησαν στην σεζόν. Χωρίς αμφιβολία παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες οι οποίες παίζουν εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο"

-Μετά τα όσα έγιναν στη διάρκεια της σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την συγκέντρωση του. Πως το καταφέρετε κι αν πιστεύετε ότι θα το πετύχετε και αύριο;
"Όπως πάντα λέω τον τελευταίο καιρό, η δουλειά των παικτών ήταν τρομερή. Το πνεύμα, η φιλοσοφία αυτή που έχουμε ήταν να βλέπουμε την επόμενη μέρα. Προσπαθήαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέχρι τελευταίο ματς της λίγκας, καταφέραμε να έχουμε τους περισσότερους βαθμούς έχοντας κι ένα ματς λιγότερο Αύριο είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, ένας τελικός που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, η ηρεμία θα παίξει σημαντικό ρόλο κι η ομάδα που θα έχει το πιο καθαρό μυαλό θα έχει το πλεονέκτημα".

-Το σχόλιο σας για την παρουσία Ισπανού διαιτητή κι αν εχετε δώσει διαφορετικές οδηγίες στους παίκτες σας;
"Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάσω αυτή την απόφαση. Πρέπει να προσέξουμε βέβαια την κάθε λεπτομέρεια. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που της αρέζει να παλεύει, να προκαλεί και πρέπει να είμαστε ήρεμοι να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις".

-Θεωρείται δίκαιο το ότι ο τελικός γίνεται στο ΟΑΚΑ που είναι έδρα της ΑΕΚ;
"Η Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να διοργανώσει το γήπεδο με τον καλύτερο τρόπο, λέγοντας ότι το μοναδικό γήπεδο είναι αυτό. Είμαστε εδώ για να παίξουμε χωρίς να σκεφτόμαστε ότι είναι το γήπεδο του αντιπάλου, αλλά για να παίξουμε τον τελικό με το πνεύμα που μας διακρίνει σαν ομάδα"

-Θέλετε να μας εξηγήσετε τις διαφορές με την ΑΕΚ;
"Μας αρέσει να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού έχοντας τη μπάλα. Η ΑΕΚ παίζει με μακριές μπαλιές, έρχεται πολύ επιθετικά στις δεύτερες μπαλιές κι αυτή είναι η σημαντική διαφορά..."

-Έχετε δώσει 25 ματς και έχετε μόλις μία ήττα τους τελευταίους μήνες
"Νιώθω άσχημα γιατί χάσαμε στην Τρίπολη. Νιώθω περήφανος για τη δουλειά των παικτών μου, αλλά έχουμε ένα ακόμη ματς κι αυτό σκεφτόμαστε όλη αυτή την περίοδο και να μην σκεφτόμαστε κάτι άλλο"

-Λένε ότι σε έναν τελικό νικά αυτός που το θέλει περισσότερο. Συμφωνείτε μ' αυτό και ποια ομάδα πιστεύετε ότι έχει να δείξει κάτι;
"Εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα . Το κάναμε όλη τη σεζόν και τώρα θέλουμε το Κύπελλο για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Τον κόσμο, τον πρόεδρο, για όλους..."

-Επειδή ο τελικός διεξάγεται σε ένα τεταμένο κλίμα ποιο το μήνυμα  προς τον κόσμο κι αν πρέπει να σκέφτονται και την επόμενη χρονιά;
"Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρχει ιδανική ατμόσφαιρα. Όταν περιμένεις 32 χρόνια για έναν τίτλο και σου τον κλέβουν με αποφάσεις, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος. Από την άλλη δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν, βλέπουμε την επόμενη μέρα κι η επόμενη μέρα είναι ο τελικός. Είμαστε εδώ, με την περηφάνια μας για να πετύχουμε το στόχο μας. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή ομάδα, η οποία ασχέτως πως πήρε το πρωτάθλημα,. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα κι όπως είπα και πριν παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες"


Συνέντευξη Τύπου του προπονητή και του αρχηγού του ΠΑΟΚ | Pre Match | Τελικός Κυπέλλου 2018


Ξεκινά και η συνέντευξη των ασπρόμαυρων με ερωτήσεις προς τον Βιεϊρίνια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης