Χιμένεθ: "Δεν υπάρχει φαβορί, θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να είναι μια γιορτή ο τελικός"

Χιμένεθ: "Δεν υπάρχει φαβορί, θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να είναι μια γιορτή ο τελικός"

Ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης μίλησε στην συνέντευξη Τύπου εν όψει αυριανού τελικού μαζί με τον αρχηγό της ομάδας Πέτρο Μάνταλο - Κι οι δύο τόνισαν την επιθυμία όλων για το νταμπλ, αλλά παραδέχθηκαν ότι το έργος τους απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν θα είναι εύκολο ενώ ζήτησαν απ' όλους να βοηθήσουμε ώστε ο αγώνας να είναι γιορτή

4455420

Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, η σεζόν είναι ήδη επιτυχημένη αλλά αυτό μάλλον δε θα πρέπει κανείς να το πει στον Χιμένεθ ή στους παίκτες του. Γιατί το μόνο που σκέφτονται στην Ενωση, όπως πρέπει να συμβαίνει σε μια μεγάλη ομάδα και όπως τόνισε και ο Σεβιγιάνος τεχνικός, είναι ο επόμενος τίτλος. Η επόμενη κούπα που πρέπει να καταλήξει στα χέρια τους. Το κύπελλο Ελλάδας, για το πρώτο νταμπλ έπειτα από 40 χρόνια!

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Χιμένεθ.

Για το αν υπάρχει άγχος ή ανυπομονησία για το ματς: «Αυτό που περιμένουμε είναι την ανταμοιβή μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Στον τελικό έφτασαν οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν από όλους τους γύρους και τώρα πρέπει να το απολαύσουν. Είναι ένα ματς που δίνει τίτλο και πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Για το γεγονός ότι για τρίτη σερί χρονιά με αυτόν στον πάγκο η ΑΕΚ είναι στον τελικό: «Την πρώτη φορά το σηκώσαμε, την δεύτερη ήμασταν άτυχοι, φέτος έχουμε ακόμη μία ευκαιρία να δώσουμε τη μάχη μας. Παίξαμε και περάσαμε απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Είχαμε την "τύχη" να παίξουμε κόντρα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους».


Για το αν υπάρχει φαβορί: «Σε τελικό δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί και ειδικά ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες».

Για το αν η ΑΕΚ έχει να αποδείξει κάτι: «Αν θέλει η ΑΕΚ να συνεχίσει να μεγαλώνει πρέπει να προσπαθήσει να νικήσει αύριο. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι πάντα ανταγωνιστικές, να παίρνουν έναν τίτλο και να πάνε αμέσως για τον επόμενο. Ετσι τη θέλω την ΑΕΚ. Ποδόσφαιρο είναι, μπορεί να νικήσεις ή να χάσεις. Το σημαντικό είναι να μπαίνεις πάντα για να νικήσεις, αυτό πρέπει να κάνει η ΑΕΚ».

Για τον ορισμό του Ισπανού διαιτητή: «Δεν ξέρω ακριβώς αν συμβαίνει και σε άλλες χώρες αυτό, να μπει ξένος διαιτητής στον τελικό του κυπέλλου. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι έρχεται ένας διεθνής διαιτητής με μεγάλη εμπειρία και θέλουμε όλοι να βγάλει το ματς χωρίς λάθη. Εχει σφυρίξει περισσότερα από 250 ματς στην Ισπανία, είναι καλός διαιτητής φαντάζομαι».

Για το αν θα δώσει ειδικές εντολές στους παίκτες του επειδή ο διαιτητής φημίζεται για τις κάρτες που δείχνει εύκολα: «Αυτό που θα τους πω είναι να προσπαθήσουν να παίξουν καλά. Ξέρουμε ότι υπάρχουν κανόνες και υπεύθυνος για να τηρούνται είναι οι διαιτητές. Μπορεί να υπάρξει φυσικά ένα ανθρώπινο λάθος, το κακό είναι όταν υπάρχει πρόθεση σε ένα λάθος».

Για το αν θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα σε όσους θα πάνε στο ΟΑΚΑ το Σάββατο: «Σας ευχαριστώ πολύ γιατί για μια τέτοιους είδους ερώτηση είχαν προετοιμαστεί πνευματικά. Γιατί είμαστε εμείς με τις απαντήσεις μας και εσείς με τις ερωτήσεις μας που μπορούμε να ζεστάνουμε ή να χαλαρώσουμε το κλίμα. Και δυστυχώς σε τέτοιου είδους αγώνες όταν γίνεται κάτι δυσάρεστο, αυτοί που την πληρώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στις εξέδρες. Υπάρχουν κανόνες για εμάς στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εμείς προστατευόμαστε από την αστυνομία. Αυτοί που είναι στις εξέδρες όμως δεν έχουν σημαντική προστασία. Και αυτό που σκέφτομαι και θέλω είναι όλος ο κόσμος να πάρει τα μέτρα του και να σκέφτεται την επόμενη μέρα, να μην πληγωθεί κανείς. Θα πρέπει να καταφέρουμε το αυριανό ματς να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, οι οπαδοί να επικεντρωθούν στο ποιος θα δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα του και εμείς από την πλευρά μας να προσπαθήσουμε να νικήσουμε».

Συνέντευξη Τύπου του προπονητή και του αρχηγού της ΑΕΚ | Pre Match | Τελικός Κυπέλλου 2018

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης