Φερνάντεθ Μπορμπαλάν: Σφυρίζει στο ΟΑΚΑ και… αποχωρεί (βίντεο)

Φερνάντεθ Μπορμπαλάν: Σφυρίζει στο ΟΑΚΑ και… αποχωρεί (βίντεο)

Ο Ισπανός διαιτητής που ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, μετά την ελληνική του εμπειρία «συνταξιοδοτείται» καθώς συμπληρώνει το όριο ηλικίας

Borbalan2
Αισίως συμπληρώνει 14 σεζόν ως διαιτητής της Primera Division, ωστόσο η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία στην καριέρα του με την σφυρίχτρα στο στόμα.

Ο γεννημένος στις 30 Μαΐου 1973 Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν στα τέλη του μήνα κλείνει τα 45, συμπληρώνοντας το όριο ηλικίας που υπάρχει για τους διαιτητές κι έτσι αποχωρεί από την ενεργό δράση, μόνο που ξαφνικά το φινάλε του θα έχει και μια δόση από Ελλάδα, αφού πριν το τελευταίο του ματς στην Primera (19/5 η τελευταία αγωνιστική) θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ.

Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπορμπαλάν θα διευθύνει αγώνα σε άλλη χώρα (δεν αναφερόμαστε στους αγώνες Ευρωπαϊκών Κυπέλλων), καθώς την σεζόν 2014-2015 είχε οριστεί να διευθύνει το ντέρμπι του τσεχικού πρωταθλήματος Σπάρτα Πράγας-Βικτόρια Πλζέν.

Διεθνής διαιτητής από το 2010, έχει διευθύνει και αγώνες ελληνικών ομάδων σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα (τρεις φορές τον Ολυμπιακό, μία τον Ατρόμητο) αλλά και την Εθνική ανδρών (στην ισοπαλία 1-1 στην Φινλανδία για τα προκριματικά του Euro 2016), τρεις ημέρες μετά την παρουσία του στο ΟΑΚΑ και λίγο πριν κρεμάσει οριστικά την σφυρίχτρα του θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Μπαμπά θέλω να γίνει διαιτητής».

Ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας, ο Μπορμπαλάν είναι ο μοναδικός διεθνής διαιτητής που έχει βγάλει η πόλη της Αλμερία και το βιβλίο του είναι ουσιαστικά η αφήγηση και η απεικόνιση (καθώς έχει πάνω από 100 φωτογραφίες) των 32χρόνων που πέρασε μέσα στα γήπεδα ως διαιτητής με τους Αντρέ Ινιέστα, Ραούλ Γκονζάλεθ να υπογράφουν τον πρόλογο και τον Χόρχε Βαλντάνο τον επίλογο!

«Αυτό που παίζει μπάσκετ ονειρεύεται να παίξει κάποια στιγμή στο NBA… Ο κάθε διαιτητής ονειρεύεται να παίξει κάποια στιγμή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κι εγώ έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα», είχε πει σε μια συνέντευξη του αποκαλύπτοντας ότι το επόμενο μεγάλο του όνειρο ήταν «να σφυρίξω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».

Κλείσιμο
Στο Μουντιάλ δεν κατάφερε να πάει, σίγουρα ο ελληνικός τελικός δεν μπορεί να «χρυσώσει» το χάπι, αλλά όλοι ελπίζουμε ότι ο διαιτητής από την Ανδαλουσία θα δικαιώσει την επιλογή προς το πρόσωπο του κι όταν παρουσιάζει το βιβλίο του θα έχει να λέει και για την εμπειρία του στο ΟΑΚΑ…

AS David Fernández Borbalán, an Andalusian referee in the FIFA's exclusive club
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης