Το μετέωρο βήμα του Παναθηναϊκού

Το μετέωρο βήμα του Παναθηναϊκού

Το τριφύλλι βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας του - Από τη μια η αδειοδότηση κι από την άλλη οι αφαιρέσεις βαθμών λόγω οφειλών σε πρώην ποδοσφαιριστές απειλούν με… ασφυξία τον ΠΑΟ, που έχει μια τελευταία ευκαιρία για να γλιτώσει

panathinaikos_gipedo_arthro
Για το τριφύλλι η εβδομάδα που διανύουμε μοιάζει με ετεροχρονισμένη Εβδομάδα των Παθών, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι στους παροικούντες την πράσινη Ιερουσαλήμ μόνο έκπληξη δεν έχουν προκαλέσει οι δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων ωρών που έχουν φέρει τον σύλλογο στα όρια της καταστροφής.

Ο ΠΑΟ από την αρχή της χρονιάς, όταν και ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι σταματά να ασχολείται με την ομάδα και να την χρηματοδοτεί κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσία κι αφού όλους τους προηγούμενους μήνες εξασφάλισε δεκάδες αναβολές σε διάφορες υποθέσεις οφειλών σε παλιούς (αλλά και τωρινούς) αθλητές, τώρα ήρθε η ώρα της… κρίσης.

Οι πράσινοι από την περασμένη εβδομάδα τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών για τις οφειλές προς τον Γερμανό αμυντικό Γενς Βέμερ, αλλά σήμερα ήρθε το τριπλό σοκ με το Διαιτητικό Δικαστήριο να κάνει δεκτές τις προσφυγές των Λέτο, Τοτσέ, Εσιέν και να επιβάλει ποινή αφαίρεσης 9 βαθμών (από -3 για τον καθένα)… Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ημέρα που τελειώνει η παράταση στην προθεσμία υποβολής των φακέλων αδειοδότησης, όπου ο Παναθηναϊκός μη έχοντας πετύχει την αλλαγή ποινή είναι αντιμέτωπος (κι απ’ αυτό το μέτωπο) με το φάσμα του υποβιβασμού…

Πως γλιτώνει ο Παναθηναϊκός
Στο θέμα της αδειοδότησης ο Παναθηναϊκός, έχει το χρόνο να εντείνει τις επαφές του με τους συλλόγους της Super League αλλά και την ΕΠΟ προκειμένου να αλλάξει η ποινή των ομάδων που δεν θα αδειοδοτηθούν.
Κι αυτό γιατί οι φάκελοι θα ανοίξουν στα τέλη του μήνα, προτεραιότητα θα έχουν οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και αφότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος, τότε η Επιτροπή θα ενημερώσει την Super League κι η τελευταία θα επιβάλλει τις ποινές. Στη χειρότερη των περιπτώσεων ο ΠΑΟ θα έχει 40 ημέρες στη διάθεση του για να μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις υποθέσεις που αφορούν τις οφειλές των παικτών για τις οποίες έχουν εκδοθεί αποφάσεις από το διαιτητικό δικαστήριο.

Κλείσιμο
Αυτές οι αποφάσεις είναι μέχρι στιγμής τέσσερις και αφορούν τους Βέμερ, Λέτο, Τοτσέ, Εσιέν.

Ο Γερμανός ήταν ο πρώτος που δικαιώθηκε και στις 3 Απριλίου το Διαιτητικό Δικαστήριο επέβαλλε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η πρώτη ημερομηνία (τρεις εργάσιμες από την ημέρα κοινοποίησης) πέρασε χωρίς ο ΠΑΟ να κάνει κάποια κίνηση με τον ΠΑΟ να χάνει τους τρεις βαθμούς, αλλά να μπορεί να τους πάρει πίσω εφόσον πληρώσει μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου.
Απλά να υπενθυμίσουμε ότι στον ΠΑΟ δεν ξέρουν καν αν πρέπει να πληρώσουν μόνο τη δόση που έχει λήξει ή όλο το ποσό της οφειλής προς τον Γερμανό και περιμένουν την απάντηση από την ΑΕΚ.

Το ίδιο χρονοδιάγραμμα ισχύει και για τις τρεις σημερινές αποφάσεις που πρακτικά σημαίνει ότι την Παρασκευή 20/4 αν δεν έχουν πληρωθεί οι παίκτες θα επιβληθεί η ποινή αφαίρεσης των βαθμών και μέχρι την Παρασκευή 27/4 θα υπάρχει το περιθώριο εξόφλησης τους (το μόνο παρήγορο είναι πως σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν ο ΠΑΟ οφείλει (50 χιλ. στον Λέτο και από 30 χιλ ευρώ περίπου σε Τοτσέ, Λέτο)… Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν ο ΠΑΟ φτάσει στις τρεις διαδοχικές αφαιρέσεις (είτε για την ίδια υπόθεση, είτε για διαφορετικές) αυτομάτως υποβιβάζεται…

Και γνωρίζοντας τον συγκεκριμένο κίνδυνο η ΠΑΕ ΠΑΟ έσπευσε το απόγευμα να ενημερώσει ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των ποδοσφαιριστών, αλλά μέχρι να γίνει αυτό πραγματικότητα, όλη η πράσινη οικογένεια θα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης