Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0: Μέσα στο χορτάρι μπορεί και χαμογελά

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0: Μέσα στο χορτάρι μπορεί και χαμογελά

Ο Παναθηναϊκός του -3, των χρεών, της απαξίωσης, της ανύπαρκτης διοίκησης, της αβεβαιότητας, στον αγωνιστικό χώρο πρόσφερε και μερικές στιγμές χαράς στον κόσμο του με το 1-0 επί του Ατρομήτου! - Σκόρερ ο Μουνιέ, με πέναλτι που κέρδισε ο Κουρμπέλης

4432269
Ο Παναθηναϊκός, κέρδισε ένα 90λεπτο... ξεγνοιασιάς μέσα στα τόσα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και τον επηρεάζουν και στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο κι αν ο Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του προσπαθούν να... μπλοκάρουν το μυαλό τους όταν βγαίνουν στο χορτάρι. Αποβλήθηκε ο Τζανδάρης στο 81' όταν προσπάθησε να πάρει πέναλτι και τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Ο Ατρόμητος δεν έχασε πολλά στη Λεωφόρο με την ήττα που υπέστη, αφού έχει εξασφαλίσει την Ευρώπη.

Πως έπαιξαν:
Για τον Παναθηναϊκό, ο Βλαχοδήμος βρέθηκε κάτω απ' τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας μπροστά του, με τους Κουλιμπαλί (τραυματίας) και Ινσούα (τιμωρημένος) ν' απουσιάζουν, παρατάχθηκαν οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης και Οικονόμου. Οι Κάτσε και Τζανδάρης ήταν στα χαφ, ενώ οι Μουνιέ, Λουτσιάνο και Λουντ πίσω από τον Χρήστο Δώνη.

Στο 4-2-3-1 του Ατρομήτου, μετά τον Γιαννιώτη στα γκολπόστ, ο Σάκιτς κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας με τους Χατζηισαΐα και Καρασαλίδη στα στόπερ, ενώ αριστερά τοποθετήθηκε ο Γιαννούλης. Στο χώρο του κέντρου στο κέντρου ο Μάντσον ήταν μαζί με τον Μπουσούλαζιτς, οι Βασιλακάκης – Ντιγκινί – Ουάρντα στην τριπλέτα πίσω από τον Μπρούνο που ξεκίνησε ως προωθημένος.

Το ματς:
Κλείσιμο
Καλός ρυθμός, κατά περιόδους γρήγορη μεταφορά της μπάλας (αν και με αρκετά λάθη) και κάποιες πολύ καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, όμως δεν είχαν αποτελεσματικότητα οι δύο ομάδες. Αυτά ήταν τα στοιχεία του πρώτου μέρους στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Παναθηναϊκό να έχει τις περισσότερες φορές σωστές αλληλοκαλύψεις και πίεση για να κερδίσει πίσω τη μπάλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν να τρέχουν από αριστερά και να «χτυπούν» την πλευρά του Γιόχανσον τον οποίο βοηθούσε ο Κολοβέτσιος. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ανήκε στους Περιστεριώτες όταν από αριστερά ο Μπρούνο νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο, ενώ οι πράσινοι απάντησαν στο 20' όταν η ωραία εναλλαγή της μπάλας στα όρια της περιοχής επέτρεψε στον Μουνιέ να κάνει την προβολή μπροστά στον Γιαννιώτη από την κόντρα σε σουτ του Λουτσιάνο, όμως ο γκολκίπερ κατάφερε ν' αποτρέψει το γκολ. Για τον Παναθηναϊκό, οι Μουνιέ και Κάτσε βοηθούσαν περισσότερο στην ανάπτυξη, με τους Γιαννούλη και Ουάρντα από την πτέρυγα, αλλά και την παρουσία του Ντιγκινί εντός περιοχής να ξεχωρίζουν για το σύνολο του Κάναντι. Μεγάλη στιγμή για το τριφύλλι και στο 39' με τον Δώνη ολομόναχος να μην πιάνει σωστά την κεφαλιά.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ατρόμητος άλλαξε επιθετικά, αφού ο Ντιγκινί βρέθηκε στην κορυφή και ο Μπουσούλαζιτς έπαιξε πιο μπροστά από τον Μάντσον σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες απείλησαν πρώτοι και μάλιστα δις, με μια μπαλιά του Γιαννιώτη από αριστερά που για λίγο δεν συγχρονίστηκε με τον Μπρούνο, ενώ ο Ουάρντα στο 52' πήγε να πετύχει έξυπνο γκολ στην κλειστή γωνία, αλλά ο Βλαχοδήμος μάντεψε σωστά και απέκρουσε. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του καλή στιγμή σκόραρε, αφού ο Κουρμπέλης κέρδισε πέναλτι σε χτύπημα του Μάντσον εντός περιοχής και ο Μουνιέ στο 58' εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 1-0! Η ομάδα του Ουζουνίδη πρόσεξε πολύ τα νώτα της μετά το προβάδισμα, με την εικόνα του Ατρομήτου να είναι τέτοια που επέτρεπε στους πράσινους ν' αποφύγουν μεγάλους κινδύνους. Η πιο σοβαρή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε με την κεφαλιά του Ντάουντα (που είχε περάσει αλλαγή με τον Ούμπιδες για να συνεισφέρουν) από κόρνερ στο 78', με τον Βλαχοδήμο ν' απομακρύνει, ενώ λίγο νωρίτερα είχε τελειώσει άδοξα μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού με χαμηλό σουτ του Μυστακίδη. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο όταν ο Μυστακίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη όταν προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι, με τον ρέφερι να τον τιμωρεί και το φινάλε είχε ανακούφιση, νίκη και χειροκρότημα για τον Παναθηναϊκό.

MVP: Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έπαιξε τον δικό του ρόλο στην κατάκτηση της νίκης και τη διατήρηση του «μηδέν» μετά το γκολ. Νίκησε τον Μπρούνο σε τετ-α-τετ, απέκρουσε με δυσκολία ένα φάουλ του Ντιγκινί, έδιωξε με υπερένταση μια κεφαλιά του Ντάουντα κοντά στο φινάλε και ενέπνεε ασφάλεια...

Στο ύψος του: Ο Άντονι Μουνιέ. Δραστήριος, έστω κι αν αρκετές φορές αδικούσε τον εαυτό του και την προσπάθειά του δίχως ουσία, πέτυχε το γκολ που ήταν ικανό να κρίνει μια τέτοια αναμέτρηση, όπως κι έγινε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπρούνο θα μπορούσε να έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο επιθετικά τον Ατρόμητο. Έχασε και το τετ-α-τετ στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, δεν μπορούσε να «διαβάσει» φάσεις εντός περιοχής, τοποθετήθηκε πιο πλάγια στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι ν' αντικατασταθεί.

Η γκάφα: Ανήκει στον Μυστακίδη που έχει περάσει με αλλαγή στο παιχνίδι στο 64ο λεπτό, είχε τρεις ευκαιρίες για γκολ, αλλά αποβλήθηκε στο 81' όταν προσπάθησε να κερδίσει πέναλτι πέφτοντας στην περιοχή. Εντός 14 λεπτών οι δύο κίτρινες κάρτες.

Το στραγάλι: Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης του Συνδέσμου Ηπείρου, διατήρησε τον έλεγχο του ματς με τις αποφάσεις του, υπέδειξε σωστά το πέναλτι στην κλωτσιά του Μάντσον στον Κουρμπέλη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σωστή κρίνεται και η απόφασή του στη φάση που ο Μυστακίδης ζητάει παράβαση εντός περιοχής, όμως έχει εκμαιεύσει το πέναλτι και τελικά τιμωρείται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης