Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-1: "Χ"αμογέλασε στο φινάλε

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-1: "Χ"αμογέλασε στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με μία ήττα που θα τον άφηνε οριστικά εκτός διεκδίκησης της 5ης θέσης καθώς ο Μιχάλης Μανιάς στο 69' άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά στο 87' με εξαιρετικό σουτ ο Ρόμπιν Λουντ ισοφάρισε σε 1-1

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-1: "Χ"αμογέλασε στο φινάλε
Μια εβδομάδα μετά τον παλικαρίσιο βαθμό στο Φάληρο και με τον κόσμο να στηρίζει ξανά την προσπάθεια της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός ναι μεν δεν πήρε τη νίκη, αλλά και πάλι έδωσε τη μάχη του μέχρι το φινάλε.

Ο Αστέρας δεν έδειξε τίποτα λιγότερο από την ταυτότητα που έχει αποκτήσει με τον Σάββα Παντελίδη και έβαλε πολύ δύσκολα στο «τριφύλλι». Είχε καλές στιγμές, προηγήθηκε, όμως κατάλαβε πως οι πράσινοι μέσα σε όλες τις δυσκολίες τους, θα συνεχίσουν τη μάχη κι όπου βγάζει αυτή κάθε φορά...

Το αποτέλεσμα (2-2) του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο λίγη ώρα νωρίτερα στη Νέα Σμύρνη ήταν εξαιρετικό και για τις δύο ομάδες που έπαιξαν στη Λεωφόρο στο κυνήγι της 5άδας, όμως αυτές έμειναν με έναν βαθμό.

Κλείσιμο
Πως ξεκίνησαν:
Ο Παναθηναϊκός είχε τον Σωκράτη Διούδη κάτω απ' τα δοκάρια, λόγω και της ποινής που εξέτισε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος για κάρτες. Στην τετράδα της άμυνας, ο Γιόχανσον δεξιά, ο Ινσούα αριστερά και οι Κουρμπέλης – Αυλωνίτης στα στόπερ. Ο Τζανδάρης βρέθηκε μαζί με τον Λουντ στα χαφ, ο Κουλιμπαλί δεξιά κι ο Χατζηγιοβάνης αριστερά σε αυτό το 4-4-1-1, ενώ ο Χρήστος Δώνης στην επίθεση είχε τη βοήθεια του Μουνιέ.

Ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε σε σύστημα 4-2-3-1 με τους: Αθανασιάδη στο τέρμα και τους Γιαννούλη, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Κώτσιρα στην άμυνα (από αριστερά στα δεξιά). Μουνάφο και Ιγκλέσιας τα δύο χαφ, ο Τόνσο ήταν ο οργανωτής και ο Μανιάς στην κορυφή με τον Τσιλιανίδη δεξιά και τον Κυριακόπουλο αριστερά.

Το ματς:
Κόντρα στην ποιοτική και θαρραλέα ομάδα του Σάββα Παντελίδη, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πρόβλημα παραγωγής ευκαιριών μπροστά από την εστία του Αθανασιάδη. Όσο κι αν ο Μουνιέ προσπαθούσε να δώσει... ζωή στη γραμμή κρούσης πίσω από τον Δώνη, όσο κι αν ο Χατζηγιοβάνης έψαχνε – ανεπιτυχώς – κάτι το απρόβλεπτο και ο Κουλιμπαλί από δεξιά έκανε κούρσες, οι «πράσινοι» έφτιαξαν μόλις μια καλή στιγμή στο open-play. Αυτή ήρθε στο 23', ο Δώνης με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από γέμισμα του Λουντ, αστόχησε. Οι Αρκάδες, με την τριπλέτα των Τσιλιανίδη, Μανιά και Κυριακόπουλου στην επίθεση, προκάλεσαν έντονη ανησυχία στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού.

Ο Κουρμπέλης πρόσφερε, μεν, ηρεμία και σωστή τοποθέτηση για το τριφύλλι στην άμυνα, όμως, οι Αρκάδες θα μπορούσαν στο 26' με την κεφαλιά του Πασαλίδη από θέση βολής και πολύ περισσότερο στο 36' με το πλασέ του Τόνσο από την «καρδιά» της περιοχής, να βρουν το γκολ. Πέναλτι ζήτησαν οι «πράσινοι» σε δύσκολη φάση με χτύπημα της μπάλας στο χέρι του Μουνάφο στο 12ο λεπτό, με τον ρέφερι της αναμέτρησης, Εμμανουήλ Σκουλά να προκαλεί εκνευρισμό στους γηπεδούχους με την αντιμετώπιση των φάσεων...

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φανεί πιο δραστήριος στο δεύτερο μέρος, αλλά έφτασε σε σημείο να επιστρατευθεί ο Γκιγιέρμο Μολίνς για το τελευταίο 20λεπτο, προκειμένου ν' αποφευχθεί το χείριστο σενάριο της ήττας στη Λεωφόρο... Μέχρι εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη είχαν φτάσει σε καλές στιγμές με μια κεφαλιά του Χατζηγιοβάνη που δεν σκέφτηκε ψύχραιμα ώστε να κατεβάσει μόνος τη μπάλα στην περιοχή στο 53', ενώ, ο Δώνης στο 64' στην πρώτη πολύ καλή δημιουργία φάσης στο ματς από τους πράσινους, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη.

Κι αφού ο Αυλωνίτης στο 55' έπεσε σωτήρια στα πόδια του Τόνσο προτού αυτός «εκτελέσει» τον Διούδη, ο Έλληνας αμυντικός έχασε τον Μανιά στο 69' και ο φορ του Αστέρα με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έβαλε μπροστά τους Αρκάδες, με σκορ 1-0! Ο πιο επιθετικός Παναθηναϊκός με την επαναφορά του Κουρμπέλη στα χαφ όταν αποχώρησε ο Χατζηγιοβάνης για να μπει ο Κολοβέτσιος και με τον Μολίνς να μπαίνει για να βρεθεί γκολ λίγο αργότερα, κυνηγούσε πλέον ν' ανατρέψει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Στο 77΄ο Μουνιέ με ανάποδο ψαλίδι βρήκε δοκάρι, ο χρόνος πίεζε, αλλά στο 87ο λεπτό ο Λουντ το πήρε πάνω του και μια έμπνευση με ξαφνικό σουτ εντός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Αθανασιάδη για το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης