Αθλητικοί δικαστές σε ΠΑΟΚ: "Δεν θα βγάλουμε απόφαση όπως να' ναι"

Αθλητικοί δικαστές σε ΠΑΟΚ: "Δεν θα βγάλουμε απόφαση όπως να' ναι"

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ κατά της ποινής για τον μηδενισμό του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό - Ο Δικέφαλος ζήτησε να εκδοθεί η απόφαση μέχρι αύριο, ωστόσο οι δικαστές επιφυλάχθηκαν λόγω του όγκου των στοιχείων

Αθλητικοί δικαστές σε ΠΑΟΚ: "Δεν θα βγάλουμε απόφαση όπως να' ναι"
Μετά από 2.5 ώρες σχεδόν (πολύ περισσότερο απ' ότι διαρκεί ένα κανονικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι) ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία έχασε με 0-3 τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, του επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και τιμωρία της έδρας για δύο αγώνες συν το χρηματικό πρόστιμο.

Ο ΠΑΟΚ παρουστιάστηκε με 5 δικηγόρους (Μαυρομάτης, Μπίρδας, Παπαδόπουλος, Σημαιοφορίδης, Κωνσταντινίδης) οι οποίοι ανέπτυξαν τους 10 λόγους για τους οποίους πρέπει να εκπέσει η ποινή.

Ουσιαστικά η στρατηγική του Δικεφάλού ήταν να αποδείξει ότι εκπρόθεσμα έγινε η αλλαγή στη λίστα του Ολυμπιακού (υπενθυμίζουμε ότι αρχικά δεν είχε δηλωθεί ο κ. Γκαρθία ως προπονητής) άρα κακώς βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο και δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας.

Κλείσιμο
Επίσης θεωρούν οι ασπρόμαυροι ότι κακώς ζητήθηκε από τον κ. Αρετόπουλο συμπληρωματική έκθεση, ενώ επιπροσθέτως ανέφεραν ότι η ομάδα τους πρέπει να τιμωρηθεί με το άρθρο που αφορά τη μη έναρξη αγώνα (και δεν προβλέπει αφαίρεση βαθμών).

Από την πλευρά τους οι νομικοί σύμβουλοι του Ολυμπιακού (Δημακόπουλος, Λίβας) επιχείρησαν να αποδομήσουν τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αντικανονικής παρουσίας του κ. Γκαρσία στον πάγκο και φυσικά δεν υπάρχει διαφορά από την μη έναρξη του αγώνα λόγω τραυματισμού αξιωματούχου με τη  διακοπή ενός αγώνα για τον ίδιο λόγο.

Επίσης οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν στο ότι ο γιατρός του αγώνα ήταν γιατρός του ΠΑΟΚ κατά παράβαση των κανονισμών και κατήγγειλαν υποκριτική συμπεριφορά την οποία ευλογούν και βουλευτές για λόγους ψηφοθηρίας.

"Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι υπαίτιος της μη έναρξης είναι ο Ολυμπιακός. Πιάνονται από τα μαλλιά τους, να σώσουν ό,τι σώζεται. Είναι λυπηρό. Η μη έναρξη του αγώνα είναι κάτι χειρότερο από τη διακοπή. Δεν κινητοποιείται ο κόσμος επειδή κόβονται συντάξεις και το κάνει επειδή δεν έγινε ο αγώνας. Η κύρωση που επιβλήθηκε είναι σωστή και η πρέπουσα", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημακόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι καθ' όλη τη διάρκεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων τόνισε ότι το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΠΟ (που διέπει και το πρωτάθλημα της Super League) είναι απαράδεκτο και πρέπει να εκσυγχρονιστεί, ενώ στο αίτημα του ΠΑΟΚ να εκδοθεί η απόφαση έως αύριο το μεσημέρι (καθώς την Κυριακή υπάρχει το ματς με την ΑΕΚ και σε περίπτωση δικαίωσης θα γίνει με κόσμο) τόνισε με νόημα:


"Την άλλη φορά λέγατε πόσο γρήγορα έβγαλε την απόφαση το πρωτοβάθμιο όργανο! Στο δεύτερο βαθμό είμαστε πιο γρήγοροι; Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα σε κανέναν. Ξέρω ότι έχετε αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά δεν θα βγάλουμε μια απόφαση όπως να' ναι".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης