Τότεναμ-Γιουβέντους 1-2: Επική ανατροπή και πρόκριση της «Μεγάλης Κυρίας»

Τότεναμ-Γιουβέντους 1-2: Επική ανατροπή και πρόκριση της «Μεγάλης Κυρίας»

Η Τότεναμ ήταν καλύτερη, προηγήθηκε στο 39’ με τον Σον, αλλά δεν «σκότωσε» την Γιουβέντους και το πλήρωσε μέσα σε τρία λεπτά! – Στο 64’ ο Ιγουαΐν ισοφάρισε και στο 67’ από δική του ασίστ ο Ντιμπάλα πέτυχε το 1-2 - Η Βασίλεια νίκησε με 2-1 την Σίτι στο Μάντσεστερ, αλλά αποκλείστηκε

Η Τότεναμ είχε το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι (2-2 στο Τορίνο), το οποίο έγινε ακόμη μεγαλύτερο, όταν επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της προηγήθηκε στο 39’ με τον Σον. 

Ωστόσο δεν έδειξε την κυνικότητα που έπρεπε και αντιλήφθηκε γιατί η αντίπαλος της έχει το προσωνύμιο «Μεγάλη Κυρία», αφού κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά να πετύχει δύο γκολ και στη συνέχεια με άμυνα σεμιναριακού επιπέδου να κρατήσει το σκορ που της έδωσε την πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι η απίθανη Βασιλεία έκανε τη δική της ανατροπή, καθώς αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς με 1-0, νίκησε με 2-1 την Σίτι στο Ίτιχαντ, όντας η 4η ομάδα που κερδίζει φέτος το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα (Λίβπερουλ, Γουίγκαν και Σαχτάρ οι άλλες τρεις).

Κλείσιμο
Περισσότερα σε λίγο…

Τότεναμ-Γιουβέντους 1-2
Το Γουέμπλεϊ είχε βάλει τα καλά του για να υποδεχθεί τους 80.000 φίλους του ποδοσφαίρου, στην πλειοψηφία τους οπαδοί της Τότεναμ κι ανάμεσα τους και 4.000 φίλοι της Γιουβέντους για τον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16».

Οι «Spurs» με την αύρα του 2-2 στο Τορίνο και με την αίσθηση ότι είναι η καλύτερη ομάδα μπήκαν στο γήπεδο για να «τελειώσουν» την πρόκριση και για 63’ λεπτά όλα κυλούσαν ιδανικά για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, αλλά την Γιουβέντους αν δεν την «σκοτώσεις» θα το πληρώσεις. Κι αυτό ακριβώς έγινε με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» να αποδεικνύεται πολύ βαριά για τους Λονδρέζους.

Το πρώτο 20λεπτο στο ναό του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ήταν απίθανο με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές και τον Κέιν στο 15’ να αστοχεί από πλάγια θέση, έχοντας αποφύγει και τον Μπουφόν, όμως στο επόμενο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη αμφισβητούμενη φάση.

Ο Ντάγκλας Κόστα απέφυγε τον Βερτόνγκεν, ο Βέλγος έκανε την προβολή και τον ανέτρεψε μπροστά στα μάτια του επιπρόσθετου βοηθού ο οποίος δεν έδειξε τίποτα!

Από το 20’ και μετά ο ρυθμός έπεσε κάτω με τους Άγγλους να έχουν τον έλεγχο και τελικά να βρίσκουν το πολυπόθητο γκολ στο 39’ με τον Σον ο οποίος στο 38’ αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο επόμενο λεπτό με… στραβοκλωτσιά νίκησε τον Μπουφόν για το 1-0!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Λονδρέζοι ήλεγχαν πλήρως το ματς, η Γιουβέντους έμοιαζε χωρίς σχέδιο όταν ξαφνικά ο Αλέγκρι αποφάσισε να ανακατέψει πλήρως την τράπουλα και να δικαιωθεί σε χρόνο… dt!

Ασαμόα και Λιχστάινερ μπήκαν στο 61’ και στο 64’ ο τελευταίος έβγαλε την σέντρα με τον Κεντίρα να πιάνει την κεφαλιά κι ο Ιγουαΐν με κοντινή προβολή να εκτελεί τον ανήμπορο να αντιδράσει Γιορίς!

Η κερκίδα των Ιταλών πήρε φωτιά, ο Ιγουαΐν έσφιξε τις γροθιές του και τρία λεπτά αργότερα από σκόρερ έγινε δημιουργός… Βρέθηκε με τη μπάλα μεταξύ μεσαίας γραμμής και περιοχής, γύρισε, είδε την κίνηση του Ντιμπάλα και του πέρασε τη μαγική ασίστ με τον έτερο Αργεντινό να μπαίνει στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Τότεναμ!

Το απόλυτο σοκ για τους γηπεδούχους με την στατιστική υπηρεσία να αναφέρει ότι ο Ιγουαΐν ήρθε στο β’ ημίχρονο μόλις 8 φορές σε επαφή με τη μπάλα έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ!

Η Τότεναμ χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να συνέλθει και πλέον είχε να αντιμετωπίσει τη «γραμμή Μαζινό» που είχαν στήσει οι Ιταλοί με τον Κιελίνι σε ρόλο Ελ Σιντ να καθαρίζει όλες τις φάσεις με αυτοθυσία, με αποκορύφωμα αυτή του 78’ όταν ο Σον έκανε το γύρισμα και πριν ο Κέιν οπλίσει ο Ιταλός αμυντικός με προβολή έδιωξε σε κόρνερ, αναγκάζοντας τον Μπουφόν να τρέξει να τον αγκαλιάσει!

Η Τότεναμ στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε ασφυκτικά, είχε τις ευκαιρίες της, αλλά όχι και τύχη καθώς στο 90’ ο Κέιν, από θέση οφσάιντ, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο χορτάρι, χτύπησε στο δοκάρι και πριν περάσει τη γραμμή ο Μπαρτσάλι την απομάκρυνε!

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα και η Γιουβέντους πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση στους «8».




Μάντσεστερ Σίτι-Βασιλεία 1-2
Το 4-0 του πρώτου αγώνα είχε διώξει κάθε ενδιαφέρον όσο αφορά την υπόθεση πρόκριση, αλλά η Βασιλεία έπαιξε για το γόητρο της, η Σίτι εμφανίστηκε παραπάνω απ' ότι έπρεπε χαλαρή και γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της χρονιάς (και πρώτη εντός έδρας σε όλες τις αναμετρήσεις).

Κι όλα αυτά παρόλο που οι "Πολίτες" προηγήθηκαν μόλις στο 7' χάρις στην εξαιρετική προσπάθεια του Σανέ και την σέντρα πάρε-βάλε του Σίλβα στον Ζέσους...

Η Βασιλεία μέχρι το 17' δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο, όμως σε εκείνο το λεπτό ο Ριβέρος έκανε την ατομική προσπάθεια, η άμυνα των γηπεδούχων "κόλλησε" κι ο Ελιονούσι με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο ο ρυθμός έπεφτε με τους γηπεδούχους να κάνουν αγγαρεία και τους φιλοξενούμενους απλά να παλεύουν, ωστόσο στο 71' ήρθε η ανατροπή. Ο Ελιονούσι έκανε τη φοβερή ενέργεια, ο Λανγκ έπιασε ένα τρομερό σουτ και διαμόρφωσε το 1-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, σταματώντας το εντός έδρας αήττητο σερί της Σίτι (από τον Δεκέμβριο του 2016 είχε 37 ματς χωρίς ήττα στο Ίτιχαντ).


Θυμηθείτε την εξέλιξη των αναμετρήσεων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

90'+2': Γύρισμα του Τρίπιερ μπλοκάρει ο Μπουφόν!

90': ΔΟΚΑΡΙ για την Τότεναμ! Αν και από θέση οφσάιντ ο Κέιν έπιασε την σκαστή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κύλησε παράλληλα με τη γραμμή για να διώξουν οι αμυντικοί!

87': Σουτ του Έρικσεν ο Κιελίνι με προβολή αυτοθυσίας διώχνει τη μπάλα

83': Ο Σον έξω από την περιοχή σουτάρει κι η μπάλα περνά δίπλα από το δοκάρι του Μπουφόν.

82': Νέο κόρνερ από τον Κεντίρα

82': Σουτ του Έρικσεν ο Ασαμόα με το κεφάλι έδιωξε σε κόρνερ!

78':Ο Σον κάνει εν κινήσει το γύρισμα, ωστόσο ο Κιελίνι μπροστά από τον Κέιν διώχνει σε κόρνερ για να τον αποθεώσει ο Μπουφόν

77': Τρομερή ενέργεια του Σον, ο Σάντρο "καθαρίζει" τη φάση

73': Ο Λαμέλα στη θέση του Ντάιερ με τον Ποκετίνο πλέον να τα παίζει όλα για όλα και την Γιουβέντους να κλείνει καλά τους χώρους

71' ΓΚΟΛ: Η Βασιλεία με τρομερό σουτ του Λανγκ παίρνει το προβάδισμα στην έδρα της Σίτι

Η Τότεναμ είχε τις ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, δεν το έκανε και η Γιουβέντους από εκεί που δεν υπήρχε στο γήπεδο, μέσα σε τρία λεπτά έχει πάρει αυτή πλέον το προβάδισμα της πρόκρισης!

67' ΓΚΟΛ: Ο Ιγουαΐν έδωσε την ασίστ στον Ντιμπάλα, ο οποίος ξεχύθηκε μόνος του στην αντεπίθεση και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γιορίς πετυχαίνοντας το 1-2! Απίστευτη ανατροπ΄γ για τη "Μεγάλη Κυρία"!

64' ΓΚΟΛ: Ο Ιγουαΐν με προβολή ισοφαρίζει σε 1-1 και η Γιουβέντους βάζει φωτιά στον αγώνα. Πλέον χρειάζεται ένα γκολ για να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πάρει αυτή την πρόκριση!

62': Κακή αντίδραση του Σάντσες, η μπάλα φτάνει στον Ντιμπάλα που σουτάρει απευθείας με τον Γιορίς εξουδετερωμένο, αλλά η μπάλα περνά μακριά από την εστία

61': Ο Λιχστάινερ στη θέση του Μπενατία με τον Μπαρτσάλι να περνά στο κέντρο της άμυνας...

61': Προβολή του Ιγουαΐν, η μπάλα καταλήγει στην εξέδρα

-Χωρίς ρυθμό το ματς στο Μάντσεστερ

60': Ο Ματουϊντί αποχωρεί και στη θέση του μπαίνει ο Ασαμόα.

60': Κόρνερ του Έρικσεν, γύρισμα του Κέιν μπλοκάρει ο Μπουφόν.

Η Τότεναμ ελέγχει πλήρως το ματς και πολύ πιο πιθανό είναι να έρθει το 2-0 παρά το 1-1.

53': Κίτρινη κάρτα και στον Κιελίνι... Δύσκολα θα τελειώσει το ματς με 11 η Γιουβέντους

52': Πολύ κακή εκτέλεση από τον Πιάνιτς

51': Ο Σάντρο μπαίνει από τα δεξιά και κάνει την σέντρα, αλλά ο Ντάιερ παραχωρεί το κόρνερ...

49': Κίτρινη στον Μπενατιά για σκληρό φάουλ στον Ντέλε Άλι.

47': Ο Μπενατία διώχνει δύσκολα την σέντρα του Σον

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45': Ο Τρίπιερ βρίσκει εξαιρετικά τον Ντέλε Άλι, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει το γύρισμα προς τον αμαρκάριστο Κέιν

41': Ευκαιρία για την Γιουβέντους με τον Πιάνιτς να σουτάρει από το ύψος της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Γιορίς.

39' ΓΚΟΛ: Μετά από φάση διαρκείας και με ένα περίεργο σκαστό πλασέ, ο Σον νίκησε τον Μπουφόν ανοίγοντας το σκορ για την Τότεναμ!

38': Ο Σον χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία για την Τότεναμ! Ο Κορεάτης μπήκε από τα αριστερά, άδειασε τον Κιελίνι όμως έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μπουφόν

35': Κίτρινη κάρτα στον Σάντρο για φάουλ στον Τρίπειερ

34': Σέντρα σουτ του Κέιν δεν ανησυχεί ο Μπουφόν...

31': Καλή στιγμή για την Βασιλεία με τον Ελιονούσι να μη μπορεί να πλασάρει

31': Σουτ του Ντέλε Άλι μπλοκάρει ο Μπουφόν.

26': Πρώτη κίτρινη για τον Βερτόνγκεν μετά από φάουλ στον Ντιμπάλα

Μετά το 20' ο ρυθμός έχει πέσει με την Γιουβέντους να ελέγχει κάπως τον ρυθμό

22': Ο Σον μπαίνει στην περιοχή, όμως και πάλι ο Κιελίνι προλαβαίνει και διώχνει σε κόρνερ.

19': Μακρινό σουτ του Ντιμπάλα, κοντράρει στα σώματα

Σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις της η Βασιλεία μπόρεσε να πετύχει το γκολ.

17' ΓΚΟΛ: Λάθος στην άμυνα της Σίτι, ο Ελιονούσι ισοφαρίζει σε 1-1!



16': Πεντακάθαρο πέναλτι του Βερτόνγκεν στον Ντάγκλας Κόστα, ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ, αλλά κι ο επιπλέον βοηθός που ήταν μπροστά στη φάση δεν έδωσαν τίποτα.

15': Τεράστια φάση για την Τότεναμ με τον Κέιν να περνά στο σπρίντ τον Κιελίνι, να αποφεύγει τον Μπουφόν, αλλά από πλάγια θέση να πλασάρει άστοχα!

13': Η Τότεναμ βγαίνει στην επίθεση, ο Έρικσεν βρίσκει τον Κέιν μέσα στην περιοχή κι αυτός αποφεύγει τον Κιελίνι, με τον Ματουϊντί να διώχνει σωτήρια

9': Κόρνερ για την Τότεναμ, απομακρύνει ο Κιελίνι...

7' ΓΚΟΛ: Ο Σανέ δημιούργησε της προϋποθέσεις, ο Σίλβα έβγαλε την ασίστ και ο Ζέσους από κοντά άνοιξε το σκορ για την Σίτι



7': Ο Ντάγκλας Κόστα κάνει την σέντρα προς τον Ιγουαΐν, με τον Αργεντινό να μην προλαβαίνει τη μπάλα...

3': Ο Σον μετά την πάσα του Κέιν μπαίνει από τα αριστερά και σουτάρει με τον Μπουφόν να διώχνει και τους αμυντικούς να απομακρύνουν.

3': Ο Ιγουαΐν κλέβει τη μπάλα και κάνει την πάσα προς τον Ματουϊντί, αλλά βγαίνει έγκαιρα ο Γιορίς

1': Από το γέμισμα στην περιοχή της Γιουβέντους, ο Μπενατία βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και μετά χτύπησε στο χέρι του με το διαιτητή να δείχνει παίζεται

-Σέντρα στους αγώνες

-Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου αρχηγού της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι

-Οι ομάδες εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο και το σεντόνι αρχίζει να κουνιέται

Τότεναμ - Γιουβέντους
Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Αλι, Σον, Κέιν.
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπενάτια, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Ματουιντί, Πιάνιτς, Ντάγκλας Κόστα, Ντιμπάλα, Ιγουαΐν

Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντανίλο, Ζίντσενκο, Γιάγια Τουρέ, Γκουντογκάν, Φόντεν, Μπ. Σίλβα, Σανέ, Γκάμπριελ Ζέσους
Βασιλεία (Ράφαελ Βικί): Βάτσλικ, Λακρουά, Λανγκ, Φράι, Ζούφι, Σουτσί, Ομπερλάν, Ντιέ, Ελιουνούσι, Ριμπέρος, Μπούα

Οι ρεβάνς της φάσης των "16":
Τρίτη 6/3
Λίβερπουλ - Πόρτο 0-0 (5-0)
Παρί Σεν-Ζερμέν - Ρεάλ 1-2 (1-3)

Τετάρτη 7/3
Τότεναμ - Γιουβέντους (2-2)
Μάντσεστερ Σίτι - Βασιλεία (4-0)

Τρίτη 13/3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη (0-0)
Ρόμα - Σαχτάρ (1-2)

Τετάρτη 14/3
Μπεσίκτας - Μπάγερν (0-5)
Μπαρτσελόνα - Τσέλσι (1-1)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης