Παρί-Ρεάλ 1-2: Η «βασίλισσα» έλαμψε στο Παρίσι!

Παρί-Ρεάλ 1-2: Η «βασίλισσα» έλαμψε στο Παρίσι!

Η Παρί χωρίς τον Νεϊμάρ αποδείχθηκε «λίγη» για να απειλήσει την Ρεάλ -  Η «βασίλισσα» προηγήθηκε με τον Ρονάλντο στο 51’ και πήρε τη νίκη με τον Κασεμίρο στο 80’ – Ενδιάμεσα η Παρί έμεινε με δέκα παίκτες (Βεράτι 66’) και είχε ισοφαρίσει στο 70’ με τον Καβάνι – Χωρίς γκολ έληξε το Λιβερπουλ-Πόρτο με τους Άγγλους να έχουν κερδίσει με 5-0 το πρώτο ματς 

Ήθελε, αλλά αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούσε… Η Παρί χωρίς τον Νεϊμάρ δεν μπόρεσε επί της οποίας να απειλήσει ποτέ την Ρεάλ και οι «μερένγκες» πήραν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς γκολ έληξε ο διαδικαστικού χαρακτήρα επαναληπτικός της Λίβερπουλ με την Πόρτο, με τους Άγγλους να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς όπου είχαν κερδίσει με 5-0 στην Πορτογαλία.

Παρί-Ρεάλ 1-2 (70' Καβάνι - 51' Ρονάλντο, 80' Κασεμίρο)
Το Παρκ Ντε Πρενς ήταν κατάμεστο από νωρίς, οι οπαδοί της Παρί είχαν δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα φωνάζοντας ασταμάτητα «μαζί θα τα καταφέρουμε», αλλά όπως αποδείχθηκε μόνο αυτοί το πίστευαν πραγματικά.

Η Παρί χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ αποδείχθηκε πολύ «λίγη» ή αν προτιμάτε η φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε πολύ πιο «βαριά» και οι «μερένγκες» πήραν σβηστά μια πολύ σημαντική πρόκριση.
Κλείσιμο

Κι όπως φάνηκε σήμερα όλα είχαν κριθεί επί της ουσίας στη Μαδρίτη, εκεί όπου η ΠΣΖ ήταν ανώτερη από την Ρεάλ, προηγήθηκε, αλλά τελικά έχασε με 3-1 για να «χάσει» και τον Νεϊμάρ μια εβδομάδα πριν τον επαναληπτικό.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία πήρε τη θέση του Βραζιλιάνου, αλλά ποτέ δεν μπήκε επί της ουσίας στα παπούτσια του, έχοντας ημιτελείς προσπάθειες, ενώ Καβάνι και Εμπαπέ ήταν χαμένοι ανάμεσα στους αμυντικούς της Ρεάλ.

Ο Ζιντάν με Κασεμίρο, Κόβασιτς κέρδισε το κέντρο, ο Ασένσιο βοήθησε στο να κρατήσρι τη μπάλα η Ρεάλ και το ματς πήγε εκεί που ήθελαν οι Ισπανοί χάνοντας μάλιστα τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 38’.

Ο (πολύ κακός) Ντάνι Άλβες στο πρώτο του μεγάλο λάθος στη βραδιά, γλίστρησε, ο Μπενζεμά έφυγε μόνος του, αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Αρεολά με το πόδι.

Η Παρί στη μοναδική φάση που απείλησε, είδε τον Εμπαπέ να λειτουργεί άκρως εγωιστικά στο 43’ όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας κι αντί να γυρίσει στον αμαρκάριστο Καβάνι επέλεξε να πλασάρει με τον Νάβας να διώχνει σε κόρνερ.

Το 1-0 δεν έγινε σε εκείνο το καίριο σημείο και ήρθε το 0-1 στο 51’ μετά το δεύτερο λάθος του Άλβες. Ο Βραζιλιάνος έχασε τη μπάλα από τον Ασένσιο, ο τελευταίος έκανε την κούρσα , έβγαλε μαγική πάσα στον Βάσκεθ κι από την σέντρα του ο Ρονάλντο με κεφαλιά νίκησε τον Αρεολά για το 0-1.

Η Παρί πλέον χρειαζόταν τρία γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση κι η ανοησία του Βεράτι να διαμαρτυρηθεί έντονα για μη υπόδειξη φάουλ στο 66’ τον έστειλε στα αποδυτήρια με 2η κίτρινη κάρτα και όλα είχαν κριθεί.

Ακόμη κι όταν ο Καβάνι με διπλή καραμπόλα ισοφάρισε στο 70’ (από την κεφαλιά του Παστόρε και την κόντρα στον Κασεμίρο) κανείς δεν πίστευε στο θαύμα κι έτσι η Ρεάλ αφού σπατάλησε πολλές ευκαιρίες (είχε και δύο δοκάρια) έφτασε επίσης με τύχη στο 1-2, με το σουτ του Κασεμίρο στο 80’ και την κόντρα στο πόδι του Μαρκίνιος.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Αρεολά, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Γιούρι Μπερτσίτσε, Τιάγκο Μότα (59' Παστόρε), Βεράτι, Ραμπιό, Ντι Μαρία (76' Ντράξλερ), Εμπαπέ (85' Λασανά Ντιαρά), Καβάνι.
ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (61' Κρόος), Λούκας Βάθκεθ, Ασένσιο (82' Ίσκο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (76' Μπέιλ).


Λίβερπουλ-Πόρτο 0-0
Η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με 5-0 στο «Ντραγκάο» και θέμα πρόκρισης δεν υπήρχε, ωστόσο η Πόρτο έπαιζε για την τιμή της και τελικά κατάφερε να περισώσει κάτι από το πληγωμένο γόητρο της, φεύγοντας από το Άνφιλντ με το 0-0.

Ο αγώνας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακός με την Λίβερπουλ να έχει το μυαλό της στο επερχόμενο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ και την Πόρτο να κοιτάζει να μην εκτεθεί και πάλι…

Στα πρώτα 45 λεπτά αυτό που υπήρχε ήταν οι δύο φάσεις του Μανέ στο 18’ (κοντινή προβολή άουτ) και στο 31’ (δοκάρι) ενώ η Πόρτο δεν είχε τελική προς την αντίπαλη εστία…

Στο β’ ημίχρονο κάπως άλλαξαν τα πράγματα με τον ρυθμό να βελτιώνεται, αλλά και πάλι οι φάσεις ήταν λίγες. Η είσοδος του Σαλάχ έφερε έναν σχετικό ενθουσιασμό με την Πόρτο να αγγίζει το 0-1 στο 84’ με τον Τόρες, ωστόσο η επέμβαση της βραδιάς ήρθε από τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος στις καθυστερήσεις απομάκρυνε την κεφαλιά του Σαλάχ με εντυπωσιακό τρόπο.

Κι αυτό ήταν μάλλον το ιδανικότερο αντίο ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο Ισπανός αποχωρεί το καλοκαίρι από την Πόρτο και μάλλον θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Τζο Γκόμεθ, Ματίπ, Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Χέντερσον, Εμρέ Τζαν (80' Κλάβαν), Μίλνερ, Μανέ (74' Σαλάχ), Λαλάνα, Φιρμίνο (62' Ινγκς).
ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Ντιέγκο Ρέγες, Ντιόγκο Νταλό, Αντρέ Αντρέ (62' Σέρζιο Ολιβέιρα), Όλιβερ Τόρες, Μπρούνο Κόστα, Χεσούς Κορόνα, Γουάρις (68' Ρικάρντο Περέιρα), Αμπουμπακάρ (80' Γκονσάλο Πασιένσια).




Περισσότερα σε λίγο

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Τέλος των αγώνων, Ρεάλ και Λίβερπουλ προκρίθηκαν στους "8".

90': Ο Αρεολά αποσοβεί το 1-3 αποκρούοντας το σουτ του Ίσκο

83': Δοκάρι για την Ρεάλ

80' ΓΚΟΛ: Μια ακόμη κόντρα της Ρεάλ ο Ραμπιό κόβει προσωρινά κι ο Κασεμίρο με σουτ που κόντρα στον Μαρκίνιος τελείωσε οριστικά την υπόθεση πρόκριση.

74': Η Ρεάλ κλέβει ο Μπενζεμά βγαίνει στην κόντρα, αλλά αντί να πασάρει στον Ρονάλντο πλασάρει μόνος του και η μπάλα καταλήγει κόρνερ

70' ΓΚΟΛ: Ο Καβάνι μετά από διπλή καραμπόλα πετυχαίνει κατά λάθος γκολ και η Παρί ισοφαρίζει σε 1-1.

69': Δοκάρι για την Ρεάλ με τον Ασένσιο μετά το γύρισμα του Μπενζεμά...

 66': Πλέον η Παρί έχει να ανεβεί ένα βουνό καθώς ο Μάρκο Βεράτι είδε τη 2η κίτρινη κάρτα βλακωδώς καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Γερμανό διαιτητή Μπριχ που τον έστειλε στα αποδυτήρια!!!

60': Ο Γιούρι μπαίνει στην περιοχή, κάνει το γύρισμα, όμως ο Καβάνι δεν μπορεί να πιάσει την προβολή και διώχνει ο Νάβας...

59': Παστόρε αντί Μότα η πρώτη αλλαγή της Παρί

58': Ωραία πάσα του Άλβες στον Εμπαπέ, αυτός σηκώνει για τον Καβάνι που σουτάρει, αλλά ο Βαράν με προβολή παραχωρεί το κόρνερ.

55': Η Παρί προσπαθεί να συνέλθει από το γκολ

51' ΓΚΟΛ: Ο Ντάνι Άλβες έχασε τη μπάλα στο κέντρο από τον Ασένσιο, ο οποίος βγήκε στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Λούκας με τον τελευταίο να κάνει σέντρα πάρε-βάλε κι ο Κριστιάνο με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για την Ρεάλ!

51': Ωραία πάσα του Γιούρι, ο Καρβαχάλ προλαβαίνει τον Ντι Μαρία.

50': Σέντρα του Μαρσέλο, κεφαλιά ψαράκι του Ρονάλντο η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Αρεολά.

48': Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σίλβα πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία της Ρεάλ

47': Κόρνερ για την Παρί, αλλά έχουμε προσωρινή διακοπή στον αγώνα, καθώς στο πέταλο ων οργανωμένων των γηπεδούχων άναψαν δεκάδες καπνογόνα!!!

47': Ευκαιρία για την Λίβερπουλ με κακό τελείωμα του Μίλνερ

46': Ξεκίνησε το β' ημίχρονο

Ημίχρονο και στα δύο παιχνίδια.

43': Μεγάλη φάση για την Παρί. Ο Εμπαπέ βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, κι ενώ μπορεί να πασάρει στον αμαρκάριστο Καβάνι, επιχειρεί το πλασέ και διώχνει σωτήρια ο Νάβας. 

41': Η Παρί κλέβει έξω από την περιοχή, ο Ντι Μαρία μπαίνει από τα αριστερά, όμως το γύρισμα του καταλήγει στον Νάβας και στη συνέχεια κάνει φάουλ ο Καβάνι.

38': Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ρεάλ! Ο Άλβες γλίστρησε, ο Μπενζεμά βγήκε στο τετ α τετ, αλλά ο Αρεολά με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ!!!!

36': Νέα επικίνδυνη αντεπίθεση της Ρεάλ, ο Ρονάλντο καθυστερεί, η μπάλα φτάνει στον Βάσκεθ και ο Τιάγκο Σίλβα παραχωρεί το 5ο κόρνερ για την Ρεάλ... Ο Ράμος παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα περνά άουτ.

33': Ο Ντι Μαρία σε δύο συνεχόμενες φάσεις βρέθηκε με τη μπάλα κοντά στην περιοχή, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάτι ουσιαστικό για την ομάδα του.

31': Δοκάρι για την Λίβερπουλ με τον Μανέ

26': Η Λίβερπουλ έχει 60% κατοχή, αλλά από ουσία..

25': Φάουλ για την Παρί στον άξονα της εστίας της Ρεάλ. Το εκτελεί ο Ντι Μαρία, η μπάλα στο τείχος και κόρνερ...

23': Γύρισμα του Καρβαχάλ στο ύψος του πέναλτι, διώχνουν οι αμυντικοί

20': Κίτρινη κάρτα στον Βεράτι για φάουλ στον Μαρσέλο...

18': Ο Ράμος πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και κάνει την προβολή με τον Αρεολά να διώχνει και απομακρύνουν οι αμυντικοί

17': Ο Μπενζεμά ευνοείται από τις κόντρες, αλλά τελικά διώχνουν σε κόρνερ

16': Ο Ρονάλντο υποδεικνύεται οφσάιντ, ο Άλβες του παίρνει τη μπάλα κι ο Πορτογάλος φάνηκε να προσπαθεί να τον κλωτήσει

15': Ο Εμπαπέ μπαίνει στην περιοχή, όμως κάνει κακό γύρισμα και δεν κερδίζει ούτε το κόρνερ.

14': Ο Καρβαχάλ κάνει λάθος γύρισμα, αλλά δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ραμπιό

12': Ο Κριστιάνο έδωσε στον Μπενζεμά που σούταρε με το αριστερό και η μπάλα κόντρα για να καταλήξει κόρνερ, χωρίς όμως να προκύψει η φάση...

11': Πρώτο κόρνερ για την Παρί. Εκτελεστής ο Ντι Μαρία, διώχνουν οι αμυντικοί κι η Ρεάλ στην κόντρα

10': Χωρίς κάτι ιδιαίτερο ο αγώνας στο Άνφιλντ

9': Μία ακόμη κακή τελική πάσα από τον Ντι Μαρία που δείχνει να είναι εκτός κλίματος...

8': Ο Βάσκεθ κέρδισε το πρώτο κόρνερ, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα έδιωξε με κεφαλιά.

6': Σέντρα του Ντι Μαρία, διώχνει ο Βαράν, αλλά η μπάλα παραμένει κοντά στην περιοχή της Ρεάλ με τον Ράμος να καθαρίζει τη φάση.

5': Υπόδειξη οφσάιντ στον Εμπαπέ

4': Πρώτη επιθετική προσπάθεια της Παρί, κακή πάσα του Ντι Μαρία στον Γιούρι

3': Παιχνίδι κέντρου στο Παρίσι, χωρίς φάσεις και στο Λίβερπουλ μέχρι στιγμής...

-Ξεκίνησαν τα ματς, με ένα λεπτό διαφορά...

-Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου αρχηγού της Φιορεντίνα Νταβίντε Αστόρι. 

-Οι ποδοσφαιριστές των παικτών κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο του Παρκ Ντε Πρενς και του Άνφιλντ αντίστοιχα και ο ύμνος του Champions League στη διαπασών...

-Εντυπωσιακό το κορεό των φίλων της Παρί, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τρομερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

-Παρά το 0-5 του πρώτου αγώνα οι οπαδοί της Πόρτο δε χάνουν το κέφι τους και έκαναν κατάληψη στους δρόμους του Λίβερπουλ.



Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης
Οι συνθέσεις:
Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Αρεολά, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Γιούρι, Ντάνι Αλβες, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ραμπιό, Ντι Μαρία, Εμπαπέ, Καβάνι.
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς, Ασένσιο, Βάσκεθ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Λίβερπουλ – Πόρτο
Οι συνθέσεις
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Γκόμες, Μάτιπ, Λόβρεν, Μορένο, Μίλνερ, Χέντερσον, Τσαν, Λαλάνα, Μανέ, Φιρμίνο. 
Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Ρέγες, Νταλό, Όλιβερ, Αντρέ-Αντρέ, Μπρούνο Κόστα, Κορόνα, Ουαρίς, Αμπουμπακάρ

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων στους «16» και τα σκορ των πρώτων αγώνων:
Τρίτη 6/3
Λίβερπουλ - Πόρτο]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Ρεάλ 1-3

Τετάρτη 7/3
Τότεναμ - Γιουβέντους 2-2]
Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία 4-0

Τρίτη 13/3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη 0-0
Ρόμα - Σαχτάρ 1-2

Τετάρτη 14/3
Μπεσίκτας - Μπάγερν 0-5
Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 1-1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης