ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 2-1: Έργο Κόντε ο θρίαμβος

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 2-1: Έργο Κόντε ο θρίαμβος

Ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο στο πρώτο ημίχρονο και οδήγησε τον ΠΑΣ στην πρώτη νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από 32 χρόνια- Οι πράσινοι που ήταν καλύτεροι μέχρι να δεχθούν το πρώτο γκολ μείωσαν στο 69' με αυτογκόλ του Γαρουφαλλιά

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 2-1: Έργο Κόντε ο θρίαμβος
Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ η τριπλέτα στα στόπερ. Μπουκουβάλας αριστερό μπακ χαφ και Καρανίκας δεξί. Γαρουφαλιάς, Γιάκος και Μανθάτης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Κόντε και Μπέτρα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε να αλλάξει την τακτική της ομάδας του και να παίξει με 3-5-2. Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Κολοβέτσιος, Οικονόμου και Γιόχανσον η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Κάτσε, Τζανδάρης και Λουντ στην μεσαία γραμμή. Αριστερά ο Ινσούα, δεξιά ο Κουλιμπαλί. «Φουνταριστοί» οι Δώνης και Μυστακίδης που ξεκίνησε πρώτη φορά βασικός με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

«Δώρο» ο Οικονόμου, πάρτι ο «killer» Κόντε!

Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα, είχε την κυκλοφορία της μπάλας και θα μπορούσε να κάνει το ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι αν ο Μυστακίδης δεν έχανε το άχαστο στο 6', όταν μετά την λάθος απομάκρυνση του Βελλίδη στο σουτ του Δώνη δεν κατάφερε σε κενό τέρμα να στείλει την μπάλα στο πλεκτό! Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του ματς αλλά όπως είναι γνωστό τους λείπει η ποιότητα στην δημιουργία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτιάξουν σημαντικές ευκαιρίες και να εκμεταλλευθούν το καλό κράτημα της μπάλας.

Κλείσιμο
Όλα, όμως, άλλαξαν στο 30'! Ο ΠΑΣ με τον Κόντε άνοιξε το σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ένα ερασιτεχνικού επιπέδου «δώρο» του Οικονόμου. Ο στόπερ του «τριφυλλιού» έχασε την μπάλα ως τελευταίος παίκτης και ενώ ο Ισπανός ήταν στην πλάτη του. Ο Κόντε βγήκε στο... ξέφωτο μπαίνοντας με δύναμη στην διεκδίκηση και με ένα καταπληκτικό «χαϊδεμα» στην μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα και ψυχολογία και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Κόντε «χτύπησε» ξανά! Οι στόπερ του Παναθηναϊκού... κοιμήθηκαν, η μπάλα βρέθηκε στρωμένη μπροστά στον Ισπανό που με ένα καταπληκτικό σουτ στην κίνηση την έστειλε εκεί που δεν πιάνεται!
2-0 για τον «Άγιαξ», στην αποθέωση της διαφοράς του να έχεις έναν κανονικό και ικανότατο σέντερ φορ στην κορυφή της επίθεσής σου. «Μισές» φάσεις, ο Κόντε τις μετέτρεψε σε δύο γκολ, με εξαιρετικά «τελειώματα» που έβαλαν την ομάδα του σε ξεκάθαρο ρόλο οδηγού για το «τρίποντο».

Μείωσε σαν να μην... έγινε ποτέ!

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο γκολ είναι δεδομένο και τεράστιο. Το ρόστερ διαλύθηκε και ο Ουζουνίδης προσπάθησε να ξαναβάλει το «τριφύλλι» στο ματς με τους Χατζηγιοβάνη, Πίσπα και Άλτμαν. Ο ΠΑΣ έκανε εξαιρετική διαχείριση στο παιχνίδι, είχε το ματς στα μέτρα του αλλά οι «πράσινοι» μείωσαν στο 69' με αυτογκόλ του Γαρουφαλιά μετά από ατομική ενέργεια του Χατζηγιοβάνη από αριστερά και παράλληλο γύρισμα.Θα περίμενε κανείς αυτό το γκολ να... ξυπνήσει τον Παναθηναϊκό αλλά ήταν σαν να μην συνέβη ποτέ.

Οι «πράσινοι» δεν έφτιαξαν καμία φάση για να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση, οι γηπεδούχοι δεν ένιωσαν καμία πίεση και κράτησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους 2-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Μία μεγάλη και δίκαιη νίκη για τον ΠΑΣ, ο οποίος επέστρεψε στις επιτυχίες απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο που βρίσκεται σε τραγική αγωνιστική κατάσταση...

MAN OF THE MATCH: Πέδρο Κόντε! Τι σέντερ φορ, τι τρελά... φεγγάρια διανύει ο Ισπανός στράικερ του ΠΑΣ, ο οποίος βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση και κάνει «θραύση» το τελευταίο διάστημα!  Σε μια φάση που έμοιαζε «σκοτωμένη», κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες για γκολ και τελείωσε ιδανικά το τετ-α-τετ με εξαιρετική εκτέλεση για το 1-0. Ακόμη ένα υψηλής ποιότητας τελείωμα για το 2-0 με σουτ πάνω στην κίνηση, το οποίο δεν θα μπορούσε να «βγάλει» ο Βλαχοδήμος. Ο Κόντε ήταν και η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων απόψε στα Γιάννενα...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Θέμις Τζημόπουλος. Καλό ματς από τον έμπειρο άσο του ΠΑΣ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βαγγέλης Οικονόμου. Ο στόπερ του Παναθηναϊκού κάνει ένα τραγικό λάθος στο ημίωρο και επί της ουσίας... χαρίζει το 1-0 στον ΠΑΣ, καθώς ο Κόντε βγήκε μόνος του απέναντι από τον Βλαχοδήμο. Κακή συμπεριφορά και στο δεύτερο γκολ από τον έμπειρο αμυντικό που πραγματοποίησε μία απογοητευτική εμφάνιση.

Η ΓΚΑΦΑ: Έπρεπε στο 6' να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο παιχνίδι. Είναι από τις φάσεις που δεν χάνονται και αποτελούν υποχρέωση για κάθε επιθετικό να την στέλνει μέσα. Ο Μυστακίδης σε κενό τέρμα, με τον Βελλίδη στο έδαφος και με όλη την άνεση ακόμη και να κοντρολάρει πριν εκτελέσει, κατάφερε να μην σκοράρει!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλό παιχνίδι από τον Σιδηρόπουλο και τους βοηθούς του απόψε στους Ζωσιμάδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά τις 28 Οκτωβρίου ο ΠΑΣ νίκησε στην έδρα του δικαιότατα τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΣ είχε τον «φονιά» Κοντέ, το «τριφύλλι» μια άμυνα που θύμιζε περισσότερο παιδική χαρά και το τελικό 2-1 ήρθε πιο εύκολα για τον «Άγιαξ» απ'ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης