Ολυμπιακός - Λαύριο 91-62: Ραψωδία έξω από τα 6.75

Ο Ολυμπιακός (7-2) νίκησε το Λαύριο (6-3) με 91-62 έχοντας 16/28 τρίποντα - Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες επικρατώντας του πολύ ανταγωνιστικού Λαυρίου με 91-62.

Οι Πειραιώτες ήταν αρκετά εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων (16/28) βρίσκοντας καλές λύσεις μετά από συνεργασίες (26 ασίστ). Οι φιλοξενούμενοι πάντως για 27’ έδειξαν πόσο καλή ομάδα, πόσο ποιοτικούς ξένους διαθέτουν και σίγουρα η μέχρι τώρα πορεία τους δεν είναι τυχαία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού επιτρέποντας στο Λαύριο να σκοράρει μόλις 5 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά. Στην άλλη πλευρά δεν έπαιζαν το καλύτερο δυνατό μπάσκετ, ωστόσο ο Χόλις Τόμπσον πήρε πολλές πρωτοβουλίες και εφτά δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με διψήφια διαφορά πόντων (17-5, 7’).

Οι φιλοξενούμενοι πάντως φρόντισαν να αποδείξουν γιατί βρίσκονται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Οι Λαμπ και Μέγιερ βρήκαν μπόσικη την «ερυθρόλευκη» φανέλα και μείωσαν σε 29-25 (17’). Οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν αποτέλεσμα αφού ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ και βρήκε 2/2 τρίποντα (Παπαπέτρου, Πρίντεζης) για να πάρει ξανά μία ικανοποιητική διαφορά.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο διεθνής φόργουορντ έπαιζε καταπληκτική άμυνα, μάζευε ριμπάουντ και σκόραρε με συνέπεια για 48-37 (16). Ο Τόνι Μέγιερ όμως είχε συνδεθεί με το καλάθι πίσω από τη γραμμή των 6.75 και έτσι η ομάδα του παρέμενε κοντά στο σκορ. Σε εκείνο το σημείο πάντως οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 12-3 και ουσιαστικά «καθάρισαν».  

Στο τελευταίο δεκάλεπτο Στρέλνιεκς και Μάντζαρης ευστόχησαν απ΄ τη γραμμή των 6.75 με αποτέλεσμα η διαφορά να περάσει τους 20 πόντους (66-45, 32’). ΟΙ δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν το χρόνο συμμετοχής, να δώσουν λίγα περισσότερα λεπτά στο παρκέ σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ, ωστόσο ο ρυθμός δεν έπεσε, τα τρίποντα έπεφταν «βροχή» κι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 91-62.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός σούταρε με 57% στα τρίποντα (16/28), είχε 26 τελικές πάσες κι έκαναν πάρτι στα ριμπάουντ με 46 αντί 25 των φιλοξενούμενων.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τελείωσε άχαστος αφού είχε 14 πόντους με 4/4 τρίποντα και 2/2 βολές.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε κακή μέρα ο Γιώργος Μπόγρης περισσότερα για την άμυνά του παρά για τις έτσι κι αλλιώς λιγοστές προσπάθειες στην επίθεση. Πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο στην άμυνα ο Έλληνας σέντερ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το επιμέρους σκορ 12-3 υπέρ του Ολυμπιακού στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου όπου έκανε το 48-40... 60-43.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιώργος Πρίντεζης σε 17:37 είχε 10 πόντους (2/4δ., 2/3τρ.), 8 ριμπάουντ κι ένα λάθος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η άλεϊ ουπ συνεργασία των Σπανούλη και Τόμπσον για το κάρφωμα του Αμερικανού φόργουορντ στην πρώτη περίοδο.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τις 7/13 βολές ενώ το Λαύριο την κακή δουλειά στα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-5, 35-26, 60-43, 91-62
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr