Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας ολοκληρώνουν τον όμιλο-φωτιά του Ολυμπιακού

Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας ολοκληρώνουν τον όμιλο-φωτιά του Ολυμπιακού

Δύσκολα τα πράγματα και από τον τέταρτο όμιλο για τον Ολυμπιακό, που θα αντιμετωπίσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 

Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας ολοκληρώνουν τον όμιλο-φωτιά του Ολυμπιακού
Ίδρυση: 1 Ιουλίου 1906

Έδρα: Estádio José Alvalade

Τίτλοι: 18 Πρωταθλήματα, 16 Κύπελλα, 8 Σούπερ Καπ

Η Σπόρτινγκ τερμάτισε τρίτη στο περσινό Πρωτάθλημα χωρίς να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Βρέθηκε πίσω από την Πρωταθλήτρια Μπενφίκα και την Πόρτο. Φέτος βγήκε στην μεταγραφική αγορά και ξόδεψε χρήματα για να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά. Ξεχώρισαν οι περιπτώσεις Μάρκος Ακούνια από την Ρασίνγκ Κλουμπ έναντι  9.6 εκατομμυρίων, καθώς και του Μπρούνο Φερνάντες από την Σαμπντόρια για 8,5, ενώ ήρθαν ελεύθεροι ο Κοεντράο και ο Ματιέ.

Παραδοσιακά επιθετική ομάδα, δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού, ενώ συνεχίζει με τον  Ζόρζε Ζέσους στον πάγκο της, έχοντας σταθερότητα.
Κλείσιμο


Θετικά (+)

Έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, έχει ενισχυθεί σημαντικά σε θέσεις που πονούσε και με παίκτες-ισχυρές προσωπικότητες, οι οποίοι δειχνουν ικανοί να την ανεβάσουν επίπεδο.

Αρνητικά (-)

Πέρυσι είχε ζητήματα με την αμυντική της λειτουργία, καθώς δέχθηκε 36 γκολ στο Πρωτάθλημα, όταν για παράδειγμα η Πόρτο δέχθηκε μόλις 19. Επίσης, στο ρόστερ προστέθηκαν αρκετοί νέοι παίκτες με ισχυρές προσωπικότητες και ο Ζέσους πρέπει να βρει τη χημεία.

Προπονητής: Ζόρζε Ζέσους

Επέστρεψε το 2015 ως προπονητής στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Ζέσους δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπενφίκα και βρέθηκε έτσι στην... πράσινη πλευρά της πόλης, εκτοξεύοντας την κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες.  Στην πρώτη του μεγάλη μάχη κατέκτησε το Σούπερ Καπ με αντίπαλο τους «αετούς», όμως παρότι έκανε καλό ξεκίνημα στη σεζόν τερμάτισε δεύτερη. Πέρυσι, δεν κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο.

Αστέρι: Μπας Ντοστ

Η Σπόρτινγκ ενισχύθηκε σημαντικά, όμως ο Μπας Ντοστ παραμένει το βαρύ πυροβολικό της στην επίθεση. Ο Ολλανδόπς φορ μετράει 29 γκολ στα 25 τελευταία του ματς με την πράσινη φανέλα και είναι αυτός που... ξελασπώνει σχεδόν πάντα για την ομάδα του Ζέσους. Σε 45 συνολικά ματς έχει βρει δίχτυα 39 φορές και φυσικά ξεκίνησε και φέτος «καυτός» της χρονιά.

Μεταγραφές

Η ακριβότερη μεταγραφή της Σπόρτινγκ είναι ο Μάρκους Ακούνια, που ήρθε από  την Ρασίνγκ Κλουμπ. Ο Μπρούνο Φερνάντες επίσης άγγιξε... διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων και αποκτήθηκε από τη Σαμπντόρια, ενώ ο Ροντρίγκο Μπατάλια ήρθε από την Μπράγκα και ο Κριστιάνο Πιτσίνι από την Μπέτις. Όλοι πήραν φανέλα βασικού.

Με δύο εκατομμύρια ο Ζέσους πήρε τον Ματέους από την Εστορίλ, ενώ ελεύθερος ήρθε ο Ζερεμί Ματιέ από τη Μπαρτσελόνα και δανεικοί ο Κοεντράο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ντουμπιά από την Ρόμα, επίσης δύο δυνατά ονόματα. Ελεύθεροι αποκτήθηκαν επίσης ο Σαλίν από  την Γκινγκάμπ για να συμπληρώσει τους τερματοφύλακες και ο Πίντο από την Μπράγκα για την άμυνα.

Παράδοση

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα συγκρουστούν ο Ολυμπιακός με την Σπόρτινγκ. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν θετική προϊστορία κόντρα σε πορτογαλικές ομάδες, καθώς μετρούν 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ από το 1973 τις κερδίζουν πάντα όταν τις υποδέχονται! Τότε η Μπενφίκα κέρδισε με 1-0 στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» και έκτοτε οι Πειραιώτες μετρούν 7 σερί νίκες (3 με Πόρτο, 3 με Μπενφίκα και 1 με Αρούκα).  Η Σπόρτινγκ στο παρελθόν έχει μόνο μία φορά αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα, όταν το 2004 υποδέχθηκε τον Πανιώνιο και τον κέρδισε με 4-1.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης