Έκλεισε η συμφωνία: Η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε τα 222 εκατ. ευρώ για τον Νεϊμάρ

Έκλεισε η συμφωνία: Η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε τα 222 εκατ. ευρώ για τον Νεϊμάρ

Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν τη μεταγραφή το βράδυ της Πέμπτης - Πλέον το λόγο έχει η UEFA για να επιβάλει ποινές από την παραβίαση του Financial Fair Play - Η αμοιβή του Βραζιλιάνου θα είναι 30 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2022

Έκλεισε η συμφωνία: Η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε τα 222 εκατ. ευρώ για τον Νεϊμάρ
Επισημοποιήθηκε το τέλος της θητείας του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί ανακοίνωσαν πως κατεβλήθη από τους εκπροσώπους του Βραζιλιάνου (δεν αναφέρουν την Παρί) το ποσό της ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, δηλαδή 222εκατ. ευρώ. 

«Το απόγευμα της Πέμπτης οι νομικοί εκπρόσωποι του Νεϊμάρ βρέθηκαν στα γραφεία της ομάδας και κατέβαλαν το ποσό των 222 εκατ. ευρώ στο όνομα του πελάτη τους κάτι που σημαίνει πως το λύνεται το συμβόλαιό του. 

Η ομάδα θα μεταβιβάσει στην UEFA όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την παραπάνω ενέργεια, ώστε να εξετάσουν τις πειθαρχικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν από την παρούσα υπόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Μπαρτσελόνα. 

H ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα

Κλείσιμο


Στα γραφεία των Καταλανών έφτασε ο δικηγόρος, Χουάν δε Διός Κρέσπο, συνοδευόμενος από άλλους δικηγόρους και έναν συμβολαιογράφο και κατέθεσε την επιταγή στον γενικό διεθυντή της Μπαρτσελόνα, Οσκαρ Γκράου. 

Ο Νεϊμάρ, βρέθηκε στο Παρίσι με ιδιωτική πτήση και η παρουσίαση αναμένεται πριν το ματς με την Αμιέν για την πρεμιέρα της Ligue1 (05/08). 

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι πλέον γεγονός και ολοκληρώθηκε με τον Νεϊμάρ να βρίσκει τα χρήματα από χορηγία από το Κατάρ και συγκεκριμένα από την εταιρία της οποίας ιδιοκτησία είναι η Παρί Σεν Ζερμέν [QSI] και να μένει ουσιαστικά ελεύθερος. 

Ο Βραζιλιάνος σταρ, που σε τέσσερα χρόνια στο Camp Nou έπαιξε σε 186 ματς, πέτυχε 105 γκολ και έδωσε 59 ασίστ κατακτώντας 8 τίτλους, υπέγραψε μέχρι το 2022 οπότε και θα λαμβάνει ετησίως 30 εκατ. ευρώ καθαρά.



Την άφιξη Νεϊμάρ και τις υπογραφές ανακοίνωσε και η Παρί Σεν Ζερμέν με ανάρτησή της στο Twitter. 



«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανήκω στην Παρί. Από όταν ήρθα στην Ευρώπη, η Παρί ήταν μία από τις πλέον ανταγωνιστικές και φιλόδοξες ομάδες. Η μεγαλύτερη πρόκληση για να έρθω εδώ, ήταν να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα στην κατάκτηση των τίτλων που θέλει ο κόσμος. Οι φιλοδοξίες του συλλόγου ταυτίζονται με τις δικές μου. Νιώθω έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Από σήμερα θα κάνω τα πάντα για να φέρω χαρά στους χιλιάδες οπαδούς της Παρί στον κόσμο» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Νεϊμάρ. 

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να καλωσορίζω στην ομάδα τον Νεϊμάρ. Στην εποχή μας είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Το πνεύμα νικητή που διαθέτει, οι ηγετικές του ικανότητες και η δύναμη του χαρακτήρα του είναι τα στοιχεία που τον έχουν μετατρέψει σε τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή. Εδώ και έξι χρόνια έχουμε χτίσει ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο που μας έχει φτάσει στο τοπ επίπεδο. Σήμερα, με την άφιξη του Νεϊμάρ, είμαι βέβαιος πως θα φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στο στόχο μας» δήλωσε από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης των Παριζιάν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης